شناسهٔ خبر: 6762688 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

نوبخت اعلام کرد

بودجه امسال کامل محقق نمی‌شود

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور با بیان اینکه نه تنها بودجه 236 هزار میلیارد تومانی امسال قابل تحقق نبوده که حتی رقم 220 هزار میلیارد تومانی هم قابل تحقق نیست، گفت: برای شش ماهه اول تحقق منابع در حد 53 درصد است و ما با نیمی از بودجه پیش‌بینی شده کشور را اداره می‌کنیم.

صاحب‌خبر -

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور با بیان اینکه نه تنها بودجه 236 هزار میلیارد تومانی امسال قابل تحقق نبوده که حتی رقم 220 هزار میلیارد تومانی هم قابل تحقق نیست، گفت: برای شش ماهه اول تحقق منابع در حد 53 درصد است و ما با نیمی از بودجه پیش‌بینی شده کشور را اداره می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار ایسنا، محمدباقر نوبخت در مراسم افتتاحیه بیست‌ودومین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر کشور با بیان اینکه مناسب‌ترین فرصتی که در اختیار آموزش و پرورش است، حضور نیروهای آگاه و با تجربه‌اش است، گفت: در میان ادارات و نظام ستادی، آموزش و پرورش بیش از سایرین از نیروهای مرتبط و با تجربه برخوردار است و حضور خود دکتر بانی هم می‌تواند این واقعیت را بیشتر تایید کند.

وی ادامه داد: به خاطر ندارم وزیر آموزش و پرورش پیشنهادی را مطرح کرده و رای نیاورده باشد. برای اجرای طرح رتبه‌بندی موافقت‌ها جلب شد و اعتبار 1350 میلیارد تومانی تخصیص پیدا کرد.

معاون نظارت راهبردی رییس جمهور با بیان اینکه وزارتخانه با چالش‌هایی هم مواجه است، گفت: در سال 1394 در شرایطی قرار داشتیم که هم برای رتبه‌بندی معلمان و هم طرح تحول سلامت با مشکل مالی روبه‌رو بودیم. بودجه سال 1394 را با 24 میلیارد دلار منابع ارزی تهیه کردیم. در حالی که این رقم در سال‌های گذشته چند برابر بود. به عنوان مثال در سال 1390 میزان منابع ارزی کشور در بودجه به 118 میلیارد دلار می‌رسید.

نوبخت تاکید کرد: البته با توجه به مجموع شرایط اگر همین رقم هم محقق شود قابل تقدیر است تا بتوانیم در تعلیم و تربیت فرزندان انقلاب کمک بیشتری به آموزش و پرورش کنیم. امروز فرصت‌ها و چالش‌هایی برای ایفای ماموریت‌های جدید وجود دارد و باید واقعیات را در نظر گرفت.

وی با بیان اینکه گاه آموزش و پرورش با وزارتخانه‌های دیگر مقایسه می‌شود، گفت: در اینجا لازم است گزارشی از وضعیت بودجه‌ای آموزش و پرورش را ارائه کنم. اعتبارات مصوبه هزینه‌ای در سال 1390، 12 هزار میلیارد تومان بود که این رقم برای این وزارتخانه در سال 1394 به 24 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

معاون نظارت راهبردی رییس جمهور افزود: هرچند صرف تصویب ارقام در بودجه گویای دریافتی یک تشکیلات نیست. هر سال ناگزیر هستیم تخصیص را کمتر یا متناسب با دریافتی‌ها داشته باشیم. در سال 1393 از 211 هزار میلیارد تومان منابع عمومی بودجه عملا 174 هزار میلیارد تومان به صورت نقدی تخصیص یافت که با احتساب اوراق به 180 هزار میلیارد تومان رسید و بیشتر از 80 درصد نتوانستیم به دستگاه‌ها بپردازیم، اما در خصوص وزارت آموزش و پرورش باید گفت بودجه پیش‌بینی شده در سال 1393، 19 هزار و 600 هزار میلیارد تومان بود که پرداختی ما بالغ بر 21 هزار میلیارد تومان شد و در واقع 107 درصد تخصیص اعتبارات به آموزش و پرورش داشتیم.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور با بیان اینکه در سال نخست دولت تدبیر وامید نیز بودجه مصوب این وزارتخانه 15 هزار و 500 میلیارد تومان بود که رقم پرداختی ما به 17 هزار و 400 میلیارد تومان رسید، گفت: باید دید در برابر افزایش اعتبارات چه میزان در تعداد حقوق‌بگیران و دانش‌آموزان اضافه شده است.

نوبخت با اشاره به اینکه تعداد دانش‌آموزان طی سال‌های 1390 تا 1394 از 12 میلیون و 300 هزار نفر به 12 میلیون و 500 هزار نفر افزایش یافته است،گفت: تعداد کارکنان این وزارتخانه نیز از 949 هزار نفر به یک میلیون و 66 هزار نفر افزایش یافته و قطعا تناسبی بین افزایش تعداد دانش‌آموزان، تعداد کارکنان و میزان اعتبارات وجود ندارد.

وی در ادامه به میزان پرداختی به فرهنگیان نیز اشاره و عنوان کرد: پرداختی به فرهنگیان متناسب با کاری که انجام می‌دهند نیست و ارزش کار آنها بیش از این است. گاهی پرداختی‌ها به آموزش و پرورش به سایر بخش‌ها مقایسه می‌کنند و باید گفت متاسفانه متوسط دریافتی برخی دستگاه‌ها از بودجه عمومی بیشتر از متوسط دریافتی فرهنگیان است و در مقابل برخی دستگاه‌ها نیز کمتر از متوسط دریافتی فرهنگیان دریافت می‌کنند و این نشان‌دهنده آن است که نظام پرداخت ها نیاز به بازنگری دارد و اکنون درخصوص چگونگی این اصلاح در سازمان مدیریت مشغول کار هستیم.

نوبخت با بیان اینکه بودجه امسال دولت 236 هزار میلیارد تومان است، گفت: این عدد هرچند به نسبت لایحه 224 هزار میلیارد تومانی افزایش نشان می‌دهد با توجه به افت قیمت نفت، مجلس در ماده واحده‌ای دولت را موظف کرد در شش ماهه اول امسال اعتبارات را بر مبنای 220 هزار میلیارد تومان ببندد. این در حالی است که بودجه آموزش و پرورش بر روی بودجه عمومی 236 هزار میلیاردتومانی بسته شده است.

معاون نظارت راهبردی رییس جمهور ادامه داد: در یک سناریو پیش‌بینی ما تا پایان سال در حد تحقق بودجه 184 هزار میلیارد تومانی است و باید برنامه‌ریزی کنیم تا با کسری بودجه مواجه نشویم. بر این اساس 147 هزار میلیارد تومان برای اعتبارات هزینه‌ای و 30 هزار میلیارد تومان با توجه به تکلیف قانونی بودجه صرف امور عمرانی خواهد شد و هم 1000 میلیارد تومان برای تملک دارایی‌های مالی که همان سررسید اوراق هست صرف می‌شود.

نوبخت با تاکید بر اینکه با وجود همه این مشکلات اعتباری، بودجه آموزش و پرورش را بر پایه همان بودجه عمومی 236 هزار میلیارد تومانی بستیم، گفت: علاوه بر این 1350 میلیارد تومان نیز برای رتبه‌بندی معلمان کنار گذاشته شد. به رغم همه تنگناهای مالی مصمم هستیم برای ماموریت بزرگ آموزش و پرورش که تعلیم و تربیت فرزندان انقلاب اسلامی است، سرمایه‌گذاری کنیم. ما این اعتبارات را در دولت هزینه‌ای نمی‌دانیم و این یک سرمایه‌گذاری جدی است.

به گفته معاون نظارت راهبردی رییس جمهور میانگین حقوق معلمان طی سال‌های 1390 تا 1394 از 830 هزار تومان به یک میلیون و 770 هزار تومان افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه در ادامه یک توافق دیگر با دکتر فانی داریم‌، گفت: بخش قابل توجهی از ساختمان‌های آموزش و پرورش و مدارس فرسوده هستند و قابلیت لازم را برای استفاده ندارند و باید بازسازی شوند. اگر مذاکرات هسته‌ای به نتیجه برسد، به عنوان نذر این کار یک کار ویژه برای آموزش و پرورش انجام می‌دهیم.

معاون نظارت راهبردی رییس جمهور در ادامه به بودجه سال آینده نیز اشاره و عنوان کرد: برای رتبه‌بندی معلمان در سال 1394 بالغ بر 3 هزار میلیارد تومان مضاعف بر بودجه وزارتخانه تخصیص اعتبار خواهیم داد.

نوبخت افزود:درباره برنامه ششم توسعه نیز باید گفت که این برنامه از نظر شکلی و ماهوی نسبت به 5 برنامه قبلی توسعه‌ای متفاوت خواهد بود. برنامه پنجم 235ماده و 1140 حکم دارد و بنده به عنوان رییس سازمان مدیریت هنوز در 1140 حکم مسلط نیستم. چرا برخی تصور می‌کنند هرچه احکام بیشتر شود دلیل بر وزین بودن برنامه است. تاکنون چه مقدار از برنامه پنجم توسعه اجرایی شده است.

وی ادامه داد: کلکسیونی از پیشنهادات و برنامه‌های خوب را می‌آورند اما مگر منابع اجازه اجرای برنامه‌ها را می‌دهد.

معاون نظارت راهبردی رییس جمهور با بیان اینکه از سال 1395 تا سال 1399، 3 تا 4 محور اصلی را در برنامه ششم توسعه را مدنظر قرار داده و آن را پیش می‌بریم گفت: برنامه ششم توسعه از سال 1395 آغاز می‌شود که با لغو و بی‌اثر شدن تحریم‌ها همزمان می‌شود. در حال حاضر 6 تا 7 میلیارد دلار از منابع نفتی به دلیل تحریم‌ها امکان ورودش به کشور نیست، اما ما برنامه‌ها را به این وجوه محدود نمی‌کنیم.

انتهای پیام