شناسهٔ خبر: 60644327 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

بررسی همگرایی در جهان اسلام با حضور ۵۰ استاد از ۱۵ کشور

دومین همایش بین‌المللی همزیستی مسالمت‌آمیز با هدف تقویت همگرایی مسلمانان برای رفع چالش‌ها به ویژه در جهان اهل سنت برگزار شد.

صاحب‌خبر -

  بررسی همگرایی در جهان اسلام با حضور ۵۰ استاد از ۱۵ کشور جهانبه گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما‏، راهکار گسترش همگرایی در جهان اسلام با حضور ۵۰ استاد معتبر دانشگاه از ۱۵ کشور  و ۱۵۰ نفر از شخصیت‌های برجسته اهل سنت کشورمان در دومین همایش بین‌المللی همزیستی مسالمت‌آمیز در دانشگاه تهران برگزار شد.

صاحب نظران خارجی از کشور‌هایی مانند هند، لبنان، قطر، پاکستان، افغانستان، الجزایر، اردن، ترکیه، کانادا، انگلیس و مصر در این همایش حضور دارند.

علمای اهل سنت حاضر در این همایش، افرادی معتدل، حامی فلسطین، ضد صهیونیسم، آشنا به مسائل جهان اسلام و اهل اعتدال و تقریب اند که مقالات شان را به همایش ارائه کردند.

۲۵۰ مقاله و حدود ۵۰۰ چکیده مقاله به این همایش بین المللی ارسال و چکیده مقالات به شرکت‌کنندگان ارائه شد و مقالات دریافتی نیز چاپ می‌شود.
هدف از برگزاری این همایش، تقویت همگرایی مسلمانان برای رفع چالش‌ها و مشکلات به ویژه در جهان اهل سنت اعلام شده است.

این همایش در ۶ هم اندیشی کاربرد قواعد مقصد شریعت در اجتهادات فقهی، جلوه اندیشه‌های اعتدالی مبتنی بر مقاصد شریعت، مقاصد شریعت و آینده وحدت در جهان اسلام، هم‌افزایی جریانات و احزاب اسلامی در شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی در پرتو مقاصد شریعت، نقش زنان مسلمان در همگرایی جهان اسلام با رویکرد افق تمدنی آینده و رسانه و آینده وحدت اسلامی، فرصت‌ها و چالش‌ها در نوبت صبح برگزار شد و نوبت بعد از ظهر همایش نیز برگزار می‌شود.

رئیس دانشگاه تهران در این همایش گفت: فلسفه وجودی انقلاب اسلامی، دستیابی به وحدت میان ملل مسلمان است که این وحدت از طریق مسائل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی پیگیری می‌شود و شبکه جهانی همگرایی را میان کشور‌های فعال در فضای مجازی و حقیقی ایجاد می‌کند.

آقای محمد مقیمی افزود: پیام انقلاب اسلامی، وحدت میان ملت‌هاست، اما دشمنان و عوامل داخلی آنان اجازه نمی‌دهند که این پیام به شایستگی شنیده شود.

وی با اشاره به اقدام دشمنان در ایجاد گسست در جهان اسلام تاکید کرد: باید برای بازگرداندن جهان اسلام به اوج اقتدار گذشته اش تلاش کنیم.

رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد: تمدن اسلامی بیش از ۵۰۰ سال در جهان سروری می‌کرد، اما اکنون اروپایی‌ها با ناسپاسی و نسبت‌های ناروا به دین مبین اسلام، گذشته خود را فراموش کرده‌اند.

مقیمی دعوت همگانی به همگرایی را از وظایف دانشمندان و نخبگان جهان اسلام دانست و افزود: برای بازگرداندن جهان اسلام به اوج اقتدارش، باید آسیب شناسی و راهکار‌های لازم را ارائه کرد و دانشگاه تهران این آمادگی را دارد که به این هدف مقدس کمک کند.

رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی نیز در این همایش تاکید کرد: باید همه ظرفیت‌های علمی را برای تعامل با جهان اسلام تجمیع کرد.
آقای محمود واعظی گفت: باید عقل محوری را سر لوحه کار‌ها قرار دهیم و برای رفع چالش‌ها و مشکلات به ویژه در جهان اسلام تلاش کنیم.

نظر شما