شناسهٔ خبر: 64158279 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

چند نکته درباره خوراکی‌های شب یلدا

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی چند نکته تغدیه‌ای برای شب یلدا مطرح کرد.

صاحب‌خبر -

نسرین علیزاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، توضیح داد: توصیه می‌شود برای پذیرایی در شب یلدا به جای غذاهای چرب و شیرین و پر نمک مانند انواع شیرینی‌ها و آجیل شور و تنقلات بدون ارزش غذایی، از میوه‌های تازه و مغزهای بی‌نمک (مانند پسته، بادام، فندق، بادام ­زمینی) استفاده شود.

وی توصیه کرد که میوه و خشکبار سالم با اعتدال مصرف شود تا از بروز سوءهاضمه و دیگر مشکلات ناشی از پرخوری پیشگیری شود.

علیزاده با بیان اینکه تنقلات و خوراکی‌های شب یلدا حاوی مقادیر زیادی کالری است، گفت: لازم است مردم نکات تغذیه‌ای را رعایت کنند.

وی با اشاره به اینکه شیرینی‌ها، کاکائوها و شکلات‌ها انرژی و چربی زیادی دارند، بیان کرد: بهتر است در ترکیب مواد خوراکی شب یلدا، کمتر از آنها استفاده شود.

وی گفت: انار و هندوانه سرشار از ویتامین c، مواد معدنی مانند پتاسیم و منزیم و از جمله میوه‌هایی هستند که بیش از میوه‌های دیگر در این شب استفاده می‌شوند. مصرف این میوه‌ها سبب برآورده شدن نیازهای بدن به مواد معدنی و ویتامین‌ها می‌شود.

علیزاده با بیان اینکه در این شب به علت مصرف تنقلات، میوه‌ها و آجیل بهتر است یک شام سبک سرو شود، ادامه داد: به جای تنقلاتی مانند چیپس، پفک و لواشک، از آجیل و مغزهای کم‌نمک و بوداده نشده استفاده و از خریدن آجیل با رنگ مصنوعی و اسید غیرخوراکی خودداری و آجیل خام و بی‌نمک خریده شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی توصیه کرد که شب یلدا مایعات بیشتر مصرف شود. همچنین میوه‌ها قبل یا دو ساعت بعد از غذا مصرف شوند و فاصله بین صرف غذا و خوابیدن دو ساعت باشد.

وی یادآوری کرد: بهتر است بیماران کلیوی و دیابتی از قندهای ساده، انواع مغزها و شیرینی‌ها به مقدار تجویزشده در برنامه غذایی استفاده کنند، بیماران کلیوی مراقب مقدار مصرف مایعات باشند و هندوانه کمتر بخورند.

علیزاده اضافه کرد: افراد دیابتی بهتر است قسمت‌هایی از هندوانه را که کم‌شیرین است و به پوست هندوانه نزدیک‌تر است انتخاب کنند. همچنین توصیه می‌شود از برگه آلو و آلو خشک به‌جای توت خشک و کشمش استفاده کنند. افرادی که تری‌گلیسیرید خون‌شان بالاست، بهتر است از مصرف مغزهای چرب مانند پسته، بادام و گردو خودداری کنند.

انتهای پیام