شناسهٔ خبر: 56677598 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

پردیس شهرزاد با اجرای ۷ نمایش رکورددار اجرای صحنه‌ای شد

چراغ روشن تئاتر

صاحب‌خبر -
گروه فرهنگی/ پردیس تئاتر شهرزاد با اجرای 7اثر نمایشی، آغازگر روند اجراهای تئاتری بعد از وقفه ایجاد شده طی روزهای اخیر شد تا گامی در راستای روشن نگه داشتن چراغ اجراهای تئاتری کشور بردارد. به گزارش «ایران»، این مجموعه نمایشی با همراهی و تعامل گروه‌های نمایشی، اجراهای «من یک زنم»، «دوستان کمُدی»، «مبارک در ژاپن»، «کمدی اکتشافات»، «شبی در تهران»، «نیم‌وجبی و فیلادلفیا» را در برنامه مهرماه خود قرار داده و اجرای برخی از نمایش‌ها که شرایط اجرا نداشتند هم به تاریخ‌های دیگر موکول شده که «سینگل» به نویسندگی مهدی ضیاچمنی و همین‌طور نمایش‌های «کیتسار»، «ویتسک» و «چای سرخالی» از جمله آثاری هستند که قرار بود در بوتیک تئاتر ایران اجرا شوند و طی تعامل سالن و گروه‌های نام‌برده در زمان دیگری به صحنه می‌روند. از جمله موضوعاتی که تئاترهای روی صحنه در شهرزاد به آن پرداخته‌اند نمایش‌هایی‌ است با محوریت زنان، نمایش ایرانی، سختی‌های تولید یک اثر تئاتری توسط گروه‌های نمایشی در دوران رکود، تنهایی انسان معاصر و همچنین نمایش‌هایی در حوزه کودک و نوجوان. 
«دوستان کمُدی»
نمایش «دوستان کمدی» به کارگردانی بابک توسلی از ۲۷ مهر ماه به صحنه ‌می‌رود و سیما تیرانداز، بهنام تشکر، معصومه رحمانی و سینا رازانی در این نمایش ایفای نقش می‌کنند. نمایش «دوستان کمدی» نوشته گابور روسو فرانسوی‌ با ترجمه ساناز فلاح‌فرد به موضوع حقارت انسان در جهان معاصر می‌پردازد و داستان حول زوج نسبتاً مرفهی می‌چرخد که از زندگی روزمره زناشویی خود خسته شده‌اند و تصمیم می‌گیرند رابطه خود را با خرید دوست از فروشگاه، درمان کنند. 
روایتی از کریستف کلمب
نمایش «کمدی اکتشافات» به نویسندگی امید طاهری و کارگردانی حامد وکیلی روایتی از داستان «کریستف کلمب» و کشف قاره امریکا توسط اوست که در قالب طنز در تئاتر شهرزاد به صحنه می‌رود. این کار 5بازیگر اصلی و ۲۳ بازی‌ساز و گروه حرکت دارد و هر شب ساعت ۲۱:۳۰ در سالن ۲ تئاتر شهرزاد به صحنه می‌رود. 
فداکاری‌های زنان تاریخ
نمایش «من یک زنم» به نویسندگی و کارگردانی علی خودسیانی با بازی الهه خوش‌قامت، روایت‌کننده قصه زنانی است که در طول تاریخ توسط تاریخ‌نویسان خدمات‌شان دیده نشده و یا حدف شده‌اند. این نمایش نگاه متفاوتی است از تهمینه اسطوره‌ای؛ ملک‌نسای تاریخی و زنی مهاجر در روزگار امروزی ا‌ست که روایت‌کننده سختی‌ها و فداکاری‌های زنان در همه اعصار را به صحنه می‌برد. علی خودسیانی فیلمنامه‌نویس، نمایشنامه‌نویس و از گرجی‌های ایران است. او در مقطع کارشناسی رشته کارگردانی نمایش دانشکده سینما و تئاتر تحصیل کرده است و فعالیت حرفه‌ای در زمینه نویسندگی را از سال ۱۳۷۰ با نگارش نمایشنامه «ماشین‌نویس‌ها» به کارگردانی اصغر فرهادی آغاز کرده است. مجموعه‌های تلویزیونی دنیای شیرین دریا، زمستانه، دنیای شیرین، تولدی دیگر و مرز خوشبختی از مهم‌ترین آثاری هستند که نگارش آنها برعهده خودسیانی بوده است. نمایش «من یک زنم» هر شب ساعت ۱۹ در سالن شماره ۳ روی صحنه می‌رود.
 اجرای مخفیانه یک تئاتر
نمایش «شبی در تهران» نوشته محمد چرمشیر است که به کارگردانی شایان مستوفی در سالن ۳ تئاتر شهرزاد به صحنه می‌رود. در خلاصه داستان این اثر نمایشی آمده است: پس از برکناری رضاخان، یک گروه تئاتری تصمیم به اجرای نمایشی درباره وقایع شهریور ۱۳۲۰ می‌گیرند. اداره نمایش وقت اجازه اجرای نمایش را به آنها نمی‌دهد و گروه تصمیم می‌گیرد به‌طور مخفیانه نمایش را یک شب برای دوستان خود اجرا کند. 
نمایشی به یاد سعدی افشار
«مبارک در ژاپن» در فضای نمایش‌های ایرانی به کارگردانی علی فتحعلی است که از یکم آبان ساعت ۱۹ در سالن شماره یک پردیس تئاتر شهرزاد به صحنه می‌رود. علی ‌فتحعلی، داوود داداشی، محمود ‌موسوی، حمیدرضا ‌لازمی، نگار ‌مقدسی، حمیدرضا جهانگیری، حمیدرضا ‌مرادی و محمد ‌حاج‌محمدی در این اثر نمایشی ایفای نقش می‌کنند. این نمایش به یاد زنده‌نام سعدی افشار با حضور بازیگران پیشکسوت نمایش‌های آیینی و سنتی به صحنه می‌رود. این اثر در دهه ۷۰ با حضور سعدی افشار در استان‌های مختلف کشور، اجراهای موفق داشته است. داستان «مبارک در ژاپن» در سال‌های ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۰ می‌گذرد که پس از تعطیلی سالن‌های لاله‌زار، تعدادی هنرمند با مشکلات مالی بسیار، برای کار به ژاپن مهاجرت می‌کنند. فردی که از آنها مبلغی دریافت کرده بود سرشان کلاه می‌گذارد و آنها در عروسک‌سازی مشغول کار می‌شوند. روزی تصمیم می‌گیرند سیاه‌بازی بر اساس نمایشنامه «طبیب اجباری» مولیر را برای ایرانیان مقیم ژاپن اجرا کنند و مدیر عروسک‌سازی که با این نمایش آشنا نیست فکر می‌کند آنها در پی اغتشاش هستند. نمایش «نیم‌وجبی» به کارگردانی علیرضا دهقانی هم اثر دیگری‌ است برای مخاطبان کودک و نوجوان که همه روزه ساعت۱۷ در پردیس تئاتر شهرزاد به صحنه می‌رود.

نظر شما