شناسهٔ خبر: 58626923 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

انقلاب محیط زیستی در مازندران با ایجاد ۱۲ منطقه شکار ممنوع

ساری - ایرنا- مدیرکل حفاظت از محیط زیست مازندران گفت: ایجاد ۱۲ منطقه شکار ممنوع، ۱۰ منطقه حفاظت شده و ۲ پارک ملی از دستاوردهای ماندگار انقلاب اسلامی برای حفظ گونه های گیاهی و جانوری مازندران است.

صاحب‌خبر -

عطاالله کاویان روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در قبل از انقلاب تمامی عرصه های طبیعی مازندران بدون برنامه های زیست محیطی رها بودند و برنامه جامع و روشنی برای حفظ تالاب ها و گونه های گیاهی و جانوری وجود نداشت.

وی خاطر نشان کرد: اما بعد از انقلاب با وجود جنگ تحمیلی و شرایط ویژه ای که در کشور وجود داشت، حفظ محیط زیست هم در دستور کار قرار گرفت و جمهوری اسلامی ایران از معدود کشورهایی است که اهمیت محیط زیست در قانون اساسی کشور تاکید شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران تصریح کرد: اثر طبیعی قله دماوند در مازندران بعد از دهه ها ثبت ملی شد و با اجرای این طرح معدنکاوی در پیرامون این قله که نماد ایران و ایرانی است، برچیده شد.

انقلاب محیط زیستی در مازندران با ایجاد ۱۲ منطقه شکار ممنوع

حفظ و تکثیر گونه‌های جانوری در مازندران

کاویان تصریح کرد: در کنار حفاظت از گونه های جانوری موجود در پناهگاه‌های استان، حفظ و تکثیر بسیاری از گونه های جانوری از جمله گوزن زرد و مرال در دستور کار قرار گرفت و اکنون مازندران به مناطق حیات وحش دارای شرایط طبیعی این گونه های جانوری را ارسال می کند.

تدوین طرح جامع میانکاله

مدیرکل حفاظت از محیط زیست مازندران اضافه کرد: طرح جامع حفاظت از تالاب میانکاله بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی تدوین شد و با فرهنگ سازی های انجام شده صید و شکار در این منطقه با همراهی بومیان محلی به کمترین حد ممکن رسید.

کاویان افزود: برای مقابله با برخی تناقض ها تثبیت مرز پناهگاه حیات وحش با چراگاه ها در دستور کار قرار گرفت و بسیاری از مشکلات اجتماعی تصرف زیستگاه گونه های جانوری و گیاهی در این دیار برچیده شد.

انقلاب محیط زیستی در مازندران با ایجاد ۱۲ منطقه شکار ممنوع

لایروبی ۸۰ کیلومتر از انهار

وی اضافه کرد: لایروبی ۸۰ کیلومتر از انهار برای تامین آب تالاب ها بعد از انقلاب اسلامی در مازندران اجرایی شد و در حوزه محیط زیست انسانی در دولت سیزدهم اولین مرکز پایش برخط واحدهای معدنی و تولیدی بررسی شد.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست مازندران تصریح کرد: پایش و نظارت واحدهای صنعتی به صورت برخط با جدیت تداوم خواهد داشت و با برنامه ریزی اصولی در تلاشیم تمامی مشکلات حوزه زیست محیطی در استان را برطرف کنیم.

کاویان ادامه داد: بررسی و پایش آلودگی هوا در استان یک ضرورت اساسی است و در مرکز استان اکنون یک مرکز پایش فعال است و در نظر داریم ۲ ایستگاه دیگر در شهرستان آمل و بهشهر ایجاد کنیم.

انقلاب محیط زیستی در مازندران با ایجاد ۱۲ منطقه شکار ممنوع

مدیریت پسماند اولویت مهم دولت در مازندران

مدیرکل حفاظت از محیط زیست مازندران ادامه داد: راه اندازی نیروگاه زباله سوز در نوشهر و همچنین ساخت این نیروگاه در ساری نشان از نگاه بلندنظرانه مسوولان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به اصل مدیریت پسماند است.

کاویان افزود: همچنین راه اندازی مرکز کمپوست در تنکابن و نور از دیگر برنامه های مهم دولت در استان است و اکنون با برنامه ریزی اصولی درصدد تکمیل این طرح هستیم.

کاهش ۸۵ درصد آتش سوزی در میانکاله

وی با بیان این که، در یکسال گذشته با برنامه ریزی اصولی آتش سوزی در تالاب میانکاله کاهش ۸۵ درصدی داشته است، گفت: در این مدت ابزار مهار آتش از جمله لودر، تراکتور، تانکرهای آب و امکانات نیروی حفاظت در این تالاب فعال شد.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست مازندران ادامه داد: یکی از چالش های اساسی در استان مسایل محیط زیستی است که مردم برای رفع این ذغدغه سهم اساسی دارند و به این منظور شهروندان تفکیک زباله و نریختن زباله در استان را باجدیت پیگیری کنند.

نظر شما