فرارو: سوفله یک غذای فرانسوی و به معنای «پف کردن» است. سوفله هم به صورت غذا و هم به صورت دسر تهیه میشود؛ اما وجه اشتراک همه سوفلهها در این است که برای تهیه آنها زرده و سفیده تخم مرغ را به صورت جداگانه هم میزنند تا پف کنند؛ سپس آنها را با مواد دیگر ترکیب میکنند. موادی که داخل سوفله به کار میرود، باید حتما به صورت خیلی ریز خرد شده باشند.
سوفله اسفناج یکی از انواع خوشمزه سوفلهها است که از ترکیب اسفناج تازه با پنیر، تخم مرغ، آرد، شیر و... تهیه میشود و طعم فوقالعادهای دارد. اگر عاشق اسفناج هستید، پیشنهاد میکنیم حتما این سوفله خوشمزه را در منزل تهیه کنید و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید، پس با آموزش سوفله اسفناج با ما همراه باشید.
مواد لازم
آرد سفید قنادی: ۲ قاشق سوپخوری
کره: ۵ قاشق سوپخوری
شیر: ۱ پیمانه
اسفناج پاک شده: ۲۰۰ گرم
تخم مرغ: ۳ عدد
پنیر پارمزان: ۵۰ گرم
نمک، فلفل سیاه: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این سوفله خوشمزه ابتدا اسفناجها را خوب بشویید و خرد کنید. اسفناجهای خرد شده را داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید و کمی نمک روی آن بریزید. اجازه بدهید اسفناج با حرارت کم آب بیندازد و کم کم تفت بخورد. وقتی آب اسفناج کاملا کشیده شد، اجاق گاز را خاموش کنید. در مرحله بعد زرده و سفیده تخم مرغها را از هم جدا کنید و کنار بگذارید. کره را داخل یک ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا آب شود، سپس آرد را به آن اضافه کنید. آرد را با کره هم بزنید تا بوی خامی آرد از بین برود، سپس شیر را کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا آرد کاملا با شیر و کره مخلوط شود و به هم زدن ادامه بدهید. حرارت را کم کنید و مدام مواد را هم بزنید تا شیر کاملا جذب شود و آرد حالت خمیری پیدا کند. در این مرحله زردههای تخم مرغ را یکی یکی و جداگانه به مواد اضافه کنید و با لیسک خوب هم بزنید تا زرده جذب خمیر شود، سپس زرده بعدی را به همین ترتیب اضافه کنید.
اجاق گاز را خاموش کنید و خمیر آماده را داخل یک کاسه بریزید تا خنک شود. سفیدههای تخم مرغ را داخل یک کاسه تمیز بریزید و با دور تند همزن انقدر هم بزنید تا پف کند و فرم بگیرد. اسفناج آماده را داخل کاسه خمیر بریزید و نمک و فلفل سیاه و نصف پنیر پارمزان را به آن اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا با هم مخلوط شود. در آخر سفیده فرم گرفته را به مواد بالا اضافه کنید و با لیسک خیلی آرام هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند. حالا مایه سوفله را داخل قالب مورد نظرتان بریزید و با قاشق روی سوفله را صاف کنید. بقیه پنیر پارمزان را روی سوفله بریزید و پخش کنید، سپس قالب سوفله را داخل فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردهاید، به مدت ۳۵ دقیقه بگذارید تا بپزد و روی سوفله کمی طلایی شود. در این مرحله سوفله خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
۱ـ همانطور که میدانید اسفناج سبزی بسیار پرخاصیتی است که سرشار از ویتامینها و مواد مغذیای است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوانها مفید است. این سبزی مغذی میتواند بهترین دارو برای درمان یبوست بهویژه در افراد میانسال و کهنسال باشد. در شستن اسفناج باید به این نکات توجه داشته باشید که اسفناج حاوی شنریزه است؛ بنابراین آن را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا شنهای آن تهنشین شود و در آخر بهتدریج از اسفناجهای رویی بردارید و با آب سرد آبکشی کنید تا شنهای تهنشین شده دوباره به اسفناجها نچسبند. هرگز اسفناج را پس از خرد کردن نشویید تا مواد مغذی آن خارج نشود. اسفناج را به مقدار مورد نیاز بپزید و هیچوقت آن را به صورت پخته شده نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج برگهای لطیف و تازه آن را انتخاب کنید.
۲ـ پنیر پارمزان یکی از محبوبترین انواع پنیرهای ایتالیایی است که به صورت رنده شده، پودر شده، تکهای و ورقهای در بازار موجود است. پارمزان نوعی پنیر زرد کم رنگ است که بافت سستی دارد و فرآوری آن زمان بسیار زیادی میبرد. این پنیر سرشار از پروتئین است و هضم آسانی دارد. پنیر پارمزان برای تهیه انواع پاستا، سس، سالاد و سوپها کاربرد دارد. تفاوتی که پارمزان با پنیر پیتزاهای معمول دارد، در نوع به عمل آوردن آنهاست. پنیر پیتزا باید حتما روی غذا پخته و آب شود؛ اما پنیر پارمزان نیازی به پخت و آب شدن ندارد و شما میتوانید پودر یا رنده شده آن را برای روی غذا استفاده کنید.
نظر شما