شناسهٔ خبر: 61561035 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

کدام مواد غذایی با «وارفارین» تداخل دارند؟

عضو هیئت علمی‌دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که برخی مواد غذایی می‌توانند باعث تغییر میزان اثر وارفارین در بدن بیمار شود، بر لزوم توجه به تداخلات این دارو با مواد غذایی تاکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، دکتر غزاله اسلامیان با تاکید بر اهمیت تداخلات داروها با مواد غذایی، ‌گفت: بیماران باید داروهای خود را طبق دستور پزشک مصرف کرده و به تداخلات دارویی ‌و غذایی ‌نیز توجه داشته باشند.

وی ‌وارفارین (کومارین یا کومادین) را  یکی‌از داروهایی ‌برشمرد که تداخلات غذایی‌ مهمی ‌دارد و بیماران باید به این موضوع در رژیم غذایی خود توجه داشته باشند.

این عضو هیئت علمی‌ دانشگاه خاطرنشان کرد: وارفارین، یک داروی‌ ضد انعقاد خوراکی ‌است که از طریق مهار ساخت فاکتورهای‌انعقادی مانع ‌لخته شدن خون در بیمار می‌شود.

وی ‌لخته شدن طبیعی خـون را یک عامـل حیـاتی ‌در جلوگیری ‌از خونریزی‌ ذکر کرد و یادآور شد: لخته شدن غیرطبیعی خون در داخل شریان‌ها و وریدها می‌تواند سلامت فرد را تهدید کند.

به گفته اسلامیان، وارفارین بر روی‌ لخته‌های ‌ایجاد شده تاثیری ‌ندارد و فقط مانع تشکیل لخته می‌شود.

وی تاکید کرد: وارفارین باید تحت نظارت دقیق پزشک مصرف شود و در برخی‌ بیماران مصرف این دارو تا پایان عمر الزامی است.

او با اشاره به این که برخی مواد غذایی می‌توانند میزان اثر وارفارین در بدن فرد را تغییر دهند، به بیماران، توصیه کرد: در مصرف گریپ فروت، کرن‌بری‌(قره قاط) و انبه احتیاط کنید.

وی خاطرنشان کرد: در صورت مصرف مداوم و زیاد آب گریپ فروت، انبه، آب انبه و عصاره انبه، تاثیر وارفارین افزایش می‌یابد و احتمال خونریزی‌ زیاد می‌شود.

به گفته اسلامیان، ‌این بیماران باید از زیاده‌روی ‌در مصرف زنجبیل، سیر و زردچوبه نیز پرهیز کنند.

وی درخصوص رژیم غذایی ‌بیماران مصرف کننده وارفارین، گفت: رژیم غذایی این افراد باید به گونه‌ای‌ باشد که ویتامین K موجود در غذای‌ روزانه میزان ثابتی ‌داشته باشد زیرا دریافت کم یا زیاد این ویتامین بر میزان اثر وارفارین تاثیر می‌گذارد.

وی‌ مصرف مقدار زیاد ویتامین K در رژیم غذایی را ‌باعث غلیظ شدن خون و افزایش نیاز به وارفارین برشمرد و بیان کرد: همچنین مقدار کم این ویتامین در غذا باعث رقیق شدن خون و کاهش نیاز به وارفارین می‌شود.

در این زمینه بیشتر بخوانید:

۶ درمان غذایی برای جلوگیری از غلظت خون

اسلامیان تاکید کرد: این بیماران باید در مصرف مواد غذایی ‌حاوی‌ ویتامین K  احتیاط کنند زیرا افراط‌ یا عدم مصرف این مواد هیچ یک به نفع بیمار نیست.

وی‌ از مهمترین منابع حاوی‌ ویتامین K به سبزی‌های ‌دارای ‌برگ‌های ‌پهن سبز رنگ، چای‌سبز، اسفناج، آویشن، پیازچه، شلغم، انواع کلم‌ها، مارچوبه، کاهو و روغن کانولا (کلزا) اشاره کرد.

به گفته او، جگر، پنیر، شیر و زرده تخم‌ مرغ نیز از دیگر مواد غذایی‌ حاوی‌ ویتامین K هستند.

این دکترای علوم تغذیه ‌به بیماران توصیه کرد: مواد غذایی حاوی ویتامین K را به طور متعادل و منظم مصرف کنند زیرا با مصرف زیاد یا عدم مصرف این مواد در یک روز نیاز به تغییر مقدار وارفارین مصرفی خواهد بود.

وی همچنین تاکید کرد: منجمد کردن مواد غذایی ‌باعث تخریب و از بین رفتن ویتامین K می‌شود اما حرارت، تاثیر چندانی‌ بر روی‌ آن ندارد.

وی به بیماران توصیه کرد: قبل از مصرف هر نوع مکمل( گیاهی یا غیرگیاهی) ‌حتما با پزشک خود مشورت کنند.

وی ‌افزود: به دلیل تداخل وارفارین با داروهایی ‌چون جینسینگ و جینکوبیلوبا حتما در صورت تجویز با پزشک معالج خود مشورت کنید؛ زیرا این مکمل‌ها دارای ‌فعالیت ضد انعقادی‌ هستند و باعث افزایش اثر و احتمال خونریزی ‌می‌شود.

اسلامیان با اشاره به شباهت کوانزیم Q۱۰ از نظر ساختمانی‌ به ویتامین K، گفت: این ماده نیز ممکن است بر لخته شدن خون اثر بگذارد بنابراین مصرف این دارو همراه با وارفارین باید تحت نظر پزشک و با مشورت انجام گیرد.

بنابر اعلام روابط عمومی‌ دانشگاه علوم پزشکی ‌شهیدبهشتی، وی در خاتمه ‌توصیه کرد: بیماران به برچسب مولتی‌ویتامین مینرال‌هایی ‌که حاوی ‌جینسینگ و کوآنزیم Q۱۰ هستند توجه کنند.

انتهای‌پیام

نظر شما