شناسهٔ خبر: 65335469 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

در حاشیه اختتامیه رویداد نکست اصفهان

هدایت دانشجویان به سمت دانش بنیان‌ها

وزیر علوم گفت: استعداد‌های دانشجویی باید به سمت شرکت‌های دانش بنیان هدایت شوند تا عرصه علم و فناوری هر چه بهتر گسترش یابد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ وزیر علوم تحقیقات و فناوری در آیین اختتامیه اولین دوره رویداد جایزه ملی فناورانه نکست (نوآوری کارآفرینان سرآمد توسعه) گفت: طبق طرح‌های جدید معاونت علمی ریاست جمهوری، شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری که در ذیل وزارت علوم شکل می‌گیرند، بر اساس توانمند‌ی‌های خود مورد حمایت ویژه قرار می‌گیرند.

دولت سیزدهم بدنبال توسعه هر چه بیشتر علم و فناوری و توجه بیشتر جامعه دانشگاهی به این مقوله است.

محمد زلفی گل با بیان اینکه پرچم علم و فناوری بالاست، تصریح کرد: برنامه هفتم توسعه کشور نیز ارتقای دانش بنیان‌ها را مد نظر قرار دارد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_10827898"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4161748/10827898?width=600&height=350"></script></div>

وی اضافه کرد: در بدنه دولت و در راه گسترش فناوری، همه یک تیم هستیم و تاکید داریم که وحدت رمز پیروزی است.

زلفی گل ادامه داد: زایش و رویش در دانش بنیان و جریان سازی در عرصه فناوری ضروریست و باید به مرجعیت علمی، مرزشکنی دانش و محدود نساختن مقوله علمی به داخل کشور توجه شود.

وی گفت: سامانه جریان اقتصادی نوین «جان» با هدف معرفی محصولات جدید راه اندازی می‌شود و به سامانه‌های «توان ایران» و «ستاد ایران» وزارت صمت به منظور کاهش واردات متصل خواهد شد.

وزیر علوم تاکید کرد: اجازه واردات محصولات دانش بنیانی که در داخل توانایی ساختشان را داریم، نمی‌دهیم.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری نیز گفت: ٢٠ برنامه در حوزه توسعه فناوری داریم که هر یک به گسترش این مقوله کمک خواهد کرد.

شقایق حق‌جوی جوانمرد ادامه داد: به تحقق رساندن محصولات فناورانه برای ما یک اصل و ماموریت است.

قاسم مصلحی رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نیز گفت: شرکت‌هایی که در این رویداد موفق به کسب جایزه شدند از اعتبار خاصی برخوردار خواهند شد و تنها جایزه نقدی ملاک نیست.

محور‌های اصلی رویداد جایزه فناوری نکست شامل «هوش مصنوعی، رباتیک و صنعت»، «اتصال‌پذیری، ارتباطات و میکروالکترونیک» و «زیست‌فناوری و زیست مهندسی» است که در هر بخش سه طرح برگزیده شدند.

سه طرح مُنتخب رویداد مذکور در هر محور از رُتبه اول تا سوم به ترتیب «۵۰ میلیارد ریال جایزه و ۱۵۰ میلیارد ریال تسهیلات»، «۳۰ میلیارد ریال جایزه و ۹۰ میلیارد ریال تسهیلات» و «۲۰ میلیارد ریال جایزه و ۶۰ میلیارد ریال تسهیلات» دریافت کردند.

این رویداد ملی در مرحله ثبت نام اولیه موفق به جذب ۲۴۰ طرح از ۱۹ استان شامل تهران، اصفهان، خراسان رضوی، مازندران، آذربایجان شرقی، فارس، گلستان، کرمان، آذربایجان غربی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، زنجان، خوزستان، یزد، کرمانشاه، مرکزی، همدان، یزد و هرمزگان شد.

از کل تعداد طرح‌های یاد شده، ۲۸ طرح در زمینه «هوش مصنوعی، رباتیک و صنعت نسل چهار»، ۲۰ طرح «اتصال پذیری، ارتباطات و میکروالکترونیک»، ۲۰ طرح «زیست فناوری و زیست مهندسی»، ۱۰ طرح «مشترک هوش مصنوعی و اتصال پذیری»، یک طرح «مشترک هوش مصنوعی و زیست فناوری» و سه طرح «مشترک زیست فناوری و اتصال پذیری» بود.

۸۹ طرح به مرحله ثبت نام نهایی رسید که ۸۶ درصد آنها از مبدأ شرکت‌های دانش‌بنیان به رویداد نکست راه یافت.

از میان شرکت‌های یاد شده در این مرحله با پراکندگی استانی تهران، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، فارس، مرکزی، یزد، آذربایجان شرقی، مازندران، گلستان، کرمانشاه، زنجان، خوزستان و ایلام، ۱۴ شرکت با فروش بیش از یکهزار میلیارد ریال، ۳۴ شرکت با فروش بین یکصد تا یکهزار میلیارد ریال و ۴۱ شرکت با فروش بین ۵۰ تا یکصد میلیارد ریال در سال گذشته برای حضور در این رویداد ملی ثبت نام کردند.

برای سایر طرح‌های مُنتخب (تا ۱۰ طرح در هر محور) حمایت‌هایی نظیر سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران و صنایع پیشران در طرح‌ها و ایده‌ها و استفاده از مزیت‌های قانون جهش تولید دانش بنیان در نظر گرفته شده است.

برگزاری نشست‌های تخصصی و نمایشگاه دستاورد‌های فناورانه از جمله برنامه‌های رویداد ملی جایزه فناوری نکست است.

۵۴ پارک علم و فناوری و ۱۲ هزار واحد فناور در کشور فعالند که برای حدود ۱۲۰ هزار نفر، اشتغال فناورانه ایجاد کرده‌اند.

هدایت دانشجویان به سمت دانش بنیان‌ها هدایت دانشجویان به سمت دانش بنیان‌ها هدایت دانشجویان به سمت دانش بنیان‌ها هدایت دانشجویان به سمت دانش بنیان‌ها هدایت دانشجویان به سمت دانش بنیان‌ها هدایت دانشجویان به سمت دانش بنیان‌ها
هدایت دانشجویان به سمت دانش بنیان‌ها

نظر شما