شناسهٔ خبر: 63644302 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

تا پایان سال مالی جاری

نصب و راه اندازی ۴ هزار پنل خورشیدی در خراسان جنوبی

خبرگزاری صدا و سیما

۴ هزار پنل خورشیدی تا پایان شهریور ۱۴۰۳ در خراسان جنوبی نصب و راه اندازی می‌شود.

صاحب‌خبر -

نصب و راه اندازی ۴ هزار پنل خورشیدی در خراسان جنوبی
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مجری طرح انرژی‌های تجدیدپذیر و کاهش تلفات شرکت توزیع نیروی برق استان گفت: مرداد پارسال برای توانمندسازی اقتصادی و کمک به معیشت روستاییان با اولویت افراد تحت پوشش نهاد‌های حمایتی، افزایش میزان بهره‌وری کشور از انرژی پاک و تجدیدپذیر، تفاهم‌نامه پنج جانبه احداث ۵۵۰ هزار واحد نیروگاه خورشیدی پنج کیلو واتی با همکاری معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، وزارت نیرو، کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی و بسیج سازندگی کشور به مدت پنج سال امضا و مبادله شد.


پوزشی افزود: سهم خراسان جنوبی در مرحله نخست این تفاهم‌نامه، ایجاد چهار هزار پنل خوشیدی کوچک مقیاس هر کدام به ظرفیت پنج کیلو وات و در مجموع به ظرفیت ۲۳ هزار کیلو وات است که باید تا پایان سال مالی جاری اجرایی شود.


وی گفت: در اجرای مرحله اول این تفاهم نامه تاکنون هزار و ۷۰۰ متقاضی نصب پنل‌های خورشیدی در قالب تفاهم‌نامه پنج جانبه به شرکت توزیع برق استان معرفی شده‌اند که مکان‌های هزار و ۲۵۰ متقاضی از نظر فنی تایید و به امضای قرارداد ختم شد.
مجری طرح انرژی‌های تجدیدپذیر و کاهش تلفات شرکت توزیع نیروی برق استان افزود: از این تعداد قرارداد، تاکنون ۶۰ نیروگاه پنج کیلو واتی نصب شده و ۸۰ نیروگاه هم در حال اجراست.


پوزشی با بیان اینکه تامین مالی اجرای این پنل‌ها از محل تسهیلات بند «ب» تبصره ۱۶ است گفت: برای تسریع در روند اجرای این پنل‌های خورشیدی کمیته‌های مربوطه در تمامی شهرستان‌های خراسان جنوبی با محوریت فرمانداری‌ها تشکیل می‌شود تا با بررسی موانع و ارائه راهکار‌ها روند اجرای طرح‌ها شتاب بگیرد.


وی افزود: نهاد‌های حمایتی از جمله کمیته امداد و بهزیستی همچنین بسیج سازندگی از محل تسهیلات تبصره ۱۶ متولیان اجرای این طرح هستند.
نهاد‌های حمایتی و بسیج سازندگی استان متقاضیان را برای نصب پنل‌های خورشیدی شناسایی می‌کنند، اما از لحاظ فنی مکان‌هایی که متقاضیان برای نصب پنل خورشیدی در نظر گرفته‌اند باید مورد تایید کارشناسان فنی شرکت توزیع نیروی برق استان قرار گیرد.

مجری طرح انرژی‌های تجدیدپذیر و کاهش تلفات شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی گفت: ایجاد این نیروگاه‌ها بعد از چهار یا پنج سال برگشت سرمایه دارد و برای سرمایه‌گذاران دارای صرفه اقتصادی است.

۶۴۳ نیروگاه انشعابی خورشیدی با مجموع ظرفیت بیش از ۸ هزار و ۴۹۷ کیلو وات در خراسان جنوبی فعال است.

 


  • خراسان جنوبی با داشتن بیش از ۳۰۰ روز آفتابی در سال و قرار گرفتن در دالان‌های بادی از استان‌های مستعد برای تولید انرژی‌های پاک یا تجدیدپذیر است.

نظر شما