به گزارش خبرگزاری برنا از فارس، معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور در این یادواره گفت: مهندسان در دفاع مقدس با اقدامات خود نوآوری در علم مهندسی خلق کردند.
مهدی جمالی نژاد، اظهارداشت: از انقلاب اسلامی تا کنون همواره دو شاخصه را در خصوص اراده خصمانه دشمن مشاهده کردیم که طی این چندین سال به تضعیف انقلاب اقدام کردند و در مقابل، پا فشاری مردم کشورمان در حفظ انقلاب قرار داشت که هر دو مورد روز به روز پر رنگ تر شد.
وی افزود: در این تقابل بین مردم و دشمنان، استمرار و پیروزی در جناح حق را شاهد بودیم و خواهیم بود که استمرار و استحکام همه این پیروزی ها در ویژگی اقتدار با سه مولفه مهم خلاصه شده است.
جمالی نژاد با بیان اینکه «اقتدار» مهم ترین عامل حفظ نظام بوده است، تاکید کرد: قدرت خدادادی از جمله مراتع و منطقه جغرافیایی، قدرت نظامی شامل فن آوری های نوین، موشک ها از جمله مولفه های اقتدار است اما کافی نیست بنابراین می توان گفت که در کنار آن ها، قدرت گفتمانی است که به مابقی شاخصه ها استحکام می بخشد.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور با تاکید بر اینکه قدرت گفتمان، مولفه هایی را همچون استکبار ستیزی، مقاومت و… را فراتر از مرزهای ایران نهادینه کرد، ادامه داد: قدرت گفتمان بود که پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران را رقم زد و شاهد این موضوع بودیم که مردم مدیریت دفاع مقدس را بر عهده گرفتند بدون آنکه تجربه ای در باب نظامی گری داشته باشد اما با ابزار های بسیار ساده توانستند خرمشهر را آزاد کنند و همچنین مردم از رودخانه وحشی اروند رود عبور کردند.
این مقام مسئول با اشاره به سرآمدی مردم کشورمان در اکثر عرصه های مهم، اظهار کرد: مهندسی در نیروهای مسلح تا قبل از انقلاب اسلامی امری فرعی بود و توجهی وجود نداشت اما در امورات ابتدایی همچون ایجاد خاکریز و سنگر سازی و دیگر موضوعات مهندسی رزمی دفاع مقدس، شاهد حضور مردم بودیم.
وی با بیان اینکه وقتی که اقدامات مهندسی در دفاع مقدس را بررسی میکنیم، جنگی مهندسی در برابر سلاح های دشمن، موانع های طبیعی و… را مشاهده خواهیم کرد، ادامه داد: مهندسان در دفاع مقدس با اقدامات خود نوآوری در علم مهندسی خلق کردند و خون شهدا جریان دارد چراکه اکنون رزمندگان دفاع مقدس بدون گوشه نشینی، امروز در روستا ها مشغول خدمت جهادی هستند.
جمالی نژاد گسترش گفتمان ارزشمند انقلاب اسلامی را مورد اشاره قرار داد و افزود: با وحدت همه آحاد مردم و قرارگیری همه مسائل در کنار هم، گفتمان ایران قوی را که شهید آیت الله رئیسی بنیان گذار آن بود، محقق می شود.
*خلاقیت مهندسان در جبهههای نبرد یاریگر رزمندگان بود
استاندار فارس نیز در این مراسم گفت: در دورانی که شدت تحریمها بالا بود و توان سخت افزاری کشورمان بسیار ضعیف بود، خلاقیت و نوآوری مهندسان باعث شد عرصه رزم در جبهههای نبرد برای رزمندگان اسلام فراهم شود.
محمد هادی ایمانیه، با بیان اینکه پیشیادوارههای شهدا در راستای دومین کنگره ملی شهدای فارس در سراسر استان برنامهریزی شده و در حال اجرا است، گفت: ۱۱۰ مهندس استان فارس در دفاع مقدس به شهادت نائل آمدند که در دوران دانشجویی یا پس از فارغالتحصیلی با شجاعت، تخصص و معنویت خود در جبههها با ظلم به نبرد پرداختند و این پایمردی آنها باعث شد که برای نخستین بار در تاریخ این کشور دشمنان نتوانند حتی یک وجب از خاک کشور ما را جدا کنند و غیور مردانی که به حق ثابت کردند ایران را دوست دارند، در مقابل آنها قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه شهدای جامعه مهندسین کشورمان خصوصیتهایی بیش از شهدای دیگر داشتند، گفت: یکی از آن خصوصیات، نوآوری و بنبست شکنی بود، چرا که در دورانی که شدت تحریمها بالا بود و توان سخت افزاری کشورمان بسیار ضعیف بود، خلاقیت و نوآوری مهندسان باعث شد که عرصه رزم در جبهههای نبرد برای رزمندگان اسلام فراهم شود.
*تاکید بر تولید محتوای فاخر در هر یادواره شهید
جانشین فرماندهی سپاه فجر در امور اقشار بسیج نیز در این مراسم با بیان اینکه آغاز به کار ستاد یادواره شهدای مهندسین فارس از نیمه دوم سال ۱۴۰۲ بود، گفت: با همکاری سه قشر مهندسین شامل «صنعت معدن» «عمران و شهرسازی» و «کشاورزی» بنا شد که یادواره شهدای مهندسین فارس در راستای دومین کنکره ملی شهدای فارس برگزار شود که با حمایت مسئولان و مدیران ارشد استان، این یادواره در تاریخ مقرر برگزار شد.
امیر جاهدی با تاکید بر تولید محتوای فاخر در هر یادواره شهید، گفت: شناسایی راویان مهندسین جنگ به عنوان شاهکارهای مهندسی فارس در دوران دفاع مقدس یکی دیگر از اقدامات این یادواره است.
جاهدی اضافه کرد: تهیه و تولید کتاب و نرم افزار شهدای مهندس فارس، تولید بازی مهندسین در دفاع مقدس ویژه نوجوانان، نمایشگاه هنرهای تجسمی، المان شهدای مهندس طراحی شده به همت شورای شهر و شهرداری شیراز و نصب در بزرگراه مهندسین شیراز، از دیگر اقدامات انجام شده است.
جانشین فرمانده سپاه فجر در امور اقشار بسیج در پایان گفت: در راستای دومین کنگره ملی شهدای فارس، ۲۳ یادواره تخصصی اقشار بسیج استان با تاکید بر تهیه محتوای در خور شان شهدا برنامهریزی شده است.
نظر شما