خبرگزاری مهر، گروه استانها: مردم حوزههای انتخابیه قائمشهر، سوادکوه، سوادکوه شمالی، سیمرغ و جویبار از دقایق اولیه خود را به پای صندوقهای رأی رساندند تا شیرینی وعده صادق را در کام ملت شیرینتر کنند.
اردیبهشت مازندران با فصل کار و کشاورزی پیوند خورده است و مردم حوزه انتخابیه قائمشهر و توابع با حضور در ۴۱۶ شعبه اخذ رأی بار دیگر ادای دین خود را به آرمانهای نظام مقدس اسلامی به اثبات رساندند.
حوزههای انتخابیه از صبح امروز شاهد حضور مردمانی است که به صورت خانوادگی و یا انفرادی پای صندوق حضور مییابند و قرار است به دو نامزد از چهار داوطلب موجود رأی دهند.
یک شهروند قائمشهری با بیان اینکه رأی دادن یک تکلیف به شمار میرود، گفت: ما با رأی خود باید افراد اصلح را روانه مجلس کنیم و همانگونه که در رکاب امام زمان خود ایستادیم و ۸ سال در دفاع مقدس حماسه آفریدیم امروز نیز ایستاده و مقاوم هستیم و از ارزشها دفاع میکنیم.
موسوی در گفت وگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه امروز با مقاومت خود صدای خرد شدن استخوانهای صهیونیسم جهانی را میشنویم، افزود: اگر رأی بدهیم فردا میتوانیم مطالبهگر هم باشیم اما اگر شرکت نکنیم این حق را از خود سلب کردهایم و زمانی میتوانیم از نمایندگان توقع داشته باشیم که خود در انتخاب وی نقش داشتهایم.
اگر رأی بدهیم فردا میتوانیم مطالبهگر هم باشیم اما اگر شرکت نکنیم این حق را از خود سلب کردهایم
وی بیکاری جوانان، گرانی و مشکلات معیشتی را از جمله مسائل فراروی مردم در جامعه بیان کرد و خواستار توجه ویژه مجلس برای حل این مشکلات شد.
شهروند دیگری که در مسجد صبوری قائمشهر برای رأی دادن حضور پیدا کرده است، میگوید: با توجه به شرایط خاصی که با آن روبرو هستیم و با توجه به اینکه مجلس در رأس امور قرار دارد باید فردی را انتخاب کنیم که از یک تجربه و دانش سیاسی و اقتصادی برخوردار باشد و این نمایندگان هستند که در آینده مردم نقش مهم دارند.
وی گفت: به عنوان یک شهروند قائمشهری وظیفه داشتم که دقایق اولیه در انتخابات شرکت کنم و از مردم نیز انتظار داریم که برای تعیین سرنوشت در پای صندوقهای رأی حضور یابند.
در حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه، سیمرغ، سوادکوه شمالی و جویبار سه هزار ناظر مشغول فعالیت و نظارت بر انتخابات هستند و هشت هزار نفر نیز در اجرای آن نقش آفرینی میکنند.
یک مادربزرگ قائمشهری که به همراه نوهاش کیمیا به مناسبت روز دختر در پای صندوق رأی حاضر پیدا کرد، میگوید: نماینده باید دلسوز مردم باشد و آشنا به درد مردم باشد.
این مادربزرگ مازندرانی در گفت وگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه نماینده باید در تصویب قانون اسلامی نهایت تلاش خود را داشته باشد، گفت: از همشهریها انتظار دارم همانند دوره اول باشکوه در پای صندوقهای رأی حضور یابند.
۱۰۸ شعبه سیار است
جواد سالار دبیر ستاد انتخابات مازندران نیز با اشاره به اینکه فرایند اخذ رأی در شعبات در استان در حال برگزاری است، گفت: با توجه به اینکه حوزه انتخابی قائمشهر دارای دو نماینده است فرایند رأی گیری به صورت تمام الکترونیک در حال برپایی است.
سالار در گفت وگو با خبرنگار مهر با عنوان که دستگاههای الکترونیک برای ۴۱۶ شعبه اخذ رأی در استان ارسال شده است، گفت: برای هزار و ۳۷۹ صندوق آرای مردم دستگاه الکترونیک فراهم شده است و۲۲۱ شعبه ما روستایی و مابقی شهری و ۱۰۸ شعبه سیار است.
یوسف نوری استاندار مازندران نیز در بازدید از شعبههای اخذ رأی با بیان اینکه انتخابات مظهر اقتدار نظام اسلامی به شمار میرود، گفت: ما برای نشان دادن اقتدارمان نیازمند مشارکت مردم در عرصهها هستیم و ایران اسلامی با افتخار ایستاده است و این مسئله از برکات انقلاب اسلامی به شمار میرود.
وی با بیان اینکه همه زیرساختها برای برپایی انتخابات در استان آماده شده است گفت خوشبختانه شورش عفو خوبی در بین مردم جاری است
آغاز تحول حکمرانی از صندوقهای رأی
حجت الاسلام زکوی مسؤول شورای نظارت شورای نگهبان مازندران نیز با بیان اینکه باید به سمت انتخابات الکترونیک برویم، گفت: اعضای هیأت نظارت نیز آموزش کافی برای نظارت بر انتخابات پیدا کردند.
وی گفت: برای تحول در حکمرانی باید باید منشأ آن از صندوق رأی آغاز شود.
در این دوره انتخابات ۴۱۸ شعبه اخذ برای اخذ آرا در نظر گرفته شده است که از این تعداد شعب اخذ رأی ۳۱۰ شعبه ثابت، ۱۰۸ شعبه سیار، ۱۹۶ شعبه شهری و ۲۲۲ شعبه روستایی است.
حدود یک میلیون و ۸۰ هزار نفر از ۲ میلیون و ۴۸۷ هزار و ۲۴۴ مازندرانی واجد شرایط شرکت در انتخابات ۱۱ اسفند، به سه هزار و ۲۱۰ شعبه اخذ رأی برپا شده در ۲۲ شهرستان استان رفتند و مشارکت ۴۳.۵ درصدی را ثبت کردند. مازندران نوزدهمین استان از نظر میزان مشارکت انتخاباتی شد.
مازندران ۹ حوزه انتخابیه دارد و طبق اعلام ستاد انتخابات شهرستانهای مازندران به جز حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سوادکوه شمالی و سیمرغ که انتخابات به دور دوم کشیده شد و در انتخابات مرحله اول، در هشت حوزه انتخابیه نمایندگان آن مشخص شدند.
این استان ۱۲ کرسی در مجلس دارد که تاکنون تکلیف ۱۰ کرسی آن مشخص شد.