شناسهٔ خبر: 66758192 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفا آنلاین | لینک خبر

5 باور اشتباه در خصوص حجامت حجامت سموم را از بین می‌برد؟ از اثربخشی تا نظریه واحد

یکی از این باورهای نادرست این است که حجامت برای درمان بیماری کبدی مفید است، درحالی‌که این مطلب با واقعیت علمی تناسبی ندارد و حجامت غیر اصولی و تأیید پزشک متخصص می‌تواند عوارض جدی و خطرناک کوتاه‌مدت و طولانی‌مدت بسیار داشته باشد.

صاحب‌خبر - شفا آنلاین: سلامت > مجید امتیازی-متخصص طب ایرانی تاکید کرد:درباره حجامت چند نکته نادرست میان مردم رواج پیدا کرده و براساس آن تصور می‌کنند که می‌توانند به نتیجه مطلوب برای سلامتی دست پیدا کنند.

1. یکی از این باورهای نادرست این است که حجامت برای درمان بیماری کبدی مفید است، درحالی‌که این مطلب با واقعیت علمی تناسبی ندارد و حجامت غیر اصولی و تأیید پزشک متخصص می‌تواند عوارض جدی و خطرناک کوتاه‌مدت و طولانی‌مدت بسیار داشته باشد.
2. باور اشتباه دیگر اینکه حجامت را می‌توان برای هر بیماری تجویز کرد که این نکته هم منطبق با واقعیت علمی نیست و تمام کسانی که می‌خواهند چنین اقدامی را انجام دهند باید نظر متخصص را در این زمینه بپرسند و سابقه پزشکی و هرگونه وضعیت سلامتی خودشان را با پزشک مطرح کنند.
3. بیماری‌های مزمن متعددی وجود دارد که افراد ممکن است به آنها مبتلا شوند، اینکه شاهد تبلیغاتی در فضای مجازی هستیم که برای دوری از این بیماری‌های حجامت صورت بگیرد، حقیقت ندارد و مراجعه به پزشک متخصص قبل از حجامت ضروری است.
4. در دوران پاندمی کرونا و به‌ویژه بعد از واکسیناسیون گسترده، این نکته اشتباه به مردم منتقل شد که حجامت برای واکسن‌زده‌ها مفید است. این گفته هیچ تأییدیه علمی ندارد و هیچ مقاله علمی هم در این‌باره نوشته نشده است. اینکه حجامت برای واکسن خوب است هیچ تطابقی با علم پزشکی ندارد.
5. باور اینکه حجامت را در هر جایی می‌توان انجام داد، اشتباه است. بیماران باید هنگام مراجعه برای انجام حجامت توجه کنند که مراکز ارائه‌دهنده این خدمت، مدارک و گواهی مورد تأیید وزارت بهداشت یا دانشگاه علوم پزشکی را داشته باشند. افراد فاقد این مجوز‌ها صلاحیت انجام حجامت برای بیماران را ندارند. به هر دلیلی اگر فرد مراجعه‌کننده در زمان حجامت به بیماری مبتلا شود یا آسیب ببیند، افراد فاقد مجوز در این زمینه پاسخگو نیستند.

حجامت سموم را از بین می‌برد؟

به گزارش  شفا آنلاین در بخش دیگری از مقاله سایت healthline.com عنوان شده که حجامت ممکن است با تحریک پاسخ ایمنی، به‌صورت موضعی و سیستمی، سموم را از بین ببرد اما تحقیقات بیشتری برای تأیید آن مورد نیاز است. حجامت همچنین ممکن است تأثیر مثبتی بر سیستم لنفاوی داشته باشد که تا حدی مسئول دفع مواد زائد بدن است.

از اثربخشی تا نظریه واحد

سایت healthline.com در مقاله‌ای اعلام کرده، نتیجه یک بررسی انجام‌شده در سال2018 درباره اثرات حجامت نشان می‌دهد که تقویت جریان خون پوست، تغییر خواص بیومکانیکی پوست، افزایش آستانه درد، بهبود متابولیسم موضعی بی‌هوازی(بدون اکسیژن)، کاهش التهاب و تقویت ایمنی سلولی از نتایج حجامت است./همشهری


نظر شما