شناسهٔ خبر: 64111744 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرکل پایگاه‌های ملی و جهانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی عنوان کرد:

چابهار از نظر گردشگری یک موقعیت ملی و منطقه‌ای دارد

چابهار- ایرنا- مدیرکل پایگاه‌های ملی و جهانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: چابهار یک منظر فرهنگی و طبیعی است و این شهرستان از نظر گردشگری یک موقعیت و جایگاه ملی و منطقه‌ای دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا سامه روز دوشنبه در جلسه هیات راهبردی پایگاه میراث ملی خلیج فارس و دریایی مَکُران در چابهار اظهارکرد: سیستان وبلوچستان، استانی با ظرفیت‌های بسیار غنی است، نظام مسائل میراث فرهنگی این استان شناسایی و رسیدگی به آن‌ها با جدیت انجام می‌شود.

وی بیان کرد: در تمام کشور ۱۵۳ پایگاه ملی و جهانی به ثبت رسیده که سهم سیستان و بلوچستان از لحاظ کمیت هفت پایگاه است.

مدیرکل پایگاه‌های ملی و جهانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در سیستان و بلوچستان ۲ پایگاه جهانی و پنج پایگاه ملی وجود دارد اما پهنه و گستردگی آنها بسیار زیاد است که از اهمیت قابل توجهی برخوردار هستند و رسیدگی به آنها بویژه سواحل مَکُران که بخشی از آن در این استان قرار دارد جزو تاکیدات ویژه مقام معظم رهبری بوده که همواره نگاه مثبتی به منطقه دارند و بسیار ارزشمند است.

به گفته وی، به طور کلی پایگاه های ملی و جهانی در سراسر کشور سه ماموریت ویژه را پیگیری می کنند که شامل مدیریت مستقیم و متمرکز بر روی میراث های ثبت شده جهانی، نظارت بر آثار ملی که در فهرست انتظار ثبت جهانی هستند و آثاری که به دلایل متعدد زیرساخت های لازم ثبت جهانی را ندارند اما دارای ارزش ملی هستند و باید تحت نظارت و حفاظت قرار بگیرند، است و در هر بخش نیز وظایف و تکالیفی تعیین شده که باید انجام شود.

سامه تاکید کرد: در سفر به سیستان و بلوچستان بازدیدهای متعددی از پایگاه های ملی و جهانی داشتم که خوشبختانه پایگاه جهانی شهرسوخته وضعیت مطلوبی داشت و سایر پایگاه ها نیز باید تقویت شود و ظرفیت های طبیعی خدادادی این استان بیشتر از گذشته در اختیار گردشگران قرار بگیرد.

در این جلسه خیرالنساء امیری رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان چابهار به تشریح وظایف و دستورالعمل های مصوب پایگاه ها پرداخت و بر اجرای دقیق قوانین به ویژه تشکیل هیات های راهبردی پایگاه‌ها، تعیین حریم و تهیه و ابلاغ ضوابط بر اساس دستور جناب آقای دکتر دارابی قائم مقام وزارت خانه و معاون میراث فرهنگی کشور تاکید کرد.

چابهار از نظر گردشگری یک موقعیت ملی و منطقه‌ای دارد

سیستان و بلوچستان دارای جاذبه‌های متعدد گردشگری است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان گفت: این استان منطقه ای بکر با جاذبه های متعدد فرهنگی، تاریخی و طبیعی و حائز اهمیت است که به دلیل پراکندگی آثار تاریخی واقع در پایگاه ها و راه های سخت گذر نیازمند توجه خاص و ویژه از سوی وزارت خانه است.

محمد هادی طهرانی مقدم به وضعیت فعلی پایگاه‌های سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: با کمبود نیروی انسانی و مراقب آثار تاریخی، تجهیزات اداری، لجستیکی و فضای مناسب مواجه هستیم که این مهم نیازمند رسیدگی از سوی اداره کل پایگاه‌ها است

معین الدین سعیدی نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی نیز به اهمیت توسعه سواحل مَکُران بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری اشاره و خواستار تخصیص اعتبار و جذب نیروهای متخصص برای پایگاه‌ها شد.

در ادامه جلسه مقرر شد موضوعات و مشکلات پایگاه ها از طریق اداره کل پایگاه های میراث ملی و جهانی و اداره کل میراث فرهنگی استان پیگیری تا بر اساس برنامه زمان بندی اقدام لازم صورت گیرد.

همچنین شهرداری بندر چابهار موظف شد با همکاری اداره کل میراث فرهنگی محوطه پارک بهاران و ساحل دریا بزرگ چابهار ساماندهی و زیرساخت های لازم برای ارائه خدمات مطلوب به گردشگران فراهم کنند.

نظر شما