همشهری - نیلوفر ذوالفقاری: عطر گلاب و هل و طعم شیرین این دسرها، در روزهای محرم در هر کوچه و محلهای میپیچد. اگر قصد تهیه دسرهای سنتی و متنوع بهعنوان نذری را دارید، ما روش پخت ۲ مدل از آنها را برای ۵۰ نفر آموزش دادهایم.
شلهزرد
تعداد نفرات: ۵۰ نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۴ ساعت
هزینه: یکمیلیون و ۵۰۰ هزار تومان
مواد لازم:
برنج ریزدانه: ۲ کیلوگرم
شکر سفید: ۵ کیلوگرم
گلاب: ۱.۵ لیتر
زعفران: نیممثقال
خلال بادام: ۷۵۰ گرم
دارچین: برای تزیین
آب: به میزان لازم
دستور تهیه:
۱- برنج خیس خورده را همراه آب روی حرارت قرار دهید. وقتی جوشید، آب اضافی را خالی کنید و به میزان ۷ برابر برنج، آب جوش به قابلمه بیفزایید.
۲- حدود ۲ ساعت بعد برنج میپزد و باید شکر را کمکم به آن اضافه کنید. در این مرحله میتوانید ۲ لیوان دیگر آب اضافه کنید.
۳- خلال بادام را همراه زعفران دمکرده و گلاب به شلهزرد اضافه کنید و مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
۴- وقتی شلهزرد به غلظت رسید، حرارت را کم و بعد از ۱۵ دقیقه، شعله را خاموش کنید. از دارچین برای تزیین کمک بگیرید.
نکته: برای اینکه شلهزرد بافت بهتری داشته باشد، توصیه میشود از برنج نیمدانه استفاده کنید.
حلوا
تعداد نفرات: ۵۰ نفر
مدت زمان آمادهسازی: یک ساعت
هزینه: یکمیلیون و ۴۰۰ هزار تومان
مواد لازم:
آرد: ۲ کیلوگرم
زعفران: ۵ گرم
هل: ۴ قاشق چایخوری
شکر: ۲ کیلوگرم
روغن مایع: یک لیتر
کره: ۳۵۰ گرم
گلاب: نصف لیوان
آب: به میزان لازم
دستور تهیه:
۱- آب و شکر را روی حرارت بگذارید تا شهد آماده شود. قبل از جوشیدن گلاب و زعفران دمکرده را اضافه کنید.
۲- آرد الککرده را روی حرارت ملایم تفت دهید و مدام هم بزنید تا خامی آن گرفته شود.
۳- وقتی آرد به رنگ دلخواهتان درآمد، کره آب شده و روغن را اضافه کنید. در ادامه آنقدر هم بزنید تا یکدست شود.
۴- حرارت را خاموش و شهد را کمکم به حلوا اضافه کنید. در این مرحله مواد را سریع هم بزنید.
نکته: برای تزیین حلوا از پودر نارگیل و خلال بادام استفاده کنید.