اميدنيا- اين گفته سيدمحمدصادق خرازي که «براي زدودن فرهنگ انحرافي احمدي نژاديسم اقدام مي کنيم ولو خون بخواهد» با واکنش هاي زيادي از سوي برخي اطرافيان رئيس دولت سابق روبه رو شد. به همين مناسبت روزنامه اعتماد گفت وگويي با وي ترتيب داده تا منظور وي از اين سخن را بفهمد. خرازي هم در اين گفت و گو تأکيد مي کند احمدي نژاد تمام شد و نظام هم ديگر به او فرصت بازگشت نخواهد داد. وي البته دل پردردي هم از هم قطاران اصلاح طلبش داشت، مخصوصاً آنجا که تأکيد مي کند "نميتوان مدعي اصلاحطلبي بود ولي رفتارها و هنجار خطشکن را توصيه کرد» و يا آنجا که مي گويد: ندا هم از رفقا نامردمي ديد هم از رقبا ناجوانمردي. رئيس شوراي مرکزي حزب نداي ايرانيان عبارت ريختن خون را کنايه براي نهايت تلاش مي داند و تأکيد مي کند که مراد از اين گفته، اوج از خودگذشتگي است، نه تسويه حساب. منظور خونريزي و دعوت به ريختن خون مخالف نيست. وي در پاسخ به اين سوال که اين هدف والا که براي آن حاضر به اين ازخود گذشتگي بوده، چيست؟، مي گويد: مسئله ما شخص احمدينژاد نيست، چرا که احمدينژاد يک بازنشسته سياسي است و نظام به او فرصت بازگشت دوباره به قدرت را نخواهد داد. ديپلماتيک باسابقه ايران و سفير اسبق کشورمان در فرانسه در ادامه در مورد نامه اي که رئيس جمهور اسبق(رئيس دولت اصلاحات) در سال 2003 به رئيس جمهور آمريکا نوشته بود و اين که گفته مي شود خرازي پيشنهاد دهنده اين نامه بوده است، توضيح کافي ارائه نکرد و تنها گفت: «من درباره اين نامه و مذاکرات پيرامون آن سکوت کردهام. اين نامه و نقش خود را نه تاييد کردهام و نه تکذيب و هر کس از من گفتهاي درباره اين نامه نقل کند، درست نيست و خلاف و دروغ بيّن است وقابل پيگرد حقوقي است. من آنها که اين نامه يا گفتهاي درباره آن را به من نسبت دهند، تحت تعقيب قضايي قرار ميدهم.»
خرازي همچنين دلواپسي دلواپسان را جناحي دانسته و معتقد است اگر روزي متن مذاکرات اين دولت و دولت سابق منتشر شود، دلواپسان شرمنده خواهند شد. وي نگراني در خصوص موضوع بازرسي از مراکز نظامي در مذاکرات را هم بي مورد دانست و اظهارات اخير جان کري در مورد ابعاد احتمالي هسته اي اقدامات ايران در گذشته را داراي اين پيام روشن دانست که «آمريکا ديگر نميخواهد خود را به ادعاهاي ثابت نشده گذشته مشغول کند، بلکه آينده را در نظر ميگيرد» معاون اسبق وزارت خارجه همچنين از افراط و تفريط در نقش به عنوان خطاي استراتژيک ياد مي کند و تصريح مي کند: نميتوان همه مشکلات را به گردن تحريمها انداخت و از پاسخگويي درباره ضعفها و سوءمديريتها فرار کرد.
خرازي در ادامه در خصوص موضع حزب ندا در حمايت از رئيس جمهور گفت: تا مادامي که بر وعدههاي خود با مردمي که حماسه ٢٤ خرداد را خلق کردند، پايبند باشد چنان که رييسجمهور محترم گفته، دولت وعدههايش را فراموش نکرده است؛ پس ما هم قاطعانه از اين دولت که ميراثدار معضلات اساسي است، حمايت ميکنيم.
وي همچنين در رد اتهام سهم خواهي که بعضي از اصلاح طلبان به او مي زنند، مي گويد: اگر ميخواستم عهدهدار مقامي شوم، در دوران خانهنشيني اصلاحات، يار و همراه سيد اصلاحات نميشدم. خرازي همچنين در مورد انتقادات اصلاح طلبان از حزب ندا افزوده است: متاسفانه همان کساني که داراي شان سياسي براي من بودند و به هنگام نياز پاشنه در دفتر و منزل را برداشته بودند تا ديدند ما به دنبال اين هستيم که جريان جديدي با نگاه اصلاحات سامان بدهيم به بدگويي و ناسزاگويي روي آوردند. ندا که هم از رفقا نامردمي ديد هم از رقبا ناجوانمردي، تحمل کرد. وي در ادامه اينگونه گلايه مي کند که: متاسف هستم بگويم قبل از آنکه بدانند هدف ندا چيست شروع به تهديد و اهانت ميکنند. خرازي حرف ندا را اين مي داند که "نميتوان مدعي اصلاحطلبي بود ولي رفتار و هنجارهاي خطشکن را توصيه کرد." رئيس شوراي مرکزي حزب نداي ايرانيان معتقد است برخي به دنبال احياي دو قطبي احمدي نژاد هاشمي هستند. وي در توضيح اين ادعا مي گويد: هاشميرفسنجاني، شناسنامه انقلاب است و تازه به دوران رسيدهها نميتوانند به خيال خود با پاره کردن شناسنامه، اسم پدران انقلاب را عوض کنند. وي با اشاره به گفته يکي از اطرافيان احمدي نژاد که بيان کرده است: «سال ۱۳۹۶ مردم به طور واقعي بر سرنوشت خويش حاکم خواهند شد.» مي گويد: متاسفم که ايشان معتقدند مردم تاکنون به طور واقعي بر سرنوشت خويش حاکم نبودند. دستگاههاي مسئول اين ادعا را رصد کنند و ببينند چگونه يکي از مديران دولت قبل چنين بهتان بزرگي به نظام ميزند؟