شناسهٔ خبر: 5360110 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

مروي بر 29 دوره تور دوچرخه سواري بين المللي ايران(آذربايجان)

صاحب‌خبر - تهران / خبرگزاری صدا و سیما / ورزشی 1394/03/04
سی امین دوره تور آذربایجان در شش مرحله در سه استان آذربایجان غربی، شرقی و اردبیل برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، تور دوچرخه سواری آذربایجان که 29 سال بدون وقفه برگزار و به یکی از معتبرترین تورهای قاره کهن تبدیل شده است در حالی برای برگزاری سی امین دوره آماده می شود که در سال 2013 توانست پس از 28 سال تلاش تمامی مدیران از سال 1365 به تور نیمه حرفه ای ارتقاء یابد .
این تور در دوره بیست و نهم در سال 2014 در بین تورهای نیمه حرفه ای جهان برگزار شد که حضور تیم های مطرح خارجی آن را در ردیف یکی از تیم های نیمه حرفه ای برتر قاره آسیا تثبیت کرد.
حال در سال 2015 سی امین دوره تور در شش مرحله و به مسافت 960 کیلومتر و از هفتم خردادماه جاری تا 12 خرداد سالجاری در سه استان آذربایجان غربی، شرقی و اردبیل برگزار می شود.
سی امین دوره تور دوچرخه سواری بین المللی ایران – آذربایجان شرقی در مسیر خود روز 7 خرداد مسیر تبریز به مشکین شهر را طی خواهد کرد و در ادامه مرحله دوم تور در مسیر سرعین به تبریز برگزار خواهد شد.

مرحله سوم در مسیر تبریز به ارومیه و تور سی ام وارد استان آذربایجانغربی خواهد شد و در مرحله چهارم رکابزن مسیر ارومیه به منطقه آزاد تجارس ارس - جلفا را طی خواهند کرد.
در مرحله پنجم کاروان تور از منطقه آزاد تجاری ارس به به کلیبر ( منