شناسهٔ خبر: 67648139 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

تداوم افت و خیز در همه شاخص‌های بورس - اکونیوز

اقتصاد ایران: بورس که در دو هفته گذشته روندی صعودی به خود گرفته با تخلیه هیجانات مربوط به انتخابات، باز هم به همان روند همیشگی خود بازگشت.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، بورس در هفته گذشته دو روند کاملا متفاوت داشت. در ۲ روز ابتدای هفته با رشد همراه شد و در سه روز پایانی هفته روند کاملا نزولی بود.بازار بورس تهران در هفته پیش رو با دو روز تعطیلات مواجه است و روزهای شنبه و یکشنبه را به عنوان جدی‌ترین روز معاملاتی هفته می‌داند. از سویی نیز روز چهارشنبه به عنوان یک روز بین تعطیلی قرار دارد. اما تعطیلی برخی استان‌ها به واسطه گرما و کمبود برق منجر شده تا فاز صعودی شاخص کل بپرد.

شایعه ابطال قیمت گذاری دستوری نرخ گاز

اما داغ ترین شایعه بازار در این روزها ابطال قیمت گذاری دستوری دولت در نیمه اول نخست سال 1402 بوده است.این روزها گفته می شود دیوان عدالت اداری رای به ابطال قیمت‌گذاری گاز توسط دولت در نیمه نخست سال گذشته خارج از فرمول داده است؛ ولی هنوز ابلاغ نهایی نشده است. کارشناسان بازار سرمایه معتقد هستند که این موضوع یعنی نرخ ۷ تومان گاز در نیمه نخست سال گذشته هم باید مشابه بقیه ماه‌های سال به فرمول برگردد.

۳ دلیل افت شاخص های بورس

مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه گفت: مشخص نبودن برنامه و تیم اقتصادی دولت چهاردهم، هیجان ابتدای هفته گذشته را تخلیه کرده و حرفه ای های بازار فعلا دست از معامله کشیده اند.این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در هفته اخیر صنایع و شرکت‌ها به علت کمبود برق مجبور به کاهش ساعت فعالیت و تعطیلی خطوط تولید شدند. از سوی دیگر لزوم حبس سرمایه در حساب‌های وکالتی ثبت نام خودروی وارداتی نیز از عوامل خروج پول حقیقی از بورس تهران بود.وی افزود: بنابراین با توجه به تداوم گرمای کم سابقه در کشور و مشکل کمبود انرژی و نیز تعطیلی دو روز میانی هفته، انتظار می‌رود بازار در هفته پیش رو کم‌رمق شود و نیرویی برای صعود نداشته باشد.

بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران روند صعودی و قویی را در ابتدای هفته گذشته از خود نشان داد؛ البته که باید گفت این روند از روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته گذشته آن شروع شده بود و با اعلام نتایج انتخابات با شدت و قدرت بیشتری به مسیر ادامه داد. شاخص کل توان ادامه صعودی از محدوده پر چالش دو سال اخیر یعنی محدوده ۲.۲ میلیون واحدی را ندارد.اما شاخص در محدوده 2.2 میلیون واحدی قرار گرفته است، محدوده‌ای که تا پیش از این به عنوان یک سطح مقاومتی شناخته می‌شد و حالا تبدیل به یک حمایت شده است. در صورتی که چشم اندازه بازار سرمایه برای ماه‌های آینده مثبت باشد بازار سرمایه از منظر تکنیکالی حتما به این محدوده واکنش مثبتی نشان خواهد داد.

رفت و برگشت شاخص های عملکردی بورس

شاخص کل بورس تهران در روز شنبه 88 هزار و 179 واحد رشد کرد و روز یکشنبه 37 هزار و 630 واحد بالبا آمد. اما تب تند بازار از روز دوشنبه سرد شد. شاخص روز دوشنبه 5 هزار و 134 واحد افت کرد و روز سه‌شنبه 4 هزار و 278 واحد پایین آمد. در روز چهارشنبه نیز شاخص کل 7 هزار و 810 واحد نزول کرد. شاخص کل در آخرین روز کاری هفته به رقم 2 میلیون و 209 هزار و 207 واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 108 هزار و 545 واحد بالا‌تر ایستاد و بازدهی هفته شاخص بورس مثبت 5.1 درصد شد. شاخص کل هم وزن نیز در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 31 هزار و 855 واحد بالاتر ایستاد و بازدهی مثبت 4.7 درصدی را ثبت کرد.

رشد ارزش معاملات خرد بازار سهام

در این هفته، میانگین ارزش معاملات بازار سهام 30 هزار و 492 میلیارد تومان بود. میانگین ارزش معاملات خرد بورس نیز 5 هزار و 171 میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 3 هزار و 474 میلیاردی هفته پیشین، افزایش 49 درصدی داشته است.

کاهش خروج سرمایه حقیقی از بازار سهام

در اولین روز معاملاتی هفته، 538 میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد. اما روز یکشنبه 171 میلیارد تومان خارج شد.روز دوشنبه این رقم به 300 میلیارد تومان رسید. در روز سه‌شنبه نیز 323 میلیارد تومان پول حقیقی خارج شد. در آخرین روز معاملاتی هفته برای چهارمین روز متوالی پول حقیقی خارج شد که ارزش آن 410 میلیارد تومان بود.در مجموع کل هفته 666 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی 133 میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین 58 درصد کاهش یافته است.

نظر شما