به گزارش خبرگزاری ایمنا از تهران، محمدمهدی اسماعیلی امروز _یکشنبه چهاردهم مرداد_ در آئین نکوداشت "آیت الله سید مرتضی مستجاب الدعواتی" ضمن تسلیت ایام عزای سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، اظهار کرد: شهادت مرد بزرگ جبهه مقاومت شهید اسماعیل هنیه را تسلیت و تعزیت عرض میکنم؛ ایشان به رستگاری رسیدند و انشاالله خداوند شهادت در این مسیر را به همه مشتاقان عنایت فرماید.
وی افزود: باعث خوشحالی است که خداوند متعال به دوره کاری بنده این برکت را عنایت کرد تا در چنین جلسهای مراسم تکریم از شخصیت کم نظیر که مجهول القدر هستند برگزار شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: این ساختمان محل تجلیل از بزرگان این سرزمین است؛ بزرگانی که در بخشهای مختلف در شکلگیری غرور و هویت ملی ایرانیها نقش داشتند و بر همین اساس بود که مدتی پیش از آیت الله ناصری (ره) و شیخ حسین انصاریان و امروز از آیت الله مستجابی در این مکان تجلیل کردیم.
اسماعیلی ادامه داد: سخن گفتن از ایشان زمان زیادی میخواهد و تنها به دلیل ابراز ارادت عمیقم به این شخصیت بزرگ در اینجا حضور یافتم.
وی گفت: زمانی که در اصفهان خدمت میکردم ایشان جزو علمای نامآوری بودند که حضور در محفلشان آرزوی ما بود، الحمدلله این ارادت در تمام این سالها ادامه داشته و لطف ایشان به این حقیر برقرار بوده است؛ انشاالله حضور ایشان همچنان برقرار باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: زمانی که در مرکز اسناد انقلاب اسلامی حضور داشتم و کتاب زندگینامه آقای مستجابی را چاپ کردیم.
ت
اسماعیلی صریح کرد: آقای شالویی رئیس انجمن مفاخر در این دوره شاید بیش از ۳۰۰ مراسم نکوداشت برای بزرگان ایران برگزار کردهاند.
وی تاکید کرد: یاد و خاطره شهید جمهور را گرامی میداریم. ایشان در سفر استانی به اصفهان خیلی مایل بودند خدمت حاج آقای مستجابی برسند اما زمان جلسات به گونهای بود که آقای رئیسی فرصت نکردند خدمت آیت الله مستجابی برسند، به همین دلیل با تأسف از عدم فرصت یاد کردند و به من دستور دادند به نمایندگی از ایشان خدمت آقای مستجابی برسم.
به گزارش ایمنا، آیت اللّه سید مرتضی مستجاب الدعواتی مشهور به «مستجابی» نوۀ آیت الله سید ابوالحسن صدرعاملی، معروف مستجاب الدعواتی، در سال ۱۳۰۲ به دنیا آمد.
وی از علمای سرشناس شهر اصفهان است و به علت نسبت خانوادگی و اینکه خود از خاندان صدر است، از جوانی رابطهای نزدیک و صمیمی با امام موسی صدر داشته است.
آیت الله مستجابی تحصیلات خود را در حوزۀ علمیۀ تهران و نجف ادامه داد و موفق به اخذ اجتهاد از آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی شد. وی یکی از مبارزان سیاسی در دورۀ ملی شدن صنعت نفت و از نزدیکان آیت الله کاشانی بهشمار میرود.
آیت الله مستجابی در امور خیریه و عام المنفعه از سوابق طولانی برخوردار است و همچنین دستی نیز در حوزۀ شعر و ادب و هنر دارد.