شناسهٔ خبر: 59546508 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صراط‌نیوز | لینک خبر

پیش از خطبه‌های نماز جمعه:

رییس سازمان انرژی اتمی: در ۱۴۰۱، با رفتار‌های پیچیده مواجه بودیم

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: تحریم‌هایی که به بهانه هسته‌ای و با اتهامات واهی اعمال شد، با عملیات سیاسی و روانی در ۱۴۰۱ به اوج خود رسید؛ اگرچه می‌گفتند تنها راه‌حل مسایل، دیپلماسی است و برجام بهترین راه است، اما باز همه بر همان منطق خود پایبند نبودند و فشار‌ها را از حد گذراندند و ما در ۱۴۰۱، با سالی پرتنش و با رفتار‌های پیچیده مواجه بودیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از ایسنا، محمد اسلامی در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران، ضمن تبریک ایام سال نو و آرزوی قبول طاعات در ماه مبارک رمضان، گفت: سازمان انرژی اتمی ایران یکی از دستاورد‌های پر افتخار انقلاب اسلامی است که توانسته با خودباوری، خداباوری و اهتمام و توکل ویژه به خدای متعال مسیر رشد و ترقی را در راستای شکوفایی علمی و فناوری برای کشور به ارمغان آورد.

وی ادامه داد: حوزه فناوری هسته‌ای حوزه سلطه و در انحصار ابرقدرت‌های پیشرو بوده است و ورود به این حوزه همواره یک «جرم» محسوب می‌شود؛ از این بابت آن را جرم می‌گویم که حرکت در این راستا را با مجازات مواجه کردند و ما را از بدو پیروزی انقلاب مورد تحریم قرار دادند و تحریم‌هایی که به بهانه هسته‌ای با اتهامات واهی اعمال شد، با عملیات سیاسی و روانی در ۱۴۰۱ به اوج خود رساندند. اگرچه می‌گفتند می‌خواهند به تفاهم هسته‌ای برگردند و تنها راه حل مسایل، دیپلماسی است و برجام بهترین راه است، اما باز همه بر همان منطق خود پایبند نبودند و فشار‌ها را از حد گذراندند و ما در ۱۴۰۱، با سالی پرتنش با رفتار‌های پیچیده مواجه بودیم.

وی ادامه داد: در سالی که گذشت همکاران ما بیش از ۱۵۹ دستاورد دانشی و فناوری و صنعتی را ثبت کردند که هر کدام را بخواهیم تحصیل کنیم به خاطر تحریم‌ها قطعا آن‌ها را به ما نمی‌دهند؛ چرا که اسباب سلطه اقتصادی و فشار سیاسی است.

اسلامی گفت: القا مستمر آن‌ها این است که ایران هیچ هدفی جز دستیابی به بمب هسته‌ای ندارد و بیش از ۲۰ سال است که این اتهامات را تکرار می‌کنند، اما این هیاهو به دردشان خورده تا فشار حداکثری علیه ایران را ادامه دهند.

رییس سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: تمام تلاش مان این بود که تاثیر انرژی هسته‌ای و فناوری هسته‌ای را با مردم در میان گذاریم و همه زمینه‌های آن را گسترش دادیم. تولید رادیودارو در شرایطی که همه مراکز درمانی و بیمارستانی فعالیت درمانی خود را با حداکثر ظرفیت انجام دهند به طوری که بیش از یک میلیون بیمار از این امکانات دارویی در کشور استفاده می‌کنند از جمله این اقدامات است. تولید رادیودارو بدون استفاده از ظرفیت هسته‌ای امکان پذیر نیست. اگر غنی سازی اورانیوم انجام ندهیم نمی‌توانستیم رادیودارو تولید کنیم. تنها شرکت ما که تولید رادیودارو می‌کند را تحریم کردند و با این تحریم نشان دادند که انسان‌ها برای آن‌ها ارزش ندارند و زورگویی و قدرت طلبی برای آن‌ها مهم است.

اسلامی ادامه داد: آنچه ما دنبال می‌کنیم این است که همه سرفصل‌های فناوری هسته‌ای را فعال کنیم، از فناوری‌های در اختیار در «پرتودهی» گام‌های مهمی برداشتیم تا در تولید مواد غذایی و محصولات کشاورزی بهره وری بالایی برای مردم ایجاد کنیم. پرتودهی آفت‌ها در مواد غذایی را کاهش می‌دهد.

معاون رییس جمهور تصریح کرد: برای اولین بار در ۱۴۰۱ سامانه‌های کاربردی برای این امر را در مقیاس صنعتی تولید کردیم و در کشور آن‌ها را گسترش می‌دهیم تا کلیه محصولات کشاورزی و تولیدی در حوزه غذایی با پرتودهی ایمن شود و ظرفیت ماندگاری اش افزایش یابد. همچنین ما با پدیده آفت‌های نوظهور یا اتفاقاتی که از جمله در صادرات پسته رخ داد مواجه هستیم. با فناوری‌هایی که در اختیار داریم توانستیم برای این مشکلات راهکار پیدا کنیم و با آن مقابله شد و ازمایش‌های مرحله آغازین را داریم انجام می‌دهیم. ان‌شاءالله در سال جاری این کار را دنبال می‌کنیم. همچنین در بحث محیط زیست سولفورزدایی از مازت و رفع شیرآبه‌ها با فناروری هسته‌ای می‌تواند تاثیر زیادی در رفع این مشکلات در زندگی مردم داشته باشد.

اسلامی درباره ضرورت حرکت به سمت دستیابی به انرژی پاک مورد اشاره در فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: با توجه به تغییرات در شرایط اقلیمی و تلاش جهانی برای صفر کردن استفاده از کربن، باید به این سمت با سرعت بیشتر حرکت کنیم. هدف گذاری برای تولید برق از این مسیر را انجام دادیم و پروژه ایجاد ده هزار مگاوات برق اتمی را جانمایی کردیم. باید بتوانیم از ذخایر موجود در کشور به طور ترکیبی برای سوخت استفاده کنیم و ظرفیت قدرت مندی را ایجاد کردیم تا ذخایر زیرزمینی را هدفمند جستجو کند تا بتوانیم مواد اولیه و عناصر همراه را بیشتر در اختیار بگیریم؛ در همین راستا اقتصاد معدن را شکوفا خواهیم کرد. در گذشته یکی از موانع معادن مربوط به سازمان انرژی اتمی بود، اما اکنون سه معدن فعال را به هشت معدن ارتقاء دادیم و از بیش از پنج معدن در سال جاری بهره برداری می‌کنیم.

رییس سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: برای اولین بار سند جامع تحقیق و توسعه که بیش از ۲۰۰ پروژه مرز دانشی را هدف قرار داده در دست داریم و امروز می‌گویم که در سازمان انرژی اتمی محصولات تولیدی در مرز دانشی است و در ردیف سه تولید کننده اول دنیا هستیم و این مهم با تلاش جوانان غیور ما به دست آمده است.

وی در پایان یاد و خاطره شهدای هسته‌ای را گرامی داشت.