شناسهٔ خبر: 53687650 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دولت یمن: متجاوزان از اجرای تعهد درباره فرودگاه صنعا شانه خالی می کنند

تهران - ایرنا- قائم مقام سازمان هواپیمایی کشوری یمن اعلام کرد که ائتلاف متجاوز سعودی از اجرای تعهد خود درباره مجوز فرود هواپیماهای خطوط هواپیمایی یمن در فرودگاه صنعا شانه خالی می کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری المسیره، «رائد طالب جبل» قائم مقام سازمان هواپیمایی کشوری و هواشناسی یمن گفت: کشورهای ائتلاف متجاوز از اعطای مجوز فرود پروازهای هواپیماهای خطوط هواپیمایی یمن که قرار بود امروز یکشنبه در فرودگاه صنعا فرود بیاید، خودداری کرده اند.

وی تصریح کرد: کشورهای متجاوز با مخالفت با دادن مجوز فرود هواپیماهای تجاری خطوط هواپیمایی یمن که قرار بود امروز وارد فرودگاه صنعا شوند، از تعهدات خود شانه خالی می کنند.

جبل تاکید کرد: این اقدام آنها نقض آتش بس اعلام شده از جانب فرستاده سازمان ملل در امور یمن است.

وی تصریح کرد: ائتلاف متجاوز از یک سو برای افزایش رنج و مشکلات ملت یمن و از سوی دیگر برای گمراه کردن افکار عمومی در زمینه پرونده بشردوستانه تلاش می کند.

همزمان شرکت هواپیمایی یمن نیز از تعویق اولین پرواز خود از طریق فرودگاه صنعا که قرار بود امروز یکشنبه انجام شود، ابراز تاسف کرد.

در بیانیه این شرکت آمده است که تا این لحظه مجوز اولین پرواز از فرودگاه صنعا به مقصد شهر عمان پایتخت اردن را که قرار بود امروز صبح ساعت هشت انجام شود، دریافت نکرده است.

وی افزود: شرکت از چند روز پیش برای مسافران بلیط رزو کرده بود و همه اقدامات فنی برای ورود هواپیما و زمان پرواز آن به سمت اردن را تدارک دیده بود.

در عین حال، شرکت هواپیمایی یمن از مسافران به خاطر عدم اجازه ائتلاف متجاوز سعودی به این شرکت برای انجام اولین پرواز از فرودگاه صنعا عذرخواهی کرد.

این شرکت ابراز امیدواری کرد که همه مشکلات در آینده نزدیک مرتفع شده و اجازه از سرگیری پروازهای خطوط هواپیمایی یمن داده شود.

این درحالی است که براساس قرارداد آتش بس اخیر بین دولت نجات ملی یمن در صنعا و ائتلاف متجاوزان که زیر نظر سازمان ملل متحد بسته شد، باید ورود ۱۸ کشتی حامل سوخت به بندر «الحدیده» و اجازه دو پرواز از فرودگاه صنعا و به این فرودگاه در هفته داده شود.

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گسترده‌ای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.

برخلاف انتظار سعودی‌ها، حملات آنها به سپر محکم مقاومت ملت یمن برخورد کرد و بعد از هفت سال پایداری و ضربات دردناک یمنی‌ها به عمق اراضی سعودی‌ها، بویژه تاسیسات آرامکو، ریاض به ناچار تن به آتش بس به امید خروج از باتلاق جنگ یمن داد.