شناسهٔ خبر: 60872132 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

تب کریمه کنگو در کمین گروه‌های در معرض خطر

مدیرکل دامپزشکی خوزستان: باتوجه به شیوع تب کریمه کنگو، دامداران، قصابان، کارکنان کشتارگاه ها، کشاورزان و دامپزشکان باید شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، ناصر عسکری‌فرد با اشاره به افزایش احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت مخزن بیماری (کنه‌ها)، گفت: گروه‌های در معرض خطر شامل؛ دامداران، کارکنان کشتارگاه‌ها، قصابان، کشاورزان و به ویژه روستائیان و عشایر که به نحوی با دام در ارتباط هستند، برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری باید شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند.تب کریمه کنگو در کمین گروه‌های در معرض خطر

وی بر خرید فرآورده‌های خام دامی از مراکز مجاز زیر نظر دامپزشکی و خودداری از تهیه گوشت از دوره‌گردان، دست‌فروشان و افراد بدون هویت که مبادرت به عرضه گوشت قرمز در حاشیه برخی جاده‌ها می‌کنند، تاکید کرد و افزود: شهروندان باید به برچسب بهداشتی و مهر دامپزشکی روی لاشه‌های مجاز عرضه شده توجه کرده و  هنگام آماده‌سازی گوشت برای پخت حتما از دستکش استفاده و برای حفظ سلامت خود و اعضای خانواده از لمس و مصرف گوشت تازه لاشه‌های کشتار غیرمجاز خودداری کنند.

عسکری‌فرد با بیان اینکه ویروس دامی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در گوشت و آلایش خوراکی جگر بعد از ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد غیر فعال می‌شود، ادامه داد: بنابراین رعایت اصول بهداشتی و استفاده از تجهیزات حفاظت فردی (PPE) از سوی کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضه کنندگان گوشت الزامی است.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان اضافه کرد: توصیه می‌شود افرادی که در تماس با دام زنده قرار دارند اصول بهداشتی فردی را رعایت کرده و در صورت مشاهده کنه روی بدن دام از جداسازی کنه با دست پرهیز کنند.

وی می‌گوید: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماری‌های مشترک میان انسان و دام است که نشانه درمانگاهی مشهودی در دام‌های آلوده ندارد، ولی در انسان ایجاد بیماری شدید و گاهی کشنده می‌کند.

نظر شما