شناسهٔ خبر: 67279462 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

ظرفیت انتقال بار ۱۰ میلیون تنی راه آهن رشت - کاسپین

معاون وزیر راه ظرفیت انتقال بار خط ریلی رشت - کاسپین را هفت میلیون تن دانست و گفت: با توجه به جابجایی کمتر مسافر، ظرفیت انتقال بار به رشت تا ۱۰ میلیون تن افزایش می یابد. معاون وزیر راه ظرفیت انتقال بار خط ریلی رشت - کاسپین را هفت میلیون تن دانست و گفت: با توجه به جابجایی کمتر مسافر، ظرفیت انتقال بار به رشت تا ۱۰ میلیون تن افزایش می یابد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری برنا، خیرالله خادمی امروز، ۳۱ خردادماه در حاشیه مراسم افتتاح راه آهن رشت – کاسپین در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه این مسیر ریلی آخرین بخش از کریدور دریایی شمال به جنوب است، اظهار کرد: این قطعه که حلقه مفقوده کریدور بود، امروز به اتمام رسید و با حضور سرپرست ریاست جمهوری و وزیر راه و شهرسازی افتتاح خواهد شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه پروژه راه آهن رشت - کاسپین در اردیبهشت ماه به اتمام رسید و آماده افتتاح با حضور رئیس جمهور بود، خاطرنشان کرد: طول این پروژه ۳۷ کیلومتر بوده و ۴۰ کیلومتر ریل‌گذاری صورت گرفته است که اعتبار هزینه شده نیز با ارزش روز، معادل ۶۰۰۰ میلیارد تومان برآورد می شود.

خادمی با اشاره به عبور این خط ریلی از اراضی کشاورزی و مناطق روستایی، از سختی های احداث این مسیر گفت و عنوان کرد: ظرفیت انتقال بار این خط ریلی هفت میلیون تن و ظرفیت جابجایی مسافر آن ۶۰۰ هزار نفر است، اما با توجه به جابجایی کمتر مسافر، ظرفیت انتقال بار به رشت تا ۱۰ میلیون تن افزایش می یابد.

وی با بیان اینکه یک شاخه راه آهن رشت - کاسپین در ادامه به بندرانزلی و شاخه دیگر آن به آستارا می رود، عنوان کرد: این مسیر نقش بین المللی دارد و به عنوان کریدور سراسری ریلی - دریایی قرار است از روسیه و شمال اروپا با طول ۱۳ هزار کیلومتر و عبور از داخل خاک جمهوری اسلامی ایران به بندر بمبئی برسد لذا بخشی از پروژه حمل و نقل بین المللی خواهد بود و با بهره‌برداری از آن می توانیم کالاهای شرق آسیا را به دریای خزر و سپس بندر آستراخان روسیه، مسکو و اروپا برسانیم.

معاون وزیر راه با اشاره به مدت زمان ۴۵ روزه حمل بار از کانال سوئز، تصریح کرد: کریدور شمال به جنوب این مسیر را ۲۵ روز کوتاه تر و کاهش ۳۰ درصدی هزینه را به دنبال دارد.

وی همچنین به نقش داخلی راه آهن رشت - کاسپین اشاره کرد و متذکر شد: شبکه ریلی کشور از بنادر جنوب تا دریای خزر تکمیل خواهد شد و می تواند در درآمد ملی بسیار موثر باشد.

در جریان سفر یک روزه محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری و با حضور وزیر راه و شهرسازی و مقاماتی از چند کشور راه آهن رشت - کاسپین با هدف تکمیل کریدور شمال - جنوب امروز، ۳۱ خردادماه به بهره‌برداری می رسد. راه آهن رشت - کاسپین حلقه تکمیلی کریدور شمال - جنوب محسوب می‌شود و این پروژه مهم که قرار بود با حضور شهید آیت الله رئیسی به بهره برداری برسد به عنوان پل ارتباطی کشورهای اروپایی با اقیانوس هند و خلیج فارس یاد می‌شود که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است .

انتهای پیام/

نظر شما