در هر رابطه ای شادی عنصری کلیدی است. و گاهی چیزی که شما را از دستیابی به شادی حقیقی بازمی دارد، درحقیقت چند عادت سمی است که ندانسته مرتکب آن ها می شوید.
دست کشیدن از این عادت ها می تواند در رابطه عاطفی شما بسیار تأثیرگذار باشد. مسأله بر سر در پیش گرفتن الگوهای رفتاری سالم تری است که به پیوند میان شما و شریک عاطفی تان غنا بخشند، نه اینکه آن را از میان ببرند.
در ادامه از عادت های سمی ای خواهیم گفت که اگر خواهان داشتن یک رابطه عاطفی شاد هستید باید آن ها را ترک کنید.
۱- مقصر دانستن یکدیگر
هر رابطه ای با اختلاف نظرها و کشمکش هایی همراه است. این امر بخشی اجتناب ناپذیر در رابطه ی ما با شخصی دیگر است. با این حال، نحوه اداره ی این کشمکش ها می تواند بسیار تأثیرگذار باشد.
یک عادت سمی رایج که اغلب درگیرش می شویم انداختن تقصیرها به گردن یکدیگر است. گرفتن انگشت تقصیر به سوی شریک عاطفی خود و او را مسئول دعوا دانستن کار راحتی است. سخت این است که بپذیریم ممکن است خودمان هم در آن مشکل تقصیر داشته باشیم.
مقصر دانستن یکدیگر می تواند باعث شکل گیری چرخه ای دلخوری و خشم در رابطه عاطفی شود. این کار تمرکز را از حل مشکل به سمت دفاع از خود می برد، چیزی که هم بی فایده است هم مضر.
۲- امتیاز گرفتن از یکدیگر
امتیاز گرفتن از یکدیگر عادتی سمی است که در آن دائماً در حال حساب و کتاب هستید که چه کسی چه کاری انجام داد. این امر مربوط به هر کاری می تواند باشد، از اینکه چه کسی آخرین بار ظرف ها را شست تا اینکه چه کسی بعد از مشاجره زودتر از دیگری عذرخواهی کرد.
این رفتار رابطه عاطفی را به مسابقه ای بی پایان تبدیل می کند و از شرکای عاطفی، حریفانی از دو تیم رقیب می سازد، در حالی که در رابطه عاطفی، طرفین در یک تیم قرار دارند.
حقیقت آن است که در عشق واقعی، امتیاز گرفتن جایی ندارد. عشق واقعی یعنی بخشنده بودن و بخشیدن یکدیگر بدون اینکه انتظار چیزی در ازای آن داشته باشید.
۳- تلاش برای تغییر دادن شریک عاطفی خود
میل به تحت تأثیر قرار دادن اطرافیان خود، به ویژه شریک عاطفی مان، چیزی طبیعی است. با این حال، مرز باریکی است میان تشویق به رشد با تلاش برای ایجاد تغییرات اساسی در یک شخص.
به گفته ی کارشناسان، بخش عمده ی مشکلات در رابطه عاطفی حل ناپذیرند، به این معنی که دلیل شکل گیری آن ها وجود تفاوت های اساسی در شخصیت یا نیازهای طرفین رابطه است. این تفاوت ها لزوماً بد نیستند. مسأله مدیریت آن ها و رسیدن به تفاهم است.
تلاش برای تغییر شریک عاطفی خود می تواند منجر به دلخوری و درماندگی در هر دو طرف رابطه شود. این کار این پیام را دارد که شما شریک عاطفی تان را به همان شکلی که هست قبول ندارید، چیزی که می تواند به عزت نفس او و همینطور سلامت کلی رابطه تان صدمه وارد کند.
۴- پنهان کاری
اعتماد سنگ بنای هر رابطه ای است. و یک راه حتمی برای از میان بردن آن پنهان کاری است. چه درمورد گذشته تان باشد و چه در مورد احساسات یا ترس هایتان، پنهان کاری در برابر شریک عاطفی خود می تواند باعث شکل گیری دیواری میان شما و او شود.
منظور این نیست که تک به تک افکاری که از ذهن تان می گذرد را با یکدیگر در میان بگذارید. اما درمورد مسائل و احساسات مهم و اساسی که نقش مستقیمی در رابطه تان دارند، صداقت همیشه بهترین سیاست است.
پنهان کاری می تواند شما را درگیر اضطراب، عذاب وجدان یا حتی فریبکاری بیشتر کند. این رفتار همچنین می تواند باعث شود وقتی شریک عاطفی تان به حقیقت پی ببرد، از شما برنجد و احساس کند به او خیانت کرده اید.
۵- نادیده گرفتن نیازهای خود
در رابطه عاطفی ارجح دانستن نیازهای شریک عاطفی خود به نیازهای خود امری رایج است. شما دل تان می خواهد که او را خوشحال کنید. اما نادیده گرفتن مداوم نیازهای خود، عادتی سمی است که می تواند منجر به دلخوری و فرسودگی شما شود.
مراقبت از خود خودخواهانه نیست. از ظرف خالی نمی توان چیزی ریخت. بسیار مهم است که برایی خودتان وقت بگذارید، به دنبال علائق خود بروید و از برآورده شدن نیازهایتان اطمینان حاصل کنید.
∎