شناسهٔ خبر: 66618960 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

اهدایی ستاد اجرایی فرمان امام خمینی

رونمایی ۶ تخته فرش نفیس اهدایی به موزه رضوی

۶ تخته فرش نفیس اهدایی ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) به موزه رضوی رونمایی شد.

صاحب‌خبر -

رونمایی ۶ تخته فرش نفیس اهدایی به موزه رضوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، ۶ تخته فرش نفیس تمام ابریشم که ازطریق ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) به موزه آستان قدس رضوی اهدا شده است، در مراسمی با حضور مسئولان این ستاد و مدیران آستان قدس رضوی در موزه فرش این آستان مقدس رونمایی شد.

رئیس اداره گنجینه‌های موزه آستان قدس رضوی گفت: قالیچه با طرح افشان دسته گلی در ابعاد ۱۴۴ در ۹۶ سانتیمتر، قالیچه با طرح لچک ترنج در ابعاد ۱۹۸ در ۱۲۵ سانتیمتر، قالیچه باطرح گلدانی درختی در ابعاد ۲۰۵ در ۱۳۷، قالیچه با طرح محرابی درختی در ابعاد ۲۰۰ در ۱۳۰، قالیچه با طرح لچک ترنج در ابعاد ۲۰۶ در ۱۳۲، قالیچه با طرح محرابی گلدانی ۲۰۰ در ۱۲۹، شش تخته فرش از مجموع ۱۵ فرش اهدایی ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) است که در این مراسم رونمایی شد.

عبدالحسین ملک جعفریان افزود:  این آثار ایرانی متعلق به دوره قاجار،  تار و پود آن از ابریشم بوده و در شهر کاشان بافته شده است.

رونمایی از مجسمه‌های مزین به دستبافته‌های شرق
وی گفت: در این مراسم همچنین از دو اثر هنری مجسمه اسب و مجسمه شتر مزین به دستبافته‌های ارزشمند شرق کشور با حضور هنرمند سازنده آن استاد مصطفی اکبری رونمایی شد

رئیس اداره گنجینه‌های موزه آستان قدس رضوی افزود: این دو مجسمه مزین به روشتری ترکمن بافته شده با تار پشم و پود پنبه در ابعاد ۱۱۴ در ۷۰ سانتیمتر و رواسبی با تار و پود پشم متعلق به دوره پهلوی دوم متعلق به شمال شرق کشور اهدایی دکتر سید طاهر صباحی است که در سال ۱۴۰۲ این آثار را از ایتالیا به آستان قدس رضوی اهداکرد

ملک جعفریان گفت: آثار اهدایی این واقف ارجمند نمونه‌ای از هنری است که هم اکنون منسوخ شده است

اهدای ۷۰۰ تخته فرش ارزشمند به موزه‌های رضوی
وی با اشاره به پیشینه ساخت موزه‌های حرم رضوی گفت: ۸۰ سال پیش فقط ۳ تخته فرش در موزه حرم بود که به همت واقفان خیر اندیش  هم اکنون این تعداد به ۷۰۰ تخته فرش رسیده که از میان آن ۱۰۲ تخته فرش در معرض نمایش است.

مدیر کل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) خراسان رضوی  هم در این مراسم گفت: آثار اهدایی بخشی از فرهنگ ملی و منابع ملی محسوب می‌شود که بر ضرورت حفظ آن در موزه‌های معتبر و بزرگ کشور همچون موزه‌های آستان قدس رضوی تاکید شده است.

محمدرضا صمدیان وی تصریح کرد: بنابر سیاست‌های ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره)، اموالی که در اختیار ستاد قرار می‌گیرد به نحوی هزینه می‌شود که عموم از آن بهره‌مند شوند.

احساس غرور از  هویت دینی و ملی
رئیس سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در این مراسم تبیین شاخصه‌های سیره رضوی را جریانی تمدن ساز برشمرد که باید به جهانیان عرضه شود

حجت الاسلام سیدجلال حسینی با تاکید برانتقال فرهنگ رضوی به دیگر شهر‌ها از طریق آثار موزه‌ای افزود: تمدن نوین اسلام به شکلی در موزه‌های رضوی باید چیدمان شود که جوان در پایان بازدید از توسعه و دستاورد‌های تمدن ایرانی و اسلامی خود احساس غرور کند

نظر شما