شناسهٔ خبر: 67356715 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

عامل انسانی علت آتش‌‌سوزی مراتع در اصفهان بود

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: ۵ هکتار از مراتع ده زرگران واقع در بخش چنار رود شهرستان چادگان در آتش سوخت که علت آن انسان بوده است.

صاحب‌خبر -

منصور شیشه‌فروش در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان در خصوص آتش‌سوزی مراتع ده زرگران اظهار داشت: ساعت 11 صبح امروز در مراتع ده زرگران واقع در بخش چنار رود شهرستان چادگان حریقی صورت گرفت که پس از  3 ساعت و نیم تلاش یگان حفاظت از منابع طبیعی اطفا شد. آتش که همزمان در چند نقطه مرتع زبانه کشیده بود با کمک عوامل امدادی شهرستان و همکاری گروههای محلی مهار و کنترل شد.

وی با بیان اینکه در این حادثه 5 هکتار از مراتع در آتش سوخت، تصریح کرد: عوامل انسانی از علل حریق  گزارش و مقرر شد از طریق اداره منابع طبیعی ضمن بررسی دقیق و علت‌یابی موضوع پیگیری لازم در برخورد قانونی با عوامل  بروز حریق به عمل آید.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بیان کرد: ارائه آموزش‌های کاربردی و هشدار به دامداران، عشایر، گردشگران و ساکنین مناطق مجاور مراتع برای پیشگیری از روشن کردن آتش در پوشش های گیاهی و تدارک امکانات کنترل حریق و تیم‌های محلی اطفائیه می‌تواند در پیشگیری و کنترل اتش‌سوزی در مراتع اثر بخش باشد.

شیشه‌فروش گفت: تلفن‌های تماس با سامانه امداد جنگل و مرتع 139 و 1504 جهت پیگیری گزارشهای مرتبط با وقوع حریق و هماهنگی در امدادرسانی در حوادث مرتع و جنگل پاسخگو هستند. در استان اصفهان 6 میلیون و 300 هزار هکتار مرتع و 414 هزار هکتار جنگل طبیعی و دست کاشت وجود داردکه با انجام مطالعات پهنه‌بندی حریق 2 میلیون هکتار از این مراتع  با فراوانی بیشتر در مناطق غرب و جنوب استان و کمربند حریق در مناطق زاگرسی و ارتفاعات کرکس قرار دارد که به علت شرایط اقلیمی گرم و خشک، وزش بادهای گرم فصلی، خشکی پوشش‌های گیاهی و علوفه‌ای یک ساله و عوامل انسانی خطرپذیر در برابر حریق هستند.

وی تأکید کرد: به منظور پیشگیری از وقوع حریق در عرصه‌های طبیعی از هرگونه اقدامی که باعث ایجاد حریق می‌شود از جمله رها کردن ته سیگار و کبریت، بطری‌های آب معدنی، اشیای براق و صیقلی، قوطی‌های کنسرو و کمپوت در اراضی و حاشیه راهها خودداری شود.

وی ادامه داد: همچنین اقدامات موثری در پیشگیری و کنترل حریق در استان از جمله تشکیل کارگروه تخصصی با پایش مستمر عرصه‌های طبیعی، تهیه نقشه‌های پهنه‌بندی خطر، تدارک تجهیزات اطفاییه و ساماندهی 70 تیم تخصصی یگان حفاظت منابع طبیعی و 200 تیم محلی با ارائه آموزهای کاربردی ایمنی حریق، اختصاص خط ویژه 139 تلفن امداد حریق جنگل و مرتع و اعزام سریع تیم‌های یگان به مناطق، هماهنگی با شهرداریها برای پشتیبانی عملیات اطفای حریق، ایجاد تیم‌های گشت و مراقبت، شناسایی و برخورد قانونی با موارد تخلف با پیگیری از مقامات قضایی، توزیع سیلند گاز مایع، تنور گازی، پنل خورشیدی و سوخت به عشایر و دامداران برای پیشگیری از روشن نمودن آتش وقطع درختان و پوشش‌های مرتعی اجرایی شود.

شیشه‌فروش خاطرنشان کرد: با توجه به نقش مراتع در تولیدات دامی، تعدیل آب و هوا، پیشگیری از سیل و فرسایش بادی ضرورت حفاظت از مراتع و عرصه‌های زیست محیطی بسیار حایز اهمیت است، زیرا  وقوع حریق در مراتع باعث حذف پوشش‌های گیاهی و تنوع جانوری و افزایش فرسایش خاک توسط باد می‌ شود. همچنین باعث ایجاد آلودگی هوا عدم تولید اکسیژن و بذرهای مرتعی خواهد شد.

وی ادامه داد: برای پیشگیری و کنترل حریق بوقع در عرصه‌های طبیعی استان اصفهان نیاز است سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نسبت به استقرار بالگرد مجهز به سبد آب پاش در استان اقدام و ضمن تامین اعتبار برای احداث و تجهیز 2 پایگاه ثابت اطفای حریق در شهرستان‌های سمیرم و چادگان نسبت به تخصیص اعتبار برای احیای مراتع  آسیب‌دیده  و تأمین تجهیزات اطفای حریق متناسب با شرایط استان اصفهان و ارتفاعات صعب العبور در مناطق غرب و جنوب اقدام کنند. سال گذشته در اثر وقوع 40 فقره حریق 100 هکتار از مراتع استان اصفهان دچار خسارت شد.

انتهای پیام/163

نظر شما