جواد مرشدی: انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم که یک سال زودتر از موعد مقرر از ۱۰ خردادماه با آغاز روند ثبت نام از کاندیداها، کلید خورده بود روز گذشته با ثبت نام ۸۰ چهره به پایان رسید. ساختمان فاطمی در دو روز ابتدایی ثبت نام ها روزهای آرامی را سپری کرد و تنها ۹ چهره شاخص ثبت نام خود را قطعی کردند.
روز سوم نیز نسبتا آرام سپری شد اما سونامی کاندیداتوری در روزهای چهارم و پنجم به راه افتاد و طی دو روز پایانی ۶۳ کاندیدا ثبت نام خود را قطعی کردند. موضوعی که با نقدها و واکنش های فوری در فضای رسانه ای و مجازی روبرو شد.
عباس سلیمی نمین تحلیلگر و فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین با نقد رویه رخ داده در جریان ثبت نام از کاندیداهای این دور از انتخابات تاکید دارد که بسیاری از این چهره تنها برای مطرح کردن، تبلیغ و تطهیر خود راهی وزارت کشور می شوند. او البته این را هم می گوید که برخی از این افراد توهم این را نیز دارند که در حد رئیس جمهور هستند.
سلیمی نمین در این گفتگو شانس رأی آوردن برای چهره هایی چون بذرپاش قائل نیست و پیش بینی می کند محمود احمدی نژاد یا وحید حقانیان نیز ردصلاحیت شوند.
این چهره سیاسی اصولگرا تاکید دارد که در این دوره شانس حضور برای اصلاح طلبان فراهم خواهد شد و البته این راهم می گوید که «من مناظرات را با توصیه رهبری، مناظرات خوبی می بینم.»
مشروح گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با عباس سلیمی نمین را بخوانید؛
****
آقای سلیمی نمین! در این دور از انتخابات ریاست جمهوری با وجود اینکه بخاطر شهادت آقای رئیسی یک سال زودتر از موعد مقرر برگزار می شود ولی شاهد حضور پرتعداد کاندیداها در ۵ روز ثبت نام بودیم، تحلیل شما از این علاقه زیاد به کاندیدا شدن در بین سیاسیون ما چیست؟
متاسفانه این یک جنبه تبلیغی پیدا کرده است، اینکه اصحاب رسانه در ستاد وزارت کشور جمع هستند و بلافاصله پوشش خبری گسترده می دهند قطعا برای افراد یک مزیت است که هیچ هزینه ای پرداخت نمی کنند و آورده زیادی برای شان دارد، چرا که رسانه ها آنها را مطرح می کنند.
ثبت نام بعنوان نامزد ریاست جمهوری برای برخی خیلی مهم است، برخی از اینهایی که ثبت نام کرده اند قبلا ردصلاحیت شده بودند و مشکلات عدیده دارند، برخی از نمایندگان مجلس که امروز در مجلس نیستند قبلا مشکلاتی داشته اند. حضور این افراد دروزارت کشور با توجه به حضور رسانه ها یک فرصتی است برای تبلیغ و تطهیر. بنظر من باید در این قضیه تجدید نظر شود.
کاندیداتوری نمایندگان شهرستان ها در انتخابات ریاست جمهوری یک اعتبار برای آنهاست
یعنی صرفا برای مطرح شدن این ثبت نام را انجام می دهند؟
بله چون هیچ چیزی عاید آنها نمی شود. بخصوص برای برخی نمایندگان شهرستان ثبت نام ریاست جمهوری یک اعتبار را رقم می زند. ولی بنظر من یک مشکل دیگر هم داریم و آن این است که برخی از این ثبت نام کنندگان خیلی متوهم هستند و فکر می کنند در حد ریاست جمهوری می توانند کارآیی داشته باشند که باید برای آنها تاسف خورد.
وحید حقانیان از بیت کنار گذاشته شده و دچار شوک است
کاندیداتوری آقای حقانیان یکی از غیرمنتظره ترین اتفاقات این ۵ روز بود، تحلیل شما از این موضوع چیست؟
ایشان را از بیت کنار گذاشته بودند و دچار شوک شده اند. کسی که سالها در مهم ترین رخداد های کشور در کادر تلوزیون قرار می گرفته است یکباره کاملا محو شود قطعا دچار شوک می شود.
برخی تحلیل ها طی این روزهای بعد از کاندیداتوری ایشان مطرح شده، یک نگاه می گوید خود آقای حقانیان به این نکته واقف است که ۱۲ شرط لازم برای تایید صلاحیت را ندارد ولی وقتی او رد شود و اعتراض نکند دیگرانی هم که رد شوند اعتراض نمی کنند بهرحال در بیت رهبری بوده و ...
این گزاره غلط است،الان ایشان نه مورد وثوق هستند ونه در بیت. ایشان به دلیل برخی مسائل کنار گذاشته شده است. اگر مورد وثوق بود همچنان کار خود را ادامه می داد، ایشان مدتی است که کنار گذاشته شده اند. افرادی که سالها دیده می شدند وقتی کنار گذاشته می شوند این ثبت نام را فرصتی برای دیده شدن می دانند و لذا می آیند و ثبت نام می کنند.
آدم هایی با ظاهر ناموجه در کارناوال تبلیغاتی احمدی نژاد حضور داشتند
از بین کاندیداهایی مثل آقای احمدی نژاد، لاریجانی، زاکانی،قالیباف و جلیلی فکر می کنید کدام شانس بیشتری برای رییس جمهور شدن دارد؟
آقای احمدی نژاد که معلوم است دارد یک کار تبلیغاتی انجام می دهد، کسانی که در زمان ثبت نام ایشان حضور داشتند به من گفتند احمدی نژاد یک سری آدم هایی که از ظاهرشان مشخص است آدم های خیلی موجهی نیستند برای یک کارناوال تبلیغاتی گردآوری کرده بود.
احمدی نژاد مدت هاست دچار چنین مشکلی شده و خیلی از متخصصین می گویند ایشان دچار مشکل است و باید حتما معالجه شود. کسی که یک ایامی مرتب بر سر زبان ها بوده است الان در انزوا قرار گرفتن برایش بسیار بسیار سخت و دشوار است. با توجه به اینکه تلاش زیادی کرد که در ریاست جمهوری باقی بماند که با تمهیدات نظام تمام برنامه ریزی های او با کمترین هزینه خنثی شد.
بقیه آقایان حضورشان در عرصه انتخابات یک وجهی دارد، هر کدام نماینده یک جریان هستند که در آن آدم های موجه حضور دارند، قطعا این نمایندگی کردن آنها از یک جریان باعث شور در انتخابات خواهد شد. یعنی رقابت خوب خواهیم داشت و من امیدوارم به خطا نروند و رقابت ها جنبه تخریبی پیدا نکند. این آقایانی که نام بردید رقابت مثبتی را رقم خواهند زد اما آقای احمدی نژاد از اول نشان داد که برای جنجال آمده است.
احمدی نژاد ردصلاحیت می شود و شانس بداخلاقی کردن دوباره را پیدا نمی کند
بنظر شما احمدی نژاد رد صلاحیت می شود؟
بله، او هرگز این شانس را پیدا نخواهد کرد که بیاید و بداخلاقی های خودش را یکبار دیگر دنبال کند و سطح سیاست ورزی را تنزل دهد.
از چهره های حاضر در دولت ایشان یا بعضا نزدیک به خودشان هم کاندیدا شده اند، آنهم می تواند یک برنامه ریزی از طرف خودش باشد یا...
آنها درسطح ریاست جمهوری نیستند و رَجُل محسوب نمی شوند، هیچ کس نمی تواند ادعا کند که افراد رده پایین تر از آقای احمدی نژاد رجل محسوب می شوند،آنها در این زمینه شانسی نخواهند داشت.
مناظرات را چگونه پیش بینی می کنید؟
من مناظرات را با توصیه رهبری، مناظرات خوبی می بینم. شخصیت هایی که در آن شرکت می کنند علی القاعده پایبند به توصیه رهبری خواهند بود، لذا مناظرات سازنده خواهد بود و می تواند رشد سیاسی خوبی به جامعه بدهد.
بذرپاش شانسی ندارد
آقای بذر پاش هم ثبت نام کردند، شانس ایشان را چقدر می بینید؟
بنظر من وزیر مسکن شانسی ندارد.
اصلاح طلبان در این انتخابات امکان عرضه خودشان را خواهند داشت
سهم اصلاح طلبان را چگونه می بینید و آیا نامزدهای اصلاح طلب امکان موفقیت دارند؟
فکر می کنم دراین دوره از انتخابات اصلاح طلبان امکان عرضه خودشان را به خوبی داشته باشند، اینکه پایگاه رای شان به آنها اعتماد کند و به میدان بیاید یک مقداری محل شبهه است. چون اصلاح طلبان هنوز نتوانستند خودشان را سامان دهند و این عدم ساماندهی موجب می شود که پایگاه رای شان سرگردان باشد و خیلی اعتماد برای ورود به صحنه پیدا نکند والا بنظر من ساختار سیاسی این امکان را برای آنها فراهم خواهد دید که بتوانند وارد میدان رقابت شوند.
فکر می کنید از طرف شورای نگهبان سیگنال مثبتی به آنها رسیده که وارد عرصه شده اند ؟
این را اطلاع ندارم و من فقط برداشت خودم را عرض می کنم، قطعا مشکل آقایان اصلاح طلب این است که یک پراکندگی در آنها وجود دارد و نتوانسته اند یک نوع یکپارچگی را در ارتباط با مشارکت از خودشان بروز دهند، چرا که پیوند هایی به وجود آمده که مانع از این مسئله می شود.
امیدوارم واقعا این آقایان بتوانند در این زمینه پایگاه رای خودشان را فعال کنند و درانتخابات مشارکت تعیین کننده ای داشته باشند
رجل بودن به عنوان مرد بودن نیست و خانم ها هم می توانند کاندیدا شوند
در این دوره کاندیداتوری خانم های اصولگرا را شاهد بودیم، شانس موفقیت بانوان را تا چه حد می بینید؟
این آغاز خیلی خوبی است،بر اساس نظرات برخی کارشناسان رجل بودن بعنوان مرد بودن نیست و خانم ها هم می توانند در این وادی قرار بگیرند. از نظر قانون هم منعی در این خصوص نیست منوط به اینکه سایر شرایط را بتوانند احراز کنند.
قطعا باید تجربه مدیریتی داشته باشند یا چند دوره نماینده مجلس بوده باشند، همان شرایط ۱۲ گانه که اعلام شده است.
۲۷۲۱۲
نظر شما