به گزارش ایمنا، محمد اسلامی در سخنران پیش از خطبه این هفته نماز جمعه تهران، اظهار کرد: سازمان انرژی اتمی ایران یکی از دستاوردهای پرافتخار انقلاب اسلامی است که توانسته است با خودباوری، خدا باوری، اهتمام و توکل ویژه به خدای متعال مسیر رشد و ترقی را در راستای شکوفایی علمی و فناوری برای کشور به ارمغان بیاورد.
اسلامی تصریح کرد: حوزه فناوریهای نوین، حوزه سلطه است. حوزهای است که در انحصار ابرقدرتها و کشورهای پیشرو قرار داشت. ورود به این حوزه ممنوعه و دستیابی به فناوریهای نوین و نوظهور همواره یک جرم محسوب میشود، از این بابت جرم نامگذاری میکنم به دلیل اینکه حرکت در این راستا را با مجازات مواجهه کردند و ما را از بدو پیروزی انقلاب تاکنون مورد تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه قرار دادند.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: غربیها تحریمهایی را به بهانه هستهای با اتهامات واهی به کشور اعمال کردند و با عملیات سیاسی و روانی این تنشها و فشارها را در سال ۱۴۰۱ به اوج خود رساندند.
وی اضافه کرد: اگرچه آنها اذعان داشتند که میخواهند به تفاهم هستهای برگردند و میگفتند که تنها راه حل و فصل این مسائل با ایران، دیپلماسی هست و برجام بهترین راه حل است، ولی باز هم بر بیان و منطق خود پایبند نبودند و فشارها را از حد گذراندند و در سال ۱۴۰۱ سالی پرتنش با رفتارهای پیچیده مواجهه بودیم که به لطف الهی این حرکتها موفقیت آمیز نبود و نتوانست خللی در اراده ملت ایران به وجود آورد.
اسلامی با بیان اینکه همکاران ما بیش از ۱۵۹ دستاورد دانشی، فناوری و صنعتی را ثبت کردند، تصریح کرد: اینها فناوریهایی است که به دلیل شرایط تحریم در اختیار ما نیست و این فناوریها اسباب سلطه اقتصادی و فشار سیاسی است.
رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: همکاران ما توانستند دستاوردهای جدیدی را برای کشور تحصیل کنند به نحوی که ما بتوانیم گستره فعالیت خود را در جهت خدمت به مردم عزیز بیش از پیش گسترش دهیم و مردم ما از نزدیک حس واقع بینانه و ملموس نسبت به فناوری هستهای را پیدا کنند.
وی با اشاره به تاثیرات مثبت فناوریهای هستهای در زندگی مردم گفت: تولید رادیو دارو یکی از نیازهای مبرم مردم است و در شرایطی که همه مراکز درمانی و بیمارستانی فعالیتهای درمانی خود را با حداکثر ظرفیت انجام دهند بیش از یک میلیون بیمار از محصولات سازمان برای مبارزه با سرطان استفاده میکنند. این در حالی است که رادیو داروها عمر چندساعته دارند و باید هر چه سریعتر از محل تولید به محل مصرف که بیمارستانها است انتقال داده شود و بر اساس جدول تنظیم شده توسط سازمان انرژی اتمی و مراکز درمانی مورد استفاده بیماران قرار بگیرد.
اسلامی اضافه کرد: همه اینها در شرایطی ممکن است که ما بتوانیم بدون محدودیت چرخه تولید و غنیسازی اورانیم را در کشور داشته باشیم، اما ما را در منطقه ممنوعه قرار دادند که نباید غنی سازی و چرخه سوخت انجام دهیم در حالی که اگر این چرخه متوقف شود، خدمات درمانی نیز قطعاً تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه دشمنان ما شعار حقوق بشر میدهند ولی تنها شرکت تولید رادیو دارو ما را تحریم کردهاند، گفت: همین موضوع بیانگر این واقعیت است که جان انسانها هیچ ارزشی برای غربیها ندارد و تنها به دنبال زورگویی و تحمیل نظرات و خواستههای خود هستند. با این وجود ما مسیر گسترش خدمات درمانی حوزه هستهای را به یاری خدا با قدرت تداوم خواهیم داد.
معاون رییس جمهور اضافه کرد: در بحث پرتودهی گامهای بزرگی را برداشتیم تا در حوزه تولید مواد غذایی و کشاورزی ایجاد تحول کنیم. از جمله اینکه بهرهگیری از پرتودهی هستهای سمومی که در مواد غذایی است و تنها به این شیوه از بین میرود را در دستور کار قرار دادیم.
وی افزود: ارتقا این مسیر یکی از گامهای موثری است که با تلاش گسترده صورت گرفته و ما برای اولین بار سامانههای در مقیاس صنعتی در قالب طرحهای مهندسی تولید کردیم به نحوی که کلیه محصولات بتواند با پرتودهی علاوه بر افزایش ایمنی، ظرفیت ماندگاری بالاتری را نیز دارا شود که این مسئله گام بزرگی در مسیر کاهش ضایعات مواد غذایی و کشاورزی خواهد بود.
رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: در بخش محیط زیست نیز توانستهایم با استفاده از فناوری هستهای در جهت سولفور زدایی از مازوت و تصفیه شیرآبهها تاثیر مستقیمی بر بهبود محیط زندگی مردم ایجاد کنیم.
اسلامی با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب درباره لزوم افزایش ظرفیت تولید انرژی هستهای برای تامین سوخت کشور گفت: با توجه به تغییراتی که در شرایط اقلیمی به وجود آمده و تعهد جهانی برای از بین بردن گازهای گلخانهای، سازمان انرژی اتمی، هدفگذاری برای تولید برق از انرژی هستهای به صورت جهشی را در دستور کار خود قرار داده و پروژه ایجاد ۱۰ هزار مگاوات برق در مناطق ساحلی را در همین راستا کلید زده و مکانهای احداث این نیروگاهها نیز جانمایی شده و این برنامه با زمان بندی به پیش خواهد رفت.
رئیس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: باید بتوانیم از ذخایر موجود در کشور به طور ترکیبی برای سوخت استفاده کنیم و ظرفیت قدرت مندی را ایجاد کردیم تا ذخایر زیرزمینی را هدفمند جستجو کند تا بتوانیم مواد اولیه و عناصر همراه را بیشتر در اختیار بگیریم؛ در همین راستا اقتصاد معدن را شکوفا خواهیم کرد. در گذشته یکی از موانع معادن مربوط به سازمان انرژی اتمی بود، اما اکنون سه معدن فعال را به هشت معدن ارتقاء دادیم و از بیش از پنج معدن در سال جاری بهره برداری میکنیم.
اسلامی با بیان اینکه برای اولین بار سند جامع تحقیق و توسعه که بیش از ۲۰۰ پروژه مرز دانشی برای دستیابی به فناوریهای نوظهور است، عملیاتی شده است، یادآور شد: در سازمان انرژی اتمی امروز محصولات تولیدی در مرز دانش قرار دارد و ما جزو ۳ کشور اول دنیا در این حوزه به شمار میرویم که این مهم با همت جوانان متعهد و دانشمند کشورمان بدست آمده است.