به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از اسپاتنیک، دونالد تاسک رئیس شورای اروپا پس از نشست روز گذشته وزرای دارایی منطقه یورو در بروکسل بار دیگر خواستار باقی ماندن یونان در اتحادیه پولی مشترک اروپا شد و از رهبران اروپایی خواست تا برای جلوگیری از خروج یونان تلاش کنند.
یونان تا 30 ژوئن فرصت دارد تا بدهی 1.6 میلیارد یورویی صندوق بین المللی پول را بپردازد و در غیر این صورت با خطر ورشکستگی و خروج از منطقه یورو روبرو خواهد شد.
مذاکرات روز گذشته وزرای دارایی منطقه یورو بدون دستیابی به پیشرفت محسوسی پایان یافته است. نهادهای مالی بین المللی شامل اتحادیه اروپا، بانک مرکزی اروپا و صندوق بین المللی پول خواستار اجرای اصلاحات اقتصادی و سیاست های ریاضتی بیشتر از سوی آتن شده اند تا کمک های مالی بیشتری را در اختیار این کشور بحران زده قرار دهند.
پارلمان یونان از طرح برگزاری همه پرسی در خصوص مفاد بسته نجات مالی حمایت کرد
روز یکشنبه دولت یونان با پیشنهاد نخست وزیر برای برگزاری همه پرسی سراسری در خصوص قبول توافق پیشنهادی وام دهندگان بین المللی موافقت کرد. بانک مرکزی یونان نیز هشدار داده است که در صورت عدم دستیابی به توافق نهایی با وام دهندگان بین المللی، آتن به زودی ورشکست خواهد شد و احتمالا از منطقه یورو خارج می شود.
شبکه اسکای نیوز نیز امروز یکشنبه اعلام کرد که پارلمان یونان نیز با اکثریت آرا از طرح برگزاری همه پرسی در خصوص مفاد بسته نجات مالی این کشور حمایت کرده است.
این طرح با 179 رای موافق از 300 رای نمایندگان یونانی به تصویب رسیده است. البته آلمان پیش از این به شدت با برگزاری همه پرسی در یونان مخالفت کرده است.
لاگارد: یونان تا پرداخت کامل بدهیهای خود از کمکهای مالی جدید محروم خواهد بود
کریستین لاگارد رئیس صندوق بین المللی پول امروز یکشنبه در مصاحبه با بی بی سی تصریح کرد که صندوق آماده مذاکره با یونان است و هنوز امیدوار است که آتن بتواند تا 30 ژوئن بدهی خود را بازپرداخت کند.
لاگارد در ادامه گفت: یونان دیگر نمی تواند به منابع مالی صندوق بین المللی پول دسترسی داشته باشد تا زمانی که بدهی های قبلی خود به صندوق را تسویه نماید.
دولت یونان تلاش زیادی را آغاز کرده است تا قبل از فرارسیدن ضرب الاجل تعیین شده پایان ژوئن یعنی 9 تیرماه با وام دهندگان بین المللی برای اعطای کمک های مالی جدید به توافق برسد.
دو طرف ماههاست که بر سر توافق پول در برابر اصلاحات، اختلاف نظرهای جدی دارند. یونان حاضر نیست در ازای اجرای سیاست های ریاضتی بیشتر، کمک های مالی جدیدی دریافت کند.
یونان با بدهی 350 میلیارد دلاری روبرو است که حدود 270 میلیارد دلار آن بدهی این کشور به وام دهندگان بین المللی است. یونان با تبعات منفی بحران مالی و اقتصادی 2009 میلادی دست به گریبان است. میزان بدهی های یونان به بیش از 175 درصد تولید ناخالص داخلی رسیده است.
انتهای پیام/