شناسهٔ خبر: 65721639 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

سفره‌تان را با غذاهای متنوع، رنگارنگ و جسورانه بچینید

با این منو سفره افطار را رنگارنگ کنید | افطاری با منوی خاص!

برای داشتن یک سفره متنوع افطار، حتما لازم نیست سراغ تهیه غذاهای گران‌قیمت و تجملاتی بروید یا خودتان را به پختن غذاهای تکراری همیشگی مجبور کنید.

صاحب‌خبر -

همشهری آنلاین: لذت نشستن دور یک سفره خانوادگی در ماه مهمانی خدا، خاطره جمعی همه ما از این‌ ماه پربرکت است و برای خیلی‌ از ما، ‌ ماه رمضان با سفره رنگارنگ افطارش جذاب‌تر می‌شود. اگر دوست دارید ‌ماه رمضان امسال، غذاهای جدیدتری برای روزه‌داران خانه‌ آماده کنید، ما برایتان پیشنهادهای جسورانه‌ای داریم.

سوپ ورمیشل

نوع: پیش‌غذا

زمان پخت: ۴۰ دقیقه

تعداد نفرات: ۴ نفر

مواد لازم:

پیاز بزرگ: یک عدد

سینه مرغ: ۲۵۰ گرم

هویج متوسط: ۲ عدد

گوجه‌فرنگی بزرگ: یک عدد

رشته ورمیشل خردشده: یک پیمانه

رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، جعفری و لیموترش: به میزان لازم

روش تهیه:

۱.ابتدا سینه مرغ را همراه کمی زردچوبه و نمک بپزید. بعد آن را خرد یا ریش‌ریش کنید.

۲.پیاز را نگینی یا خلالی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. پیاز که نرم شد، زردچوبه، فلفل سیاه، رب گوجه‌فرنگی و مرغ ریش‌شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید.

۳. ۴ پیمانه آب در قابلمه بریزید و وقتی جوش آمد، زیر آن را کم کنید. حالا پوست گوجه‌فرنگی را بگیرید و ریز خرد یا رنده کنید. هویج و سیب‌زمینی را هم پوست بگیرید و به‌صورت مکعبی خرد کنید.

۴. پس از ۲۰ دقیقه گوجه، هویج و سیب‌زمینی را به سوپ بیفزایید. وقتی هویج و سیب‌زمینی پخت، رشته‌های خردشده ورمیشل را اضافه کنید و سوپ را هم بزنید تا مواد آن یکدست شوند و رشته‌ها به هم نچسبند.

۵. رشته‌ها ۱۵ دقیقه‌ای می‌پزند و به غذا لعاب می‌دهند. سپس می‌توانید سوپ را در ظرف موردنظرتان بکشید و با لیموی تازه و جعفری خردشده تزیین و سرو کنید.

نکته: در دستور اصلی سوپ ورمیشل از قارچ استفاده نمی‌شود، اما درصورت تمایل می‌توانید ۲۰۰ گرم قارچ را نگینی یا ورقه‌ای خرد و به سوپ اضافه کنید.

با این منو سفره افطار را رنگارنگ کنید | افطاری با منوی خاص!

سوتی پلوی اردبیلی

نوع: غذای اصلی

زمان پخت: یک ساعت

تعداد نفرات: ۳ نفر

مواد لازم:

برنج:۲ پیمانه

شیر: ۲ پیمانه

زردچوبه: یک قاشق مرباخوری

گردو، خرما و کشمش: به میزان لازم

آب: نصف پیمانه

کره محلی: ۵۰ گرم

زعفران دمکرده: ۳ قاشق غذاخوری

روش تهیه:

۱.برنج را برای یک تا ۲ ساعت با آب و نمک خیس کنید. بعد آن را بشویید.

۲.برنج را همراه با شیر، آب، زردچوبه، زعفران و ۲۵ گرم کره در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا بپزد.

۳.وقتی آب و شیر به‌طور کامل جذب برنج شد، می‌توانید در قابلمه را بگذارید تا برنج حدود ۲۰ دقیقه دم بکشد.

۴.کشمش، خرما و گردو خردشده را جداگانه در ۲۵ گرم کره تفت دهید، ولی مراقب باشید که نسوزند.

۵.پس از پخت سوتی پلو، آن را در ظرف بکشید و با کشمش، خرما و گردوی تفت‌خورده تزیین کنید.

نکته: برای اینکه شیر سر نرود، در قابلمه را نبندید!

با این منو سفره افطار را رنگارنگ کنید | افطاری با منوی خاص!

کوکوی سیب‌زمینی و هویج

نوع: پیش‌غذا و غذای اصلی

زمان پخت: ۳۰ دقیقه

تعداد نفرات: ۵ نفر

مواد لازم:

سیب‌زمینی متوسط: ۴ عدد

هویج: ۲ عدد

پیازچه خردشده: ۱۰۰ گرم

تخم‌مرغ: ۳ عدد

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

روش تهیه:

۱.سیب‌زمینی‌ها را با آب بپزید به‌طوری‌که خیلی له نشوند، اما کامل بپزند و بعد آنها را رنده کنید.

