شناسهٔ خبر: 61570682 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

روضه خانگی رسم ۲۵ ساله بانوی دهلرانی

خبرگزاری صدا و سیما

روضه خانگی رسم ۲۵ ساله بانوی دهلرانی، خانه‌ای که به عشق سیدالشهدا (ع) و بیاد همسر شهیدش به خیمه تبدیل شده است.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ در یکی از محلات شهر دهلران به همت خانم کبیری همسر شهید غلامحسین محمدی از شهدای جنگ تحمیلی روضه خانگی رسم ۲۵ ساله بانوی دهلرانیکه در سال ۱۳۶۱ و در منطقه عملیاتی مهران به شهادت رسیده است ۲۵ سال است که مجلس روضه خانگی امام حسین (ع) در ایام ماه محرم برپا می‌شود.
 
مجالسی که تنها به غیر از روضه اول ماه، زنانه برگزار می‌شود، اطلاع‌رسانی این روضه خانگی نیز کاملاً زنانه است و هر خانمی به همسایه و دوست و آشنای خود خبر می‌دهد.
 
خانم کبیری بانی این روضه خانگی در این خصوص گفت: در دهه‌های گذشته‌های مراسمات روضه امام حسین (ع) را در کوچه و درب منزل برگزار میکردیم، اما بخاطر زنانه بودن، چون جلوه مناسبی نداشت بعد‌ها مجالس روضه را در منزل برگزار میکردیم.
 
وی افزود: تا اینکه تصمیم گرفتم بیاد همسر شهیدم بخشی از منزل خود را تبدیل به حسینیه کنم که مدت ۲۵ سال است در تمام اعیاد و مناسبت‌های مذهبی چه ولادت و چه شهادت مراسمات خانگی حسینیه شهید محمدی برقرار است.
 
خانم کبیری در ادامه با اشاره به برکات روضه سیدالشهدا (ع) عنوان کرد: در طول این سال‌ها بودند کسانی که از سفره امام حسین (ع) به نیت صاحب فرزند شدن چیزی تبرک برداشتند که پس از مدتی حاجت روا شدند و نذر کردند که هرسال طعامی بعنوان نذر حسین (ع) بر سر سفره بگذارند که هم‌اکنون فرزندان آن‌ها نذر مادران را ادامه می‌دهند.
 
این بانوی دهلرانی مطرح کرد: علیرغم کهولت سن و درد‌های جسمانی که دارم، اما به عشق اهل بیت (ع) و شهدای مظلوم دشت کربلا تا جان در بدن دارم خادم و نوکر عزاداران امام حسین (ع) خواهم بود.
 
با توجه به اینکه بنیان روضه‌های خانگی جهاد تبیین است، برگزاری روضه‌های خانگی بانوان ایرانی و دهلرانی بعنوان جهاد عظیم روزگار ما ادامه دهنده راه حضرت زهرا (س) است.
 
براساس برخی نقل‌های تاریخی، روضه‌های خانگی زمانی که رضاشاه در سال ۱۳۱۴ هجری شمسی، برگزاری مجالس عزاداری در مساجد و تکایا را ممنوع کرد، میان مردم رواج پیدا کرد و مردم برای برپایی مجلس عزاداری به خانه‌ها رفتند و هربار یک نفر بانی روضه در منزل خود بود و حتی پس از آزادی دوباره برگزاری مجالس عزاداری در حسینیه‌ها و مساجد، جلسات روضه‌های خانگی در کنار تکایا و هیأت‌ها ادامه پیدا کرد.
 
<div id="video-display-embed-code_9953336"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/3930793/9953336?width=400&height=300"></script></div>

نظر شما