به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالملل انرژی اتمی در کنفرانسی تصریح کرد که هیچکس تمایل ندارد که همکاری بیشتر ایران و آژانس از بین برود و تصمیمگیری درباره قطعنامه شورای حکام علیه ایران به کشورهای عضو شورای حکام بستگی دارد.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در پاسخ به سؤال خبرنگاری در خصوص این که سفر اخیر وی به فلسطین اشغالی در آستانه جلسه شورای حکام، حامل پیامی بوده است، گفت: «قطعاً این سفر حامل هیچ پیامی نبوده است و من هر آن چه را که باید انجام میدهم».
وی در خصوص سفر چند ماه پیش خود به ایران گفت: «ما باید این مسئله را به رسمیت بشناسیم که به نتیجه دلخواه دست پیدا نکردیم و فکر میکنم که گزارش من کاملاً با عکس روشن و واضح بود. من تلاش کردم که در گزارش شفافیت داشته باشم و کاملاً واضح و مشخص است که به چه دلیل ما معتقدیم که آن چه که به ما گفته شد، از نظر فنی معتبر نبوده است و اطلاعات مورد نظر ارائه نشده است».
گروسی سپس با تأکید بر لزوم ادامه مذاکرات ایران و آژانس ادامه داد: «قطعاً تا زمان روشن شدن این موضوعات باید (به مذاکرات با ایران) ادامه دهیم. راه دیگری برای صادق بودن وجود ندارد».
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در پاسخ به سؤالی مربوط به این که آیا صدور قطعنامه علیه ایران میتواند به حل موضوعات باقیمانده میان ایران و آژانس کمک کند یا خیر، گفت: «ما باید به همکاری با ایران ادامه دهیم اما آن چه که ما از آنها (ایران) دریافت کردیم، کافی نبوده است و به همین دلیل ما نمیتوانیم رو به جلو برویم. مسئلهای که در این جا وجود دارد این است که ایران باید همچنان به همکاری با ما ادامه دهد و همانطور که میدانید یک برنامه (هستهای) جاهطلبانه دارد و هماکنون بیانیه آنها زیر سؤال است زیرا خلاءها و تردیدهایی وجود دارد که بسیار حائز اهمیت است».
گروسی سپس ادامه داد: «بنابراین فکر میکنم به نفع ایران باشد که این موضوعات (باقیمانده و غیرشفاف) را برطرف کنند تا بتوان به مسیر ادامه داد و به غیر از این راه دیگری برای صداقت وجود ندارد».
مدیرکل آژانس بینالملل انرژی اتمی در پاسخ به سؤالی مربوط به این که آیا در سفر به فلسطین اشغالی درباره ادعاهای رژیم صهیونیستی در خصوص اسناد هستهای ایران گفت: «خیر، درباره دسترسی ایران به گزارشهای محرمانه آژانس گفتوگویی با مقامهای اسرائیلی نداشتهام».
گروسی با اشاره به این که این موضوع مربوط به 15 سال پیش بوده است، گفت: «از آن زمان حفاظت از اطلاعات محرمانه به طور چشمگیری افزایش یافته است».