به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، "محمدباقر نوخبت" روز یکشنبه در مراسم افتتاحیه سی و دومین اجلاس روسای آموزش و پرورش کشور با بیان این که صرف تصویب اعداد و ارقام بودجه گویای دریافتی بودجه نیست اظهارداشت: در سال 93 از 211 هزار میلیارد تومان منابع عمومی که در بودجه پیش بینی شده بود 174 هزار میلیارد تومان مجموع وصولی بود به همین خاطر به دستگاه ها به ویژه دستگاه های فرهنگی بیشتر از 80 درصد نتوانستیم پرداخت کنیم.
وی ادامه داد: اما در خصوص وزارت آموزش و پرورش در سال 1393 بالغ بر 21 هزار میلیارد تومان اعتبار پرداخت شد که این رقم نشان می دهد که 107 درصد اعتبارات آموزش و پرورش در سال 1393 پرداخت شده است.
معاون رییس جمهوری اضافه کرد: رشد اعتباراتی که در دو سال گذشته برای وزارت آموزش وپرورش در اعتبارات دیده شده و همچنین پرداختی ها نشان می دهد که عزم جدی در دولت برای رفع مشکلات این وزارتخانه وجود دارد.
نوبخت با بیان این که یک هزار و 350 میلیارد تومان مازاد بر سقف اعتبارات وزارت آموزش و پرورش در سال جاری برای اجرای طرح رتبه بندی معلمان و فرهنگیان اختصاص داده شده است گفت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی به جهت ماموریت خود در هیات وزیران با هر پیشنهادی که بار مالی آن در بودجه دیده نشده مخالفت می کند اما پیشنهادات وزارت آموزش و پرورش را همواره مدنظر قرار داده است.
وی ادامه داد: اما در عین حال در کنار این وضعیت نظام آموزش و پرورش و نظام ستادی این وزارتخانه با چالش هایی مواجه است که البته این چالش ها در دولت نیز مشهود است زیرا نمی تواند تسهیلات و تجهیزات لازم را در اختیار این وزارتخانه قرار دهد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی اظهارکرد: در سال 94 در شرایطی برای اجرای طرح رتبه بندی فرهنگیان بودجه جداگانه از سوی دولت اختصاص پیدا کرد که دولت با مشکلات مالی بسیاری مواجه است.
نوبخت افزود: بودجه 1394، 24 میلیارد دلار منابع ارزی بود در حالی که این رقم در سال های گذشته چند برابر این عدد بوده به گونه ای که در سال 1390 میزان منابع ارزی کشور در بودجه بالغ بر 118 میلیارد دلار بود.
وی ادامه داد: البته این عدد نیز در صورتی که محقق شود قابل تقدیر است تا بتواند در راستای تعلیم و تربیت فرزندان این کشور گام های بلندی بردارد.