۲. هویج رنده‌شده، تخم‌مرغ، پیازچه خردشده، نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه و خوب مخلوط کنید.

۳. تابه‌ای را روی شعله گاز قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید. وقتی روغن داغ شد، مایع کوکو را در آن پخش کنید تا روی حرارت ملایم بپزد.

۴.یک طرف کوکو که طلایی شد، آن را برش بزنید و برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.

۵.برای تزیین از سبزی‌های تازه، گوجه و زیتون استفاده کنید.

نکته: این غذا برای افطار است پس نباید چرب باشد. سعی کنید با حداقل میزان روغن کوکوها را سرخ کنید.

با این منو سفره افطار را رنگارنگ کنید | افطاری با منوی خاص!

کوکوی لوبیاسبز تبریزی

نوع: پیش‌غذا و غذای اصلی

زمان پخت: ۴۵ دقیقه

تعداد نفرات: ۴ نفر

مواد لازم:

لوبیا سبز: ۵۰۰ گرم

تخم‌مرغ: ۵ عدد

هویج متوسط: ۲ عدد

سیب‌زمینی: ۳ عدد

پیاز متوسط: ۱ عدد

گوشت چرخ‌کرده: ۱۰۰ گرم

زرشک: نصف پیمانه

نمک، فلفل قرمز و سیاه: به میزان لازم

روش تهیه:

۱.لوبیا را حلقه‌ای ریز و هویج را نگینی ریز خرد کنید و بپزید. بعد آنها را در آبکش بریزید تا خنک شوند.

۲.سیب‌زمینی‌ها را نگینی خرد و سرخ کنید.

۳.پیازهای نگینی خردشده را نیز در روغن تفت دهید و وقتی طلایی شد، گوشت چرخ‌کرده را همراه مقداری نمک و فلفل قرمز به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت قهوه‌ای شود.

۴.تخم‌مرغ‌ها را داخل کاسه‌ای بریزید و به آن نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز اضافه کنید و با چنگال خوب هم بزنید. لوبیا و هویج پخته، سیب‌زمینی سرخ‌شده، مایع گوشتی بدون روغن و زرشک را به تخم‌مرغ بیفزایید و مخلوط کنید.

۵.مواد کوکو را یک‌جا یا در قالب‌های فلزی کوچک در تابه بریزید و پس از اینکه یک طرف آن سرخ شد، سمت دیگر را سرخ کنید.

نکته: لوبیاها را فشار دهید تا آب در آنها باقی نماند و سیب‌زمینی‌ها را هم بعد از سرخ شدن روی دستمال بگذارید تا روغن اضافه آنها گرفته شود.

با این منو سفره افطار را رنگارنگ کنید | افطاری با منوی خاص!

کوفته مرغ

نوع: غذای اصلی

زمان پخت: یک ساعت

تعداد نفرات: ۴ نفر

مواد لازم:

فیله مرغ: ۸۰۰ گرم

پیاز کوچک: ۲ عدد

پودر سیر، زردچوبه و پودر تخم‌گشنیز: یک قاشق چای‌خوری

نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

آرد: یک قاشق غذاخوری

روش تهیه:

۱.فیله مرغ را با کمک غذاساز یا چرخ‌گوشت، له کنید.

۲.پیاز خردشده، نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر، پودر تخم‌گشنیز، آرد و روغن را به مرغ چرخ‌شده اضافه کنید و خوب ورز دهید تا کاملا مخلوط شوند.

۳.دست‌هایتان را با آب خیس کنید و از خمیر مرغ به‌اندازه یک نارنگی کوچک بردارید و در دست فرم دهید.

۴.این غذا را می‌توانید بدون فر و روی شعله گاز هم بپزید، اما برای پختن آن با فر، سینی را کمی چرب کنید و کوفته‌ها را در آن بچینید.

۵-ظرف را به‌مدت ۱۵ دقیقه در فری که با دمای ۲۱۰ درجه گرم کرده‌اید، قرار دهید.

۶.سپس شعله بالا را روشن کنید تا روی کوفته‌ها در مدت ۱۰ دقیقه طلایی و خوش‌رنگ شود. در نهایت کوفته‌ها را از فر خارج کرده و داغ سرو کنید.

نکته: هرچه اندازه کوفته‌ها کوچک‌تر باشد، زمان پخت کمتر خواهد شد.

با این منو سفره افطار را رنگارنگ کنید | افطاری با منوی خاص!

پکورای سیب‌زمینی

نوع: غذای اصلی، پیش غذا

زمان پخت: ۳۰ دقیقه

تعداد نفرات: ۲ نفر

مواد لازم:

آرد لپه یا نخود خام: ۶ قاشق غذاخوری

سیب‌زمینی: ۲ عدد

گشنیز تازه: به میزان لازم

تخم گشنیز: ۲ قاشق غذاخوری

فلفل سبز تند: ۴ عدد

نمک و زردچوبه: به میزان لازم

روش تهیه:

۱.پوست سیب‌زمینی‌ها را بگیرید، به‌صورت حلقه‌ای خیلی نازک خرد کنید و آنها را برای ۱۰ دقیقه در آب نمک بخیسانید.

۲.در یک کاسه آرد لپه، فلفل سبز ریزشده، گشنیز تازه خردشده، پودر تخم گشنیز، نمک و زردچوبه را با یکدیگر مخلوط و به آب اضافه کنید تا مایع نسبتا غلیظی درست شود.

۳.حلقه‌های سیب‌زمینی‌ را در این مواد بزنید و صبر کنید تا خوب به همدیگر آغشته شوند.

۴.روغن را داغ کنید و سیب‌زمینی‌ها را به آرامی داخل تابه بریزید.

۵.وقتی پکورا طلایی شد، آن را از قابلمه خارج کنید و روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ گرفته شود.

نکته: حرارت زیر قابلمه باید متوسط رو به پایین باشد تا سیب‌زمینی‌ها حین سرخ‌شدن مغزپخت شوند.

با این منو سفره افطار را رنگارنگ کنید | افطاری با منوی خاص!

کبه عربی

نوع: غذای اصلی

زمان پخت: ۴۵ دقیقه

تعداد نفرات: ۴ نفر

مواد لازم:

گوشت چرخ‌کرده: ۵۰۰ گرم

بلغور ریز گندم: ۲ و نیم پیمانه

پیاز بزرگ: یک عدد

دارچین و نمک: یک قاشق چای‌خوری

مواد داخل کبه:

پیاز: ۲ عدد

ادویه: به میزان لازم

آب‌لیمو: یک قاشق چای‌خوری

گردوی خردشده: یک‌سوم پیمانه

بادام‌زمینی خردشده: یک‌سوم پیمانه

زرشک و کشمش: یک قاشق غذاخوری

روش تهیه:

۱.بلغور ریز را از ۳ ساعت قبل خیس کنید.

۲.گوشت چرخ‌کرده، بلغور، پیاز رنده‌شده و بدون آب، نمک، فلفل، دارچین و ادویه را با هم خوب مخلوط کنید و ورز دهید. مواد را برای نیم‌ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.

۳.برای تهیه مواد داخل کبه باید پیاز خردشده را در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی و نرم شود. سپس ادویه‌ها (مثل ادویه عربی) را اضافه کنید.

۴-زرشک و کشمش را از قبل خیس کرده و آبکش کنید. گردو و بادام زمینی خردشده و آب‌لیمو را به پیاز اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.

۵. از خمیر گوشت به‌اندازه یک نارنگی کوچک بردارید، وسط آن را با انگشت گود کنید و یک قاشق چای‌خوری از مواد میانی در آن قرار دهید. لبه‌های کبه را روی هم بیاورید و به شکلی فرم دهید که ۲ سرش نوک تیز و مخروطی باشد.

۶.کبه‌ها را در روغن فراوان سرخ کنید.

نکته: حرارت روغن نباید خیلی زیاد باشد تا غذای شما کاملا مغزپخت شود و روغن اضافی کبه‌ها را با دستمال کاغذی آشپزخانه بگیرید.

با این منو سفره افطار را رنگارنگ کنید | افطاری با منوی خاص!

سالاد تبوله

نوع: پیش غذا

زمان پخت: ۳۰ دقیقه

تعداد نفرات: ۴ نفر

مواد لازم:

جعفری تازه: ۲ دسته

نعناع: یک‌دسته

گوجه‌فرنگی بزرگ: ۳ عدد

خیار بزرگ: یک عدد

لیموترش: ۳ عدد

روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری

بلغور گندم: ۵۰ گرم

نمک و فلفل: به میزان لازم

روش تهیه:

۱.بلغور را در کاسه کوچکی قرار دهید و روی آن آب بریزید؛ در حدی که به‌اندازه ۲ سانت بالاتر از بلغور باشد. تقریبا ۲۰ دقیقه زمان‌ می‌برد تا بلغور آب را جذب کند و دوبرابر شود.

۲.جعفری و نعناع را بشویید و اجازه دهید که کاملا خشک شوند. بعد ساقه‌های آن را کنار بگذارید و بقیه آن را خیلی ریز خرد کنید.

۳.خیار را پوست بگیرید و همراه با گوجه‌فرنگی به‌صورت ریز خرد کنید. تمام مواد را داخل کاسه بزرگی بریزید.

۴.بلغور را فشار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود و بعد به سبزی‌ها بیفزایید.

۵.در آخر باید چاشنی‌ها اعم از آبلیمو ترش، روغن زیتون و نمک و فلفل را در سالاد بریزید و خوب هم بزنید.

نکته: سالاد تبوله معمولا با حمص و نان پیتا سرو می‌شود و از آنجا که سبزی تازگی خود را سریع از دست می‌دهد، ترجیحا این سالاد را قبل از غذا سرو کنید.

با این منو سفره افطار را رنگارنگ کنید | افطاری با منوی خاص!

نظر شما