زندگی پرمشغله امروز، باعث شده که کمتر زمان برای آماده کردن غذا داشته باشیم و همیشه به دنبال راهی برای آماده کردن خوشمزهترین غذاها در کمترین زمان ممکن هستیم. گوشت چرخ کرده یکی از مواد غذاییای است که میتواند به شما در این راه کمک کند و آشپزی کردن با آن بسیار آسان است. علاوه بر این، از گوشت چرخ کرده میتوان در غذاهای مختلف استفاده کرد که بسیاری از این غذاها میتوانند به غذای محبوب هر کدام از ما تبدیل شوند.
اگر شما نیز دغدغه درست کردن غذا دارید و همیشه با سوال «شام چی درست کنم؟» مواجه میشوید، پیشنهاد میکنیم که این سه دستورپخت را حتما جایی ذخیره کنید. در ادامه با سه دستور تهیه غذا با گوشت چرخ کرده آشنا میشوید.
جامبو شکمپر
امروزه، دنیای پاستا بهقدری بزرگ و متنوع شده که میتوانید با انواع مدلهای این خوراکی محبوب، بهترین و آسانترین غذاها را آماده کنید. در این دستورپخت ساده، نیاز به جامبو و گوشت چرخ کرده دارید و میتوانید مواد دیگر آن را نیز به دلخواه خود تغییر دهید.
مواد مورد نیاز برای تهیه جامبو شکمپر:
- · ۳۰۰ گرم یا یک بسته جامبو
- · ۱۰۰ گرم کالباس رندهشده
- · ۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
- یک عدد پیاز پوستکنده و رندهشده
- یک عدد سیبزمینی پوستکنده و نگینی خردشده
- · ۲ عدد فلفل دلمهای کوچک ریز خردشده
- · ۶ عدد قارچ ریز خردشده
- سس کچاپ
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- آویشن و زردچوبه به مقدار لازم
- پنیر پیتزا به مقدار لازم
طرز تهیه جامبو شکمپر:
- ابتدا فر را روی دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.
- جامبوها را مطابق با دستورپخت روی بستهبندی بپزید و آنها را آبکشی کنید و کنار بگذارید.
- در تابهای روی حرارت متوسط گاز و همراه با روغن، پیاز رنده شده را برای ۳ تا ۵ دقیقه تفت دهید. سپس گوشت چرخ کرده، آویشن، زردچوبه و فلفل سیاه را به پیازها اضافه کنید و تا عوض شدن رنگ گوشتها، به همزدن ادامه دهید.
- قارچ و فلفل دلمهای خرد شده را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید و اجازه دهید این مواد برای دقایقی بپزند.
- پس از کشیده شدن آب مواد، کالباس رنده شده را به مواد اضافه کنید.
- در تابهای دیگر، سیبزمینیها را سرخ و آنها را به مواد گوشت اضافه کنید.
- در این مرحله، باید سس کچاپ و نمک را به مواد اضافه کنید و بعد از کمی هم زدن، گاز را خاموش کنید.
- داخل جامبوها را با این مواد پر کنید و آنها را داخل ظرفی قرار دهید که برای فر مناسب باشد. روی جامبوها را پنیر پیتزا بریزید. کف ظرف را نیز میتوانید گوجه یا سس گوجهفرنگی بریزید.
- جامبوها را برای ۱۵ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید. در آخر هم برای دو دقیقه گریل را روشن کنید تا روی جامبوها طلایی شوند.
چیلی گوشت و لوبیاچیتی
بهتر است که وعدههای غذایی خود را متنوع کنید و سراغ غذاهای جدیدی بروید که با ذائقه و سلیقه شما همخوانی دارند. یکی دیگر از غذاهای این لیست ما، چیلی گوشت و لوبیاچیتی است که میتواند مزهی جدیدی برای شما باشد؛ پس حتما آن را امتحان کنید. فقط فراموش نکنید که این غذایی کمی حالت تند دارد و اگر به غذاهای تند و با ادویه علاقه دارید، این غذا با گوشت چرخ کرده میتواند گزینه ایدهآل و جذابی برای شما باشد.
مواد مورد نیاز برای تهیه چیلی گوشت و لوبیاچیتی:
- ۱ قاشق غذاخوری روغنزیتون فرابکر
- نصف ۱ پیاز خردشده
- · ۳ حبه سیر خردشده
- · ۲ قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی
- · ۷۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
- · ۱٫۵ قاشق غذاخوری پودر چیلی
- · ۱ قاشق چایخوری پودر زیره
- · ۱ قاشق چایخوری پونه کوهی خشک (اورگانو) یا آویشن خشک
- نصف قاشق چایخوری پاپریکا
- یکچهارم قاشق چایخوری فلفل قرمز
- نمک به مقدار لازم
- فلفل سیاه به مقدار لازم
- · ۴۰۰ تا ۴۵۰ گرم کنسرو لوبیاچیتی
- · ۸۰۰ گرم گوجهفرنگی لهشده
طرز تهیه چیلی گوشت و لوبیاچیتی:
- ابتدا قابلمهای در اندازهی متوسط را بردارید و آن را روی گاز و حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود.
- سپس پیاز خردشده را داخل قابلمه بریزید و آن را هم بزنید تا کمی تفت داده شود.
- در این مرحله، سیر را را به پیاز اضافه کنید و حدود ۱ دقیقه با پیاز تفت دهید تا خامی سیر گرفته شود.
