شناسهٔ خبر: 60040403 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

آغاز مذاکرات برای پایان جنگ داخلی سودان در عربستان/ حمله به سفیر ترکیه در خارطوم

دولت عربستان امروز رسما آغاز مذاکرات اولیه میان نمایندگا ن ارتش و نیروهای واکنش سریع را ا علام کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم،  صبح امروز شنبه مذاکرات میان ارتش سودان و شبه نظامیان موسوم به نیروهای واکنش سریع  در شهر  جده عربستان سعودی برای پایان دادن به جنگ داخلی این کشور  آغاز شد.

این در حالی است که درگیری میان ارتش و نیروهای واکنش سریع در برخی مناطق به ویژه در خارطوم پایتخت این کشور  در سایه وخامت اوضاع انسانی در سودان، ادامه کشته شدن غیرنظامیان و فرار آنها از مناطق درگیری ادامه دارد.

دولت عربستان امروز رسما آغاز مذاکرات اولیه میان نمایندگا ن ارتش و  نیروهای واکنش سریع را ا علام کرد.

 عربستان و آمریکا از دو طرف  جنگ داخلی سودان که از 15 آوریل آغاز شد خواستند تا در  مذاکرات صلح فعالانه شرکت کرده و آتش برقرار کنند و به نزاع پایان دهند.

این در حالی است که درگیری ها میان دو طرف همچنان ادامه دارد و صدای انفجارها مرکز خار طوم را به لرزه در آورده است.

اوضاع انسانی در سودان وخیم است و فعالیت بسیاری از بیمارستان ها متوقف شده است.

به گفته خبرنگار الجزیره یک مجتمع تجاری در جنوب خارطوم دچار آتش سوزی مهیبی شد و هواپیماهای ارتش  مواضع نیروهای واکنش سریع را بمباران کردند. صدای شلیک ضد هوایی های نیروهای واکنش سریع  نیز به گوش می رسد.

در تحولی دیگر، خودروی «اسماعیل چوپان اوغلو» سفیر ترکیه در خارطوم در معرض تیراندازی قرار گرفت اما به کسی آسیبی نرسید.

نیروهای واکنش سریع  با اعلام این خبر تأکید کرد که توانسته است سفیر ترکیه را به مکانی امن منتقل کند.

از سوی دیگر، به گفته مقامات عربستان سعودی و ایالات متحده، رهبران جناح‌های نظامی متخاصم در سودان توافق کرده‌اند با هدف پایان دادن به درگیری‌ها، روز شنبه در شهر جده با یکدیگر گفتگو کنند.

واشنگتن و ریاض در بیانیه‌ای مطبوعاتی از آغاز گفت‌وگوهای مقدماتی «پیش از مذاکره»  در جده استقبال کردند و از «نیروهای مسلح سودان» و نیروهای موسوم به «واکنش سریع » خواستند تا «در مذاکرات آتش‌بس برای پایان‌دادن به درگیری در سودان، فعالانه شرکت کنند و منافع ملت سودان و مردم آن را در نظر بگیرند.»

درگیری‌ها بین ارتش سودان و شبه‌نظامیان «واکنش سریع» در اواسط ماه آوریل آغاز شد و از آن زمان تا کنون صدها نفر کشته و هزاران نفر دیگر زخمی شدند.

این درگیری تاکنون حدود ۷۰۰ کشته برجای گذاشته که بیشتر آن‌ها در خارطوم و منطقه غرب دارفور بوده است.

بنا بر گزارش‌هایی که یونیسف دریافت کرده (ولی هنوز به طور مستقل توسط سازمان ملل تأیید نشده است)؛ در طول یازده روز اول درگیری، تعداد ۱۹۰ کودک کشته و ۱۷۰۰ کودک نیز زخمی شد‌اند.

بیمارستان‌هایی که به پایگاه نظامی تبدیل می‌شوند

شبه‌نظامیان واکنش سریع تلاش می‌کنند تا کنترل برخی از بیمارستان‌های «راهبردی» را که می‌توان به‌عنوان پایگاه از آن‌ها استفاده کرد را به دست گیرند.

سی.ان.ان. به نقل از منابع محلی گزارش داده است که شبه‌نظامیان واکنش سریع  از روز پنجشنبه در عملیاتی، کنترل بزرگترین بیمارستان زنان و زایمان کشور در شهر «ام‌درمان» را به طور کامل در اختیار گرفته است.  این منبع که نخواسته نامش فاش شود گفته است که «از آنجا که این زایشگاه در وسط سه محله بزرگ غیرنظامی قرار دارد، حمله هوایی به آن برای ارتش سودان غیرممکن شده است.»

شهر «ام‌درمان» پرجمعیت‌ترین شهر سودان است که در شمال غربی کمتر از یک ساعت تا مرکز پایتخت قرار دارد و اغلب به عنوان شهر دوقلوی خارطوم از آن یاد می‌شود.

به گفته یک منبع محلی دیگر «فضای شهرها در سودان تهاجمی‌تر و پر التهاب شده، بانک ها و بازارها غارت و فروشگاه‌ها به‌هم ریخته می‌شوند. مقدار زیادی پول از بانک خارطوم به سرقت رفته است. خبری از نیروهای پلیس نیست و ارتش هم قادر به تامین امنیت در بسیاری از مسیرها نیست.»

آتش‌بس‌های ناپایدار

از زمان شروع درگیری‌ها در ۱۵ آوریل، چندین بار آتش بس برقرار شده است، اما هیچ کدام رعایت نشده است. با این حال، با آتش‌بس موقتی که طرفین درگیری برقرار کردند، بسیاری از کشورهای خارجی اجازه یافتند شهروندان خود را تخلیه کنند؛ اما شرایط برای مردم محلی همچنان وخیم است و با کمبود غذا، آب، دارو و سوخت مواجه هستند.

آژانس کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، روز جمعه هشدار داد که «وضعیت در سودان برای تعداد بسیار زیادی از کودکان مرگبار شده است».

ارتش سودان اواخر روز جمعه تایید کرد که نمایندگانی را به عربستان سعودی فرستاده تا درباره «جزئیات آتش‌بسِ ادامه‌دار» با گروه شبه نظامیان رقیب گفتگو کنند.

در بیانیه ایالات متحده و عربستان سعودی به تلاش‌های دیگر کشورها و سازمان‌ها از جمله بریتانیا، امارات عربی متحده، اتحادیه کشورهای عربی، اتحادیه آفریقایی و سایر گروه‌ها برای تدارک این پیش‌مذاکرات اشاره شده است.

 

اخبار مرتبط

انتهای پیام

نظر شما