شناسهٔ خبر: 61574422 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دیدبان ایران | لینک خبر

کدام مواد غذایی با «وارفارین» تداخل دارند؟

عضو هیئت علمی‌دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که برخی مواد غذایی می‌توانند باعث تغییر میزان اثر وارفارین در بدن بیمار شود، بر لزوم توجه به تداخلات این دارو با مواد غذایی تاکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش سایت دیده بان ایران ؛دکتر غزاله اسلامیان با تاکید بر اهمیت تداخلات داروها با مواد غذایی، ‌گفت: بیماران باید داروهای خود را طبق دستور پزشک مصرف کرده و به تداخلات دارویی ‌و غذایی ‌نیز توجه داشته باشند.

وی ‌وارفارین (کومارین یا کومادین) را  یکی‌از داروهایی ‌برشمرد که تداخلات غذایی‌ مهمی ‌دارد و بیماران باید به این موضوع در رژیم غذایی خود توجه داشته باشند.

این عضو هیئت علمی‌ دانشگاه خاطرنشان کرد: وارفارین، یک داروی‌ ضد انعقاد خوراکی ‌است که از طریق مهار ساخت فاکتورهای‌انعقادی مانع ‌لخته شدن خون در بیمار می‌شود.

وی ‌لخته شدن طبیعی خـون را یک عامـل حیـاتی ‌در جلوگیری ‌از خونریزی‌ ذکر کرد و یادآور شد: لخته شدن غیرطبیعی خون در داخل شریان‌ها و وریدها می‌تواند سلامت فرد را تهدید کند.

به گفته اسلامیان، وارفارین بر روی‌ لخته‌های ‌ایجاد شده تاثیری ‌ندارد و فقط مانع تشکیل لخته می‌شود.

وی تاکید کرد: وارفارین باید تحت نظارت دقیق پزشک مصرف شود و در برخی‌ بیماران مصرف این دارو تا پایان عمر الزامی است.

او با اشاره به این که برخی مواد غذایی می‌توانند میزان اثر وارفارین در بدن فرد را تغییر دهند، به بیماران، توصیه کرد: در مصرف گریپ فروت، کرن‌بری‌(قره قاط) و انبه احتیاط کنید.

وی خاطرنشان کرد: در صورت مصرف مداوم و زیاد آب گریپ فروت، انبه، آب انبه و عصاره انبه، تاثیر وارفارین افزایش می‌یابد و احتمال خونریزی‌ زیاد می‌شود.

به گفته اسلامیان، ‌این بیماران باید از زیاده‌روی ‌در مصرف زنجبیل، سیر و زردچوبه نیز پرهیز کنند.

وی درخصوص رژیم غذایی ‌بیماران مصرف کننده وارفارین، گفت: رژیم غذایی این افراد باید به گونه‌ای‌ باشد که ویتامین K موجود در غذای‌ روزانه میزان ثابتی ‌داشته باشد زیرا دریافت کم یا زیاد این ویتامین بر میزان اثر وارفارین تاثیر می‌گذارد.

وی‌ مصرف مقدار زیاد ویتامین K در رژیم غذایی را ‌باعث غلیظ شدن خون و افزایش نیاز به وارفارین برشمرد و بیان کرد: همچنین مقدار کم این ویتامین در غذا باعث رقیق شدن خون و کاهش نیاز به وارفارین می‌شود.

 

کپی لینک
کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

برچسب‌ها:

نظر شما