به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «عبدالملک العجری» عضو هیات مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن شامگاه یکشنبه در چارچوب اعتراضهای صنعاء به تداوم محاصره همه جانبه یمن گفت: قرار بود از آتشبس برای بحث درباره پرونده رفع حصر و پایان جنگ استفاده شود.
وی افزود: عملکرد بسیار ضعیف سازمان ملل متحد و مأموریت ویژه آن در مورد آتشبس مستلزم بازنگری در نقش آن از جمله ورود طرفهای بی طرف منطقهای یا بین المللی در حمایت از هرگونه توافق و اطمینان از اجرای آن است.
«عامر المرانی» وزیر حمل و نقل دولت نجات ملی یمن هم با انتقاد از بی تفاوتی سازمان ملل به نقض توافق آتشبس توسط ائتلاف سعودی در گفتوگو با شبکه المسیره گفت: سازمان ملل متحد با ائتلاف متجاوز در جلوگیری از ورود کشتیها به یمن و انجام پروازها در فرودگاه صنعاء و عدم اجرای آنچه بر سر آن توافق شده، شریک است.
وزیر یمنی تاکید کرد: سه هفته از آتش بس اعلام شده تحت نظارت سازمان ملل میگذرد و تاکنون هیچ چیزی حاصل نشده است.
دولت نجات ملی یمن، پنجشنبه گذشته، به نقل از سازمان ملل، از موافقت با ازسرگیری پروازها از فرودگاه صنعاء خبر داد و اعلام کرد که نخستین پرواز از این فرودگاه یکشنبه (امروز، ۲۴ آوریل) به مقصد فرودگاه ملکه علیاء اردن در ساعت ۸ صبح، انجام خواهد شد.
به این ترتیب قرار بود که صبح روز یکشنبه وقت صنعاء، پس از شش سال محاصره، نخستین پرواز تجاری از فرودگاه بینالمللی صنعاء آغاز شود و انصارالله یمن نیز از روز پنجشنبه از آغاز اقدامات لازم برای رزرو بلیط این پرواز خبر داده بود.
اما ائتلاف سعودی در ادامه نقضهای مکرر آتشبس اعلامی دوماهه، این موافقت حاصله از سوی سازمان ملل را رد کرد و جنبش انصارالله، امروز ائتلاف سعودی را به امتناع از صدور مجوز برای اولین پرواز تجاری از طریق فرودگاه صنعاء متهم کرد.
خبرگزاری رسمی یمن (سبأ) به نقل از «رائد طالب جبل»، قائم مقام سازمان هواپیمایی کشوری در دولت نجات ملی یمن، نوشت که کشورهای ائتلاف متجاوز، از دادن مجوز به خطوط هوایی یمن برای فرود هواپیمایی که قرار بود امروز (یکشنبه 24 آوریل) در فرودگاه بین المللی صنعاء بنشیند و پس از سوار شدن مسافران به مقصد اردن، پرواز کند، خودداری کردند.
جبل تاکید کرد: «ائتلاف متجاوز به عمد به دنبال این است که رنج مردم یمن را دوچندان کند و در عین حال به دنبال گمراه کردن افکار عمومی بین المللی درباره پرونده بشردوستانه است».
ائتلاف عربی تحت هدایت عربستان سعودی از نهم آگوست ۲۰۱۶، پروازهای فرودگاه صنعاء را محدود و متوقف کرده بود و تنها به برخی پروازهای سازمان ملل و کمکهای بشردوستانه مجوز میداد و این پروازه میبایست با هماهنگی ریاض و ائتلاف سعودی انجام میشد.
«هانس گروندبرگ» فرستاده سازمان ملل، دوم آوریل جاری از آغاز آتشبسی دو ماهه در یمن و توقف حملات نظامی زمینی، دریایی و هوایی و تسهیل ورود ۱۸ کشتی حامل سوخت به بنادر الحدیده و دادن مجوز به پروازهای هفتگی از و به فرودگاه صنعاء خبر داده بود. لذا برقراری پرواز در فرودگاه صنعا یکی از شروط آتش بس موقت در یمن بود.
ائتلاف سعودی تاکنون بارها، توافقهای صورت گرفته برای آتشبس را نقض کرده تا جایی که «محمد عبدالسلام» سخنگوی رسمی جنبش انصارالله یمن چند روز پیش تصریح کرد که ائتلاف متجاوز سعودی-اماراتی همچنان در حال نقض آتشبس در این کشور است.
انتهای پیام/