شناسهٔ خبر: 59554108 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

۵ معدن جدید سازمان انرژی اتمی در آستانه بهره‌برداری

صاحب‌خبر -

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه دنبال فعال کردن تمامی سرفصل‌های فناوری‌های هسته‌ای در کشور هستیم، گفت: امروز در بحث پرتودهی، گام‌های بزرگی برداشته شده است تا با استفاده از پرتو‌ها در حوزه مواد غذایی و کشاورزی برای مردم بهره‌مندی ایجاد کنیم.
محمد اسلامی در آستانه ۲۰ فروردین، روز ملی فناوری هسته‌ای، در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران با ارائه گزارشی از دستاورد‌های کشور در حوزه صنعت هسته‌ای افزود: در این حوزه، میزانی از سموم و آفات که در مواد غذایی وجود دارد، تنها از طریق فناوری هسته‌ای و به شکل سالم زدوده می‌شود؛ اتفاقی که باعث پیشگیری از ورود این آفت‌ها به مواد غذایی می‌شود و می‌تواند سلامت مردم را ارتقا دهد. معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: ارتقای سلامت جامعه که در تعامل با وزارت بهداشت دنبال می‌شود، یکی از گام‌های مؤثری است که راستای پیشگیری و با تلاش گسترده‌ای انجام شده است.
وی افزود: سال گذشته و برای نخستین‌بار سامانه‌های کاربردی برای این امر در مقیاس صنعتی در قالب طراحی و مهندسی داخلی تولید شد، به دنبال این مهم هستیم که با گسترش این عرصه در کشور بتوانیم اسباب ایجاد ایمنی لازم برای محصولات کشور را با پرتودهی فراهم کنیم. رئیس سازمان انرژی اتمی ایران ادامه داد: به این طریق ظرفیت نگهداری موادغذایی و محصولات کشاورزی افزایش می‌یابد و از ورود آفت و همچنین ضایع شدن آن‌ها جلوگیری می‌شود. این مسئله گام بزرگی برای جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی و غذایی در کشور است، زیرا متأسفانه آمار ضایعات در کشورمان بسیار بالاست.
وی تصریح کرد: استفاده از پرتو‌ها یکی از عواملی است که می‌تواند در راستای توسعه بهره‌برداری و به منظور جلوگیری از ضایعات با اهداف چندگانه مورد توجه قرار گیرد؛ مسئله‌ای که هم در اقتصاد تولیدکننده و هم در معیشت خانوار می‌تواند تأثیرگذار باشد.
معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: با بهره‌گیری از حوزه پرتو‌ها با آفت‌های نوظهور و اتفاقاتی که برای صادرات پسته کشور رخ داده بود، مقابله شد. در مورد پسته با فناوری‌های که در اختیار بود، آزمایش‌هایی در مرحله آغازین انجام شده و این روند در سال ۱۴۰۲ و در مقیاس بزرگ‌تر هم برای این حوزه و هم برای سایر بخش‌ها دنبال می‌شود.
اسلامی تصریح کرد: در بخش‌های دیگر از جمله محیط زیست ورود سازمان به بحث سولفورزدایی و تصفیه شیرابه‌ها را می‌توان جزو دستاورد‌هایی دانست که با کاربری فناوری هسته‌ای در زندگی مردم نقش خواهد داشت.
توجه ویژه به شکوفایی اقتصاد معدن
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین با اشاره به دیگر رویکرد‌های سازمان در زمینه توسعه صنعت هسته‌ای کشور در سال ۱۴۰۱ گفت: یکی دیگر از موارد مهمی که در سازمان انرژی اتمی ایران دنبال شد، موضوع استفاده از ذخایر موجود کشور به شکل ترکیبی برای چرخه سوخت هسته‌ای مورد نیاز این صنعت بود. وی افزود: برای این کار ظرفیت گسترده‌ای را در بخش ژئوفیزیک هوابرد به کار بستیم تا ذخایر زیرزمینی به شکلی دقیق‌تر شناسایی شوند. با هدف قرار دادن این کار به دنبال این بودیم که هم فعالیت‌های معدنی برای استخراج عناصر پرتوزا و هم استخراج عناصر همراه آن‌ها گسترش یابد؛ موضوعی که با دنبال کردن آن به دنبال رونق اقتصاد معدن هستیم که همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده و برشکوفایی آن اصرار دارند.
وی با بیان اینکه در گذشته یکی از مواردی که به عنوان قفل معادن از آن یاد می‌شد، مربوط به معادن سازمان انرژی اتمی ایران بود، گفت: با یاری خداوند سال گذشته سه معدن فعال را در کشور به هشت معدن فعال رساندیم. در سال جدید هم بیش از پنج معدن جدید را که جزو معادن و ذخایر بزرگ کشور هستند، مورد بهره‌برداری قرار خواهیم داد؛ موضوعی که بدون شک به شکوفایی اقتصاد معدن و اشتغال‌زایی رشته‌های مربوط به این حوزه خواهد انجامید.