به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران؛ تولید آلودگی هوا در پایتخت، تابستان و زمستان نمیشناسد؛ در فصل بهار، آلاینده اصلی گرد و غبارهای داخلی و خارجی است، در فصول پاییز و زمستان، آسمان تهران بر اثر انباشت ذرات معلق آلوده میشود و حالا در میانه تابستان به دلیل تشدید گرما، گاز ازن به آلاینده اصلی هوای تهران، تبدیل و باعث شده از ابتدای تابستان، ۱۴ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس ثبت شود.
محمدصابر باغخانیپور، سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در این باره میگوید: (UV) و تشدید دما، دو عامل مهم در تولید آلاینده ازن میباشند، بنابراین اگر پیشسازهای تولید این آلاینده در شرایط مناسب قرار داشته باشند، تولید ازن در جو از طریق واکنشهای فتوشیمیایی صورت میگیرد.
وی با اعلام اینکه میزان آلاینده ازن در روزها و هفتههای گرم به ویژه در دمای بیش از ۳۰ درجه سانتیگراد و در ساعات اوج گرما (بین ساعات ۱۳ الی ۱۸)، بیش از سایر مواقع است، افزود: در روزهای سرد سال، به دلیل وارونگی دما و سکون نسبی جو، غلظت پیشسازهای تولید این آلاینده (اکسیدهای نیتروژن و ترکیبات آلی فرّار)، افزایش مییابد اما به دلیل برودت هوا، کاهش ساعات آفتابی و توان کم اشعه خورشید، میزان تولید ازن به حداقل میزان خود کاهش مییابد.
باغخانی پور با اشاره به اینکه در طول شب که فاکتور اصلی تشکیل این آلاینده یعنی نور خورشید وجود ندارد، افزایش غلظت این آلاینده رخ نمیدهد. اظهار کرد: در طول ساعات شبانهروز نیز تغییرات ساعتی این آلاینده منطبق با دما و نور خورشید میباشد، بنابراین از حدود ساعت ۱۱، روند افزایشی تولید این آلاینده آغاز شده و در حدود ساعات ۱۳ الی ۱۸ به بیشترین میزان خود رسیده و پس از آن روند کاهشی غلظت رخ میدهد، بنابراین در ساعات بدون تابش نورخورشید نگرانی پیرامون آلایندگی گاز ازن به حداقل میرسد.
وی در خاتمه تأکید کرد: با توجه به بیرنگ بودن و عدم وجود علائم بصری گاز ازن، در شرایط آلودگی هوا به شهروندان به ویژه گروههای حساس جامعه توصیه میگردد حتیالامکان از فعالیت غیرضروری در فضای باز طی این ساعات خودداری نموده و فعالیت خود را به ساعات ابتدایی و انتهایی روز موکول نمایند.
انتهای پیام/
نظر شما