شناسهٔ خبر: 55732993 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

طرز تهیه خورش بیج بیج، غذای محبوب مازندرانی

خورش بیج بیج یکی از غذاهای سنتی استان مازندران است که دستور پخت ساده‌ای دارد و از ترکیب گوشت چرخ کرده با گوجه، پیاز و رب گوجه فرنگی تهیه می‌شود.

صاحب‌خبر -

فراروـ استان‌های شمالی کشور به دلیل دارا بودن اقلیم خوب و زمین‌های حاصلخیز خاستگاه انواع خوراک‌ها و غذا‌های محلی و سنتی هستند. غذا‌های سنتی نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم خاص هر منطقه‌ای هستند. خطه شمال ایران با نعمت‌های فراوان دارای متنوع‌ترین و بیش‌ترین نوع غذاست که بسیار خوشمزه، پر طرفدار و مقوی هستند.

به گزارش فرارو، خورش بیج بیج یکی از غذا‌های سنتی و محبوب مازندارنی‌هاست که جزء غذا‌های اصلی آن‌ها محسوب می‌شود و می‌توان گفت این خورش بر سر سفره مهان و در کنار بقیه غذا‌ها حضور ثابت و همیشگی دارد. خورش بیج بیج دستور پخت بسیار ساده‌ای دارد؛ همچنین یک غذای مفید و مقوی برای کودکان است. در این مطلب طرز تهیه خورش بیج بیج همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه خورش بیج بیج

گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
گوجه فرنگی: ۲ عدد
پیاز بزرگ: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
سیب زمینی: ۲ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
آب نارنج یا آبغوره: ۱ فنجان
روغن: به میزان لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

گوشت

نکات مربوط به گوشت چرخ کرده

معمولا وقتی صحبت از گوشت قرمز می‌شود، بیش‌تر از مضرات آن گفته می‌شود؛ اما همان‌طور که می‌دانید گوشت قرمز حاوی میزان بالای پروتئین و بهترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچه‌ها و استحکام عضلانی بدن است. همچنین دارای میزان قابل توجهی از امگا ۳ و منبع غنی آهن است که برای پیشگیری از کم‌خونی بسیار موثر است. آهن از یک سو به ساخت هموگلوبین موجود در خون کمک می‌کند و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت می‌بخشد. گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامین‌های گروه B است. این گروه از ویتامین‌ها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری هستند.
 
همان‌طور که ملاحظه می‌کنید، گوشت قرمز ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. مهم این است که به میزان مناسب مصرف شود و مصرف ۱ الی ۲ بار آن در هفته برای بدن بسیار مفید است. اگر در تهیه گوشت چرخ‌کرده از گوشت گوسفند استفاده می‌کنید، این نکته را در نظر داشته باشید که گوشت گوسفند در فرآیند پخت آب می‌شود. توصیه می‌کنیم برای تهیه این خورش از گوشت چرخ‌کرده مخلوط گوساله و گوسفند استفاده کنید.

نکات مربوط به پیاز

پیاز
اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد‌ها از آن استفاده کرد.
 
پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

طرز تهیه خورش بیج بیج

خورش بیج بیج
۱ ـ ابتدا پیاز را پوست و خرد کنید. پیاز خرد شده را داخل یک قابلمه بریزید و کمی روغن به آن اضافه کنید. قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید تا پیاز نرم و سبک شود؛ سپس کمی نمک و زدرچوبه به آن اضافه کنید.
 
۲ ـ گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و خوب هم بزنید تا گوشت کاملا باز شود؛ سپس حدود یک دقیقه گوشت را با پیاز تفت بدهید و باز هم کمی نمک با زردچوبه و فلفل به آن اضافه کنید.
 
۳ ـ گوجه فرنگی را با رنده ریز رنده کنید یا با با دستگاه میکس کنید و به قابلمه خورش اضافه کنید؛ سپس رب گوجه را داخل قابلمه بریزید و هم بزنید. حدود یک دقیقه صبر کنید تا گوجه و رب با هم تفت بخورند.
 
۴ ـ در این مرحله دو لیوان آب جوش داخل قابلمه بریزید و درب قابلمه را بگذارید. ابتدا صبر کنید تا خورش به جوش بیاید؛ سپس حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه بدهید حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم خورش با حرارت کم بپزد و به روغن بیاید. در این فاصله گاهی درب قابلمه را باز کنید و خورش را هم بزنید.
 
۵ ـ سیب زمینی را پوست کنید وبه صورت مکعبی برش بزنید؛ سپس داخل روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید.
 
۶ ـ ده دقیقه آخر پخت خورش آب نارنج یا آبغوره را به قابلمه اضافه کنید. وقتی خورش بیج بیج شما کاملا جا افتاد، آن را داخل ظرف سرو بکشید و سیب زمینی‌های سرخ کرده را روی خورش بریزید. این خورش خوشمزه را همراه با کته میل کنید، نوش جان
نکته
ـ غلظت این خورش کاملا سلیقه‌ای است. بعضی‌ها خورش بیج بیج را به صورت غلیظ‌تر و بعضی دیگر آبکی‌تر می‌پسندند؛ بنابراین میزان آبی که به این خورش اضافه می‌کنید، به ذائقه شما بستگی دارد.

نظر شما