شناسهٔ خبر: 67652076 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون بنیاد ملی نخبگان خبر داد:

کانون‌های مردمی پرورش مستعدان فعال می‌شود

تهران - ایرنا - معاون مستعدان و آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان گفت: الگوی کانون‌های مردمی پرورش مستعدان قابل توسعه به سراسر کشور است و کانون‌های مستقر در شهرهای با بیش از ۵۰ هزار نفر جمعیت فعال می‌شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، رسول محمدقلی با اشاره به تعریف کانون‌های مردمی پرورش مستعدان، اظهارکرد: از نگاه بنیاد ملی نخبگان، مجموعه دارای شخصیت حقوقی و نهادهای مردمی غیروابسته به دولت و بودجه‌های دولتی که در مسیر شناسایی و هدایت استعدادهای برتر فعالیت می‌کنند، کانون مردمی پرورش مستعدان نامیده می‌شوند. بر اساس همین تعریف تاکنون ۱۵۰ کانون در کشور شناسایی شده است که فعالیت‌های آنها در کارگروه تخصصی ارزیابی می‌شود.

وی ادامه داد: جذب نیروی انسانی مستعد، بهره‌مندی از نیروی انسانی فعال و دارای تحصیلات عالی دانشگاهی و حوزوی همچنین برخورداری از برنامه‌های علمی و آموزشی در کنار برنامه‌های فرهنگی، تربیتی و اردویی از مهمترین شاخص‌های ارزیابی کانون‌های مردمی پرورش مستعدان است.

محمدقلی اظهار داشت: این کانون‌ها بعد از تایید در کارگروه تخصصی بنیاد ملی نخبگان می‌توانند از حمایت‌های متنوعی بهره‌مند شوند. اعتباربخشی به این کانون‌ها یکی از تسهیلات اعطایی است؛ به این معنا که این کانون‌ها در زمره نهادهای معتبر برای شناسایی فعال مستعدان برتر در مسیر نخبگانی قرار خواهند گرفت.

تسهیل ارتباط با نهادها و دستگاه‌های مختلف درون‌استانی

معاون مستعدان و آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان تسهیل ارتباط با نهادها و دستگاه‌های مختلف درون‌استانی برای رفع مشکلات موجود در این کانون‌ها را از دیگر حمایت‌های بنیاد ملی نخبگان عنوان کرد و گفت: علاوه بر آن، کانون‌ها می‌توانند منوط به برنامه مورد تایید بنیاد ملی نخبگان و بر اساس شاخص‌های کاملاً مشخص اعتبار سالانه از بنیاد ملی نخبگان دریافت کنند. البته در این بخش، بنیادهای نخبگان استانی به عنوان نهاد ناظر بر عملکرد کانون‌ها نظارت کامل دارند.

محمدقلی با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان قصد دارد الگوی این کانون‌ها را در سراسر کشور تعمیم دهد، افزود: الگوی کانون‌های مردمی پرورش مستعدان قابل توسعه به سراسر کشور است و این توسعه مفید خواهد بود.

کانون‌های مردمی پرورش مستعدان فعال می‌شود



شناسایی ۱۰۰۰ کانون پرورش افراد مستعد
بر اساس این خبر به نقل از بنیاد ملی نخبگان معاون مستعدان و آینده‌سازان این بنیاد ادامه داد: به همین دلیل تیم کارگزار همکار در این طرح از طریق معاونت علمی بسیج، کانون فرهنگی مساجد و دیگر مجموعه‌های فرهنگی درون‌استانی، اطلاعات تمام مجموعه‌ کانون‌های فرهنگی سطح کشور را جمع‌آوری و در نهایت با بررسی همه جوانب امر، از بین نزدیک به ۲۸ هزار کانون، هزار کانون را انتخاب کرده است.

محمدقلی تصریح کرد: بنیاد ملی نخبگان تلاش دارد این هزار کانون نیز به تدریج و با یک سیر مشخص به تعداد ۱۵۰ کانون مردمی پرورش مستعدان اضافه شوند.

وی گفت: هزار کانون شناسایی‌شده در مرحله اول در پرورش مستعدان فعال نیستند، اما از آنجا که این کانون‌ها معتبر هستند و ظرفیت رشد دارند، بنیاد ملی نخبگان تلاش می‌کند با همکاری بنیادهای نخبگان استانی زمینه را برای تشریح مدل‌های مدنظر خود فراهم کند تا الگوی کانون‌های پرورش مستعدان توسعه یابد و این کانون‌ها نیز در این چرخه وارد شوند.

معاون مستعدان و آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان یادآور شد: امید است تا مهر سال آینده از بین هزار کانون مردمی شناسایی‌شده، تعداد ۱۰۰ کانون بر اساس شاخص‌های مطرح‌شده به عنوان کانون مردمی پرورش مستعدان فعال شوند. تلاش بر این است که در شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر جمعیت، حداقل یک کانون مردمی پرورش مستعدان وجود داشته باشد.

وی با اشاره به سطح‌بندی کانون‌های شناسایی‌شده، گفت: کانون‌های مردمی که در مرحله اول شناسایی می‌شوند، کانون ارتباط اولیه نامیده می‌شوند که سعی دارند با ارتقای خود وارد مسیر تبدیل شدن به کانون‌های مردمی پرورش مستعدان شوند، اما کانون‌های فعال به سه دسته آغازگر، نوپا و بالغ تقسیم می‌شوند.

محمدقلی اظهارکرد: بر این اساس، کانون مردمی بالغ آن دسته از کانون‌هایی هستند که چرخه منابع انسانی خود را حداقل یک بار به طور کامل طی کرده‌اند؛ به این معنا که دانش‌آموز پایه هفتم مخاطب خود را تا رسیدن به دانشگاه همراهی کرده‌اند و برخی از مربیان این کانون‌ها از بین همین افراد انتخاب شده‌اند که با این تعریف تاکنون ۱۳ کانون بالغ در ۱۴ استان شناسایی شده‌اند.

نظر شما