شناسهٔ خبر: 65912405 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

۱۵ خادم قرآن با حضور رئیس جمهور تجلیل می‌شوند

در مراسم تجلیل از خادمان قرآن کریم که با حضور رئیس جمهور در محل نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برگزار می‌شود، از ۱۵ خادم قرآن قدردانی خواهد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا پورمعین عضو انجمن خادمان قرآن کریم صبح امروز با حضور در برنامه سلام خبرنگار شبکه خبر گفت: مراسم تجلیل از خادمان قرآن با حضور سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ساعت ۱۵ امروز شنبه ۱۱ فروردین در مصلای امام خمینی برگزار می‌شود.

پورمعین گفت: آئین تکریم از خادمان قرآن چند سال بعد از تشکیل نمایشگاه قرآن شکل گرفت که افتخار داریم بیست و نهمین دوره اش را امروز برگزار کنیم.

وی درباره هدف شکل گیری مراسم، نحوه انتخاب و معرفی افراد خادم افزود: تکریم از کسانی که خدمت می‌کنند با ساحت مقدس قرآن یک امر الهی است و یک سنت دیرینه ماست و از طرفی مقام معظم رهبری سال‌های پیش در بیانی فرمودند که برای پاسداشت و گرامیداشت قرآن کریم باید از پیشکسوتان و بزرگان این عرصه تجلیل و تقدیر شود تا الگویی مناسب برای جامعه قرار بگیرد. در رشته‌های مختلف و در موضوعات مختلف الحمدلله کشور ما در این حوزه توجه خوبی دارد. ما توفیق داشتیم که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این انجمن را تأسیس کردیم. این انجمن کاملاً ساختارش مردمی است و کسانی که عضو این ساختار هستند همه خودشان از خادمان قرآن هستند. به انتخاب خود خادمان قرآن هسته مرکزی یا شورای عالی انجمن خادمان قرآن کریم این انجمن تشکیل شده و از سال ۹۳ شکل گرفته است، ما این آیین را داشتیم، اما با عنوان و نام اختصاصی انجمن خادمان قرآن نبوده که بنا به دستور وزیر وقت ارشاد و معاون شان در سال ۹۳ این هسته مرکزی شکل گرفت.

عضو انجمن خادمان قرآن کریم درباره اینکه تکریم از این افراد در چه رشته‌هایی صوت می‌گیرد، گفت: این افراد در رشته‌های حفظ و قرائت قرآن، آموزش، موضوعات هنری، مدیریتی و رسانه‌ای که شامل هم نشر و فعالیت‌های مجازی و آی تی و تبلیغ و ترویج است انتخاب می‌شوند. البته موضوع ما جنسیتی نیست، چون هم خانم و هم آقا را دربر می‌گیرد.

وی افزود: موضوع پژوهش هم یکی از موضوعات اصلی ماست. تاکنون ۳۰۰ نفر در کشور در این ۲۹ سال انتخاب شده اند. البته ما نامزد‌های بسیار زیادی را داریم، چون هر سال به استان‌های مختلف، مراکز فرهنگی، مراکز قرآنی، از طریق رسانه‌ها به ویژه در برنامه‌های قرآنی فراخوان داده ایم بنابراین افراد برابر آیین نامه‌ای که داریم و بر طبق آثار افراد، همه ساله نامزد‌های مختلفی معرفی می‌شوند و از این میان حدود ۱۰ تا ۱۲ نفر انتخاب می‌شوند. البته امسال با نگاه ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این مراسم ۱۵ نفر انتخاب می‌شوند.

پورمعین درباره چگونگی شناسایی خادمان قرآن و شاخصه‌های آن هم گفت: این انتخاب بر اساس آیین نامه انجام می‌شود. ما ۵ رشته اصلی داریم که از میان این رشته‌هایی که ذکر شد (رشته حفظ و قرائت قرآن، آموزش، موضوعات هنری، مدیریتی و رسانه ای) خادمان را انتخاب و شاخص‌هایی را تعیین می‌کنیم، به عنوان مثال در حوزه مدیریت افرادی که سال‌ها در کار‌های برنامه ریزی، مدیریت و اجرای فعالیت‌های قرآنی خوش سابقه باشند و آثار مهمی از فعالیت شان را به جای گذاشته باشند می‌توانند در جرگه نامزد‌های ما قرار بگیرند یا در حوزه امور هنری، ما سینماگران و بازیگران را داریم، در حوزه خوشنویسی و در حوزه تهذیب و رشته‌های مختلفی که به عنوان رشته هنری از آن نام می‌بریم شاخص‌هایی را در نظر گرفته ایم که این افراد به ترتیب باید فیلم نامه‌های خوبی نوشته، بازی‌های خوبی ایفا کرده و سریال‌های خوبی تولید کرده باشند.

وی افزود: همچنین نمونه‌های مختلفی را در کشور مانند خوشنویسانی که قرآن‌های زیبایی نوشته باشند، چاپ شده باشد و مورد توجه اصحاب هنر در این رشته قرار گرفته باشد. همچنین در حفظ قرائت هم کسانی که به عنوان استاد قرآن نام برده می‌شوند در حوزه‌های آموزشی، در حوزه‌های داوری و نیز در حوزه رسانه‌ها از ناشرانی که فعالیت‌های رسانه‌ای کرده اند و اطلاع رسانی‌های خوب و تبلیغ و ترویج داشته اند. ما این افراد را از سراسر کشور انتخاب کرده ایم.

پورمعین گفت: با توجه به فراوانی جمعیت بیشترین آمار را از تهران داریم و بعد از آن خراسان رضوی و استان‌های قم، اصفهان و تبریز و سپس سایر استان‌های دیگر را داریم. تقریباً از همه استان‌ها خادمان انتخاب شده اند.

وی افزود: ۲۶۵ نفر را به عنوان خادمان قرآن در ۵ کارگروه ساماندهی کردیم و امیدواریم که بتوانیم در آینده نزدیک باز هم یکی دیگر از مجامع عمومی را برگزار کنیم تا تصمیمات جدی تری را در این انجمن بگیریم.

عضو انجمن خادمان قرآن کریم درباره نحوه انتخاب افرادی که به عنوان خادم قرآنی معرفی می‌شوند و از آنها تجلیل و تکریم می‌شود، گفت: ۵ کارگروه داریم که رئیس و دبیر هر کارگروه را خود آن دوستان انتخاب می‌کنند به عنوان مثال آقای سرابی که دبیر انجمن و در کارگروه مدیریت هستند به عنوان رئیس این گروه و من به عنوان دبیر این گروه؛ لذا این ۵ کارگروه ۱۰ نفر عضو برنامه ریز و اصلی دارد، بقیه اعضا به عنوان گروه مرکز یا آن رشته معرفی می‌شوند و همکاری دارند و تا این کارگروه‌ها افراد را تأیید نهایی نکنند در دایره انتخاب قرار نمی‌گیرند.

سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن تا چهاردهم فروردین در مصلای امام خمینی برپاست.

نظر شما