- پس از یک دقیقه، رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و به هم زدن مواد ادامه دهید.
- گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تا جایی مواد را هم بزنید که به رنگ قهوهای دربیایند.
- پودر چیلی، پودر زیره، پودر اورگانو، پاپریکا، فلفل قرمز، نمک و فلفل سیاه را مواد اضافه کنید.
- مرحله بعد، لوبیاچیتی و گوجهفرنگی لهشده را به غذا اضافه کنید و اجازه دهید تا بجوشند.
- حرارت را کم کرده و بگذارید این مواد به مدت ۲۰ دقیقه با شعله کم بپزند.
- در این مرحله، میتوانید نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید.
- چیلی گوشت و لوبیاچیتی آماده است و میتوانید آن را داخل کاسه بریزید و با کمی پیازچه و هم مادهی دیگری مانند جعفری تزئین و نوش جان کنید.
رولت سیبزمینی
ترکیب سیبزمینی و گوشت در کنار هم، یک غذای خوشمزه و حتی سیرکنندهای را بهوجود میآورد که میتوانید آن را برای خود و حتی مهمانیها آماده کنید.
مواد مورد نیاز برای تهیه رولت سیبزمینی یا گوشت چرخ کرده:
- یک کیلوگرم سیبزمینی
- · ۲ قاشق غذاخوری کره
- یک چهارم پیمانه پنیر پارمیزان رندهشده
- یک پیمانه شیر
- یک قاشق چایخوری نمک
- نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
- · ۲ عدد تخممرغ بزرگ
- نصف پیمانه آرد سفید
- نصف قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- یک عدد پیاز کوچک پوست کنده و خرد شده
- · ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
- · ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع
- · ۲ حبه سیر پوست کنده و رنده شده
- یک قاشق چایخوری نمک
- نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
- یک قاشق چایخوری پاپریکا
- سه چهارم پیمانه سس گوجه فرنگی
- یک چهارم پیمانه سرکه قرمز
- · ۲ قاشق غذاخوری پیازچه خرد شده (یا جعفری)
- یک و نیم پیمانه پنیر موتزارلا
- یک قاشق غذاخوری پنیر پارمیزان رنده شده برای تزیین
طرز تهیه رولت سیبزمینی یا گوشت چرخ کرده:
- ابتدا فر را با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنید.
- سیبزمینیها را بشویید و آنها را با آب، درون قابلمه قرار دهید و روی شعله متوسط گاز بگذارید. اجازه دهید سیبزمینیها برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزید و بعد آنها را از قابلمه خارج، پوست بکنید و با هر وسیلهای له کنید.
- پنیر پارمیزان، زرده تخممرغ، ادویهها و شیر را به سیبزمینیها اضافه کنید و آنها را ترکیب کنید.
- آرد و بیکینگ پودر را در یک ظرفی جداگانه ترکیب کنید و بعد به سیبزمینیها اضافه و بهخوبی مخلوط کنید.
- سفیدههای تخممرغ را در ظرفی دیگر هم بزنید تا کاملا سفت شود و از ظرف نریزد. سپس آنها را بهآرامی به سیبزمینی اضافه کنید و هم بزنید.
- قالبی را برای سیبزمینیها انتخاب کنید (ترجیحا مستطیلشکل باشد) و بعد داخل آن را چرب کنید. سپس خمیر سیبزمینی را در قالب بریزید و آن را کاملا صاف کنید.
- قالب را برای ۳۵ تا ۴۰ دقیقه در فر قرار دهید. پس از گذشت این زمان، میتوانید با کمک خلال دندان از پختهشدن سیبزمینیها مطمئن شوید. خلال دندان را داخل خمیر فرو کنید، اگر خمیر به خلال دندان چسبید، یعنی نپخته است.
- در این مرحله میتوانید مواد میانی رولت را آماده کنید. برای این کار باید پیازها را برای ۳ دقیقه در روغن تفت دهید. سپس، سیر را به پیاز اضافه کنید و آنها را برای یک دقیقه تفت دهید. گوشت چرخ کرده را به سیر و پیاز اضافه کنید و تا عوض شدن رنگ گوشت، به هم زدن ادامه دهید.
- در این مرحله، یک چهارم پیمانه سس گوجه را به مواد اضافه و بعد شعله گاز را کم کنید. اجازه دهید این مواد برای حداقل ۵ دقیقه بپزند و بعد به آن سرکه اضافه کنید.
- پس از تبخیر شدن سرکه، جعفری خرد شده یا پیازچه را به مواد اضافه کنید. بعد از کمی هم زدن، میتوانید گاز را خاموش کنید.
- در این مرحله، باید سیبزمینی پختهشده را روی یک سینی بزرگتر و کاغذ روغنی پهن و لبههای خشک شده آن را جدا کنید.
- پنیر موتزارلا و گوشت را به صورت لایهلایه، روی سیبزمینی بریزید و بعد، سیبزمینی را با کمک کاغذ روغنی رول کنید.
- در نهایت، رولت را برای چند دقیقه کوتاه در فر با دمای ۱۲۰ سانتیگراد بگذارید تا پنیر آب شود.
- رولت سیبزمینی و گوشت چرخ کرده آماده است و میتوانید آن را برش بزنید و با هر مادهای تزئین کنید.
درست کردن انواع غذا با گوشت چرخ کرده، کار آسان و لذتبخشی است. حتما این غذاها را امتحان کنید و از مزه و طعم آنها لذت ببرید.
∎