شناسهٔ خبر: 63629861 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

فواید شگفت‌انگیز «نخود فرنگی» برای سلامتی بدن

نخود فرنگی گیاهی از دسته حبوبات است که برای سلامتی ما فواید مختلفی دارد.

صاحب‌خبر -

نخود فرنگی در گروه غذا‌هایی است که به حبوبات معروف هستند. از دیگر غذا‌های خانواده حبوبات می‌توان به عدس، سویا، نخود و انواع لوبیا اشاره کرد.

به گزارش ایسنا، غلظت بالای ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان‌ها و مواد مغذی گیاهی موجود در نخود فرنگی فواید مهمی برای سلامتی دارد که از حفظ سلامت چشم‌ها تا محافظت از شما در برابر برخی سرطان‌ها را شامل می‌شود.

در ادامه به برخی از فواید نخود فرنگی برای سلامتی خواهیم پرداخت.

سلامت چشم

نخود فرنگی حاوی کاروتنوئید‌های لوتئین و زآگزانتین است. این مواد مغذی به محافظت از چشمان شما در برابر بیماری‌های مزمن مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن کمک می‌کند. لوتئین و زآگزانتین به عنوان فیلتر‌هایی برای نور آبی مضر عمل می‌کنند.

 سلامت دستگاه گوارش

نخود فرنگی سرشار از «کومسترول» (Coumestrol) است، ماده مغذی که در محافظت در برابر سرطان معده نقش دارد. مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۹ در مکزیکوسیتی نشان داد که مصرف روزانه نخود و سایر حبوبات خطر ابتلا به سرطان معده را تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد.

نخود فرنگی همچنین سرشار از فیبر است که به حرکت غذا در روده برای هضم راحت‌تر کمک می‌کند.

تقویت سیستم ایمنی و خواص ضد التهابی

نخود فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان است که به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک می‌کند. مواد مغذی موجود در نخود فرنگی که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می‌کنند به شرح زیر هستند:

- ویتامین C

- ویتامین E

- زینک

- کاتچین

- اپی کاتچین

همچنین مواد مغذی ضد التهابی موجود در نخود فرنگی با کاهش خطر بیماری‌های التهابی مانند دیابت، بیماری قلبی و آرتریت مرتبط است.

ویتامین‌ها و مواد مغذی زیر موجود در نخود فرنگی به کاهش التهاب کمک می‌کنند:

- ویتامین A

- ویتامین B

- کومسترول

- فرولیک اسید

- اسید کافئیک

- کاتچین

- اپی کاتچین

 کنترل قند خون

نخود فرنگی سرشار از فیبر و پروتئین است که به تنظیم نحوه هضم نشاسته کمک می‌کند. پروتئین و فیبر موجود در نخود فرنگی تجزیه کربوهیدرات‌ها را کند می‌کند و در نتیجه به کنترل قند خون کمک می‌کند.

مطالعات نشان می‌دهد که داشتن یک رژیم غذایی با پروتئین بالا باعث کاهش قند خون بعد از غذا در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود.

نخود فرنگی همچنین دارای شاخص گلیسمی پایینی است. این بدان معنی است که احتمال افزایش ناگهانی قند خون پس از خوردن آن‌ها کمتر است.

سلامت قلب

التهاب و استرس ناشی از رادیکال‌های آزاد (اکسیداسیون) می‌تواند به تشکیل پلاک در امتداد دیواره رگ‌های خونی کمک کند. اسید‌های چرب امگا ۳ و امگا ۶ موجود در نخود فرنگی به کاهش اکسیداسیون و التهاب و جلوگیری از تشکیل پلاک کمک می‌کنند.

علاوه بر این، منیزیم، پتاسیم و سایر مواد معدنی موجود در نخود فرنگی می‌توانند خطر ابتلا به فشار خون بالا را کاهش دهند.

برچسب‌ها: