شناسهٔ خبر: 54422950 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

ورود غیرقانونی کشتی صهیونیستی به منطقه مورد مناقشه با لبنان+ واکنش‌ها

پس از ورود غیرقانونی کشتی صهیونیستی به منطقه مورد مناقشه با لبنان مقامات این کشور به شدت آن را محکوم کردند.

صاحب‌خبر -

یک روزنامه لبنانی امروز (یک‌شنبه) از ورود یک کشتی صهیونیستی  برای استخراج گاز به میدان «کاریش» که منطقه مورد مناقشه با کشور لبنان است، خبر داد.

طبق گزارش روزنامه «النهار» لبنان، کار برای پشتیبانی از تثبیت موقعیت یک کشتی اسرائیلی تولید و ذخیره‌سازی گاز طبیعی مایع «ENERGEAN POWER» در میدان گازی کاریش آغاز شده است.

این روزنامه در گزارش خود افزود: «به موازات ورود این کشتی، مقدمات برای پهلوگیری دو کشتی دیگر در این منطقه در حال انجام است: کشتی اول برای اطفای حریق «Boka Sherpa» و دومی کشتی «Aaron S McCal» برای انتقال خدمه و کارگران».

در همین راستا «نجیب میقاتی» نخست وزیر لبنان به ورود این کشتی صهیونیستی به آب‌های منطقه‌ای لبنان و میدان گازی «کاریش» واقع در منطقه مورد مناقشه با این کشور جهت استخراج گاز طبیعی مایع واکنش نشان داده و گفت: تجاوز دشمن اسرائیلی به منابع آبی لبنان امری بی‌نهایت خطرناک است.

جنبش حزب الله لبنان نیز در ادامه به ورود  کشتی صهیونیست‌ها به میدان گازی «کاریش» که از خط ۲۹دریایی این کشور عبور کرده واکنش نشان داد و «محمود قماطی» یکی از اعضای شورای سیاسی حزب الله در این خصوص گفت: به اسرائیل اجازه نخواهیم داد که در منطقه مورد مناقشه، اقدام به اکتشاف گاز کند».

میشل عون، رئیس جمهور لبنان بعد از دیدار با «نجیب میقاتی» نخست‌وزیر این کشور از ستاد کل ارتش لبنان خواست که اطلاعات دقیقی و رسمی از این مسئله را در اختیار ریاست جمهوری قرار دهد تا اقدام مقتضی در این زمینه صورت گیرد. او همچنین تاکید کرد هر گونه اقدام یا فعالیت در منطقه مورد مناقشه به منزله تحریک و اقدام خصمانه است.

پیش از این نیز «میشل عون» رئیس‌ جمهور لبنان در صفحه رسمی خود در توییتر اعلام کرده بود که لبنان آمادگی لازم را دارد تا مذاکرات غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی که برای تعیین مرز‌های دریایی مورد مناقشه است را از سر بگیرد.

با این وجود بسیاری از تحلیل‌گران معتقدند که هدف اصلی واشنگتن و تل‌آویو از مطرح کردن مذاکرات برای ترسیم مرز دریایی لبنان و فلسطین اشغالی بعد از چند سال، کشاندن لبنان به مسیر عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی بوده است. در واقع رژیم صهیونیستی طی ۱۰ سال گذشته بهره‌برداری‌های زیادی از منطقه مورد مناقشه با لبنان انجام داده و به اندازه لبنان نیازی به تعیین دقیق مرز دریایی ندارد و چه بسا اهداف دیگری را از این مذاکرات دنبال می‌کند.

نظر شما