شناسهٔ خبر: 67056976 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

چرا نباید در مایکروویو غذا گرم کنیم؟

صاحب‌خبر -
گروه علمی: وقتی عجله داریم، ترجیح می‌دهیم غذای خود را در مایکروویو گرم کنیم، زیرا این کار سریع و راحت است و زحمت ما را کم می‌کند. با این حال، دلایل متعددی وجود دارد که چرا نباید این روش را تبدیل به یک عادت غذایی کنیم، چرا که می‌تواند برای سلامتی ما مضر باشد.

به گزارش خبرآنلاین،مطالعات بسیاری به نتیجه رسیده‌اند که قرار دادن و گرم کردن مواد غذایی در مایکروویو، مقادیر بسیاری از ارزش خوراکی آنها را از بین می‌برد. به عنوان مثال، تحقیقات نشان می‌دهد که گرم کردن طولانی مدت کلم بروکلی در مایکروویو، ۹۷ درصد از ترکیبات فلاونوئیدی این ماده غذایی را از بین می‌برد. این در صورتی است که فلانوئیدها نوعی ترکیبات گیاهی با خاصیت ضدالتهاب هستند و دریافت آنها برای بدن ضروری است.

چرا نباید غذا را در مایکروویو گرم کرد؟
۵ دلیلی که عنوان می‌کند مایکروویو چگونه به سلامت شما آسیب می‌رساند:

۱) مواد مغذی ضروری را کاهش میدهد
مایکروویو مواد مغذی ضروری مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در غذا را از بین می‌برد. در نتیجه، هرگاه غذایی که در مایکروویو گرم شده را می‌خورید، فواید تغذیه‌ای مهمی را که قبل از گرم کردن غذا در مایکروویو وجود داشت، از دست می‌دهید.


۲) سیستم ایمنی را تحت تأثیر قرار می‌دهد
خوردن غذای گرم‌شده در مایکروویو می‌تواند تأثیر جدی بر خون و غدد لنفاوی شما داشته باشد و بر نحوه عملکرد سیستم ایمنی شما تأثیر بگذارد. غذاهای گرم‌شده مایکروویو پتانسیل ایجاد مشکلات سیستم ایمنی را دارند.

۳) خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
وقتی سبزیجات را در مایکروویو قرار می‌دهید، مواد معدنی ضروری به رادیکال‌های آزاد تبدیل می شوند و این مسئله می‌تواند منجر به تشکیل سلول‌های سرطانی در بدن شود. توصیه می‌شود سبزیجات را در مایکروویو گرم نکنید زیرا دمای بالا برای پختن سبزیجات می‌تواند خطرات جدی ایجاد کند.


۴) بر روند رشد تأثیر منفی می‌گذارد
خوردن غذای گرم‌شده در مایکروویو ممکن است به مرور زمان باعث آسیب طولانی‌مدت و دائمی مغز شود. تداوم در مصرف غذاهایی که از این طریق گرم می‌شوند، رشد هورمون‌های مردانه و زنانه را مختل می‌کند.

۵) فایده چندانی ندارد
حتی اگر سالم‌ترین غذاها را هم در مایکروویو گرم می‌کنید و می‌خورید، باید بدانید که این کار فایده چندانی برای بدن شما نخواهد داشت؛ بلکه باعث آسیب بیشتر می‌شود و شما را دچار برخی مشکلات جدی خواهد کرد. همیشه سعی کنید غذا را روی گاز گرم کنید، زیرا در این صورت می‌توان ارزش غذایی آن وعده را حفظ کرد و تا حدی جلوی آسیب‌های احتمالی ناشی از گرم کردن مجدد غذا را گرفت.

نظر شما