شناسهٔ خبر: 66617040 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

فرهیختگانی از ۴ قاره جهان مهمان کنگره جهانی حضرت رضا (ع)

معاون بین الملل آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه بیش از 200 مقاله به پنجمین کنگره جهانی امام رضا(ع) ارسال شده است گفت: فرهیختگانی از 4  قاره جهان به این کنگره دعوت شده اند. معاون بین الملل آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه بیش از 200 مقاله به پنجمین کنگره جهانی امام رضا(ع) ارسال شده است گفت: فرهیختگانی از 4  قاره جهان به این کنگره دعوت شده اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری برنا از خراسان رضوی حجت الاسلام والمسلمین دکتر مصطفی فقیه اسفندیاری در گفت و گو با آستان نیوزبا بیان اینکه کنگره جهانی حضرت رضا(ع) که پنجمین دوره آن 24و 25 اردیبهشت در جوار بارگاه مطهر رضوی برگزار می شود اظهار کرد:  4  دوره کنگره قبلا برگزار شده و این دوره تصمیم گرفتیم به صورت بین المللی آن هم پس از وقفه ای سه دهه ای برگزار کنیم.

وی با تاکید بر اینکه محوری ترین شعاری که اساس جهان و هستی را تشکیل می دهد و انسان ها نیاز دائمی به آن دارندبحث عدالت است، یادآور شد: جهاد تبیین همواره مورد توجه حضرت رضا(ع) بوده  و آن حضرت از طریق گفت و گو با سران ادیان و بزرگان مذاهب اندیشه های اسلامی را تبیین می کردند.

وی با اشاره به جنایات صهیونیست ها در غزه افزود: باتوجه به ظلمی که در دنیا توسط استکبار جهانی به خصوص صهیونیسم شاهد آن هستیم علما و اندیشمندان جهان باید به تبیین عدالت بپردازند.

دکتر فقیه اسفندیاری عدالت را نیاز اساسی جهان و انسان امروز توصیف کرد و گفت: عدل امروز از هر زمان دیگری برای جوامع نیاز بیشتری است.

این استاد دانشگاه علوم اسلامی رضوی خاطر نشان کرد: امروز در غزه شاهد ویرانه کننده ترین اقدامات از سوی رژیم کودک کش صهیونیستی هستیم که بیش از 35 هزار انسان بی گناه را به شهادت رسانده که بیش از 16 هزار نفر آن ها کودک و زن بوده اند. بیش از یک میلیون آواره و بیش از 500 هزار نفر افرادی که با گرسنگی دست و پنجه نرم می کنند از دیگر ظلم های این روزهای اسرائیل در غزه است.

وی ادامه داد: ظلم فاحشی که بر جهان امروز  حاکم است ضرورت برپایی عدالت را نشان می دهد و فرهیختگان و متفکران جهان باید بشینند و درباره عدالت گفت و گو کنند و بهترین محور برای گفت و گو در دنیای امروز  عنوان عدالت و مبارزه با ظلم است که کنگره امام رضا(ع) این فرصت را فراهم کرده است.

فقیه اسفندیاری افزود: بشر همواره نیازمند آموزه های وحیانی است و امروز از هر زمان دیگری به این اموزه ها محتاج تریم و ما با توجه به احادیث گرانسنگ ائمه و معصومین به ویژه احادیث و سیره رضوی می توانیم پیگیر بحث های تمدن نوین اسلامی باشیم.

معاون بین الملل آستان قدس رضوی رویکرد تمدنی با محوریت آموزه های رضوی را از ویژگی های مهم پنجمین کنگره جهانی امام رضا(ع) برشمرد و گفت: با شاخصه هایی که در روایات ائمه به خصوص امام رضا(ع) درباره عدالت آمده و با نگاه تمدنی مبتنی براموزه های رضوی می توان این مفاهیم را برای جهان امروز شرح و تفسیر کرد.

معاون بین الملل آستان قدس رضوی به برگزاری  پیش نشست های  کنگره امام رضا(ع) در دو سال گذشته در نقاط مختلف دنیا اشاره کرد و یادآور شد: بیش از 200 مقاله از داخل و خارج کشور دریافت کردیم و از همه قاره های جهان مهمان به این کنگره دعوت شده اند که تعداد زیادی از میهمانان در هفته اینده در مشهد حضور می یابند و حدود 10 نفر هم به صورت مجازی در نشست های کنگره حضور خواهند یافت و بیش از 20 نشست تخصصی با حضور فرهیختگان برگزار خواهد شد.

 

 

نظر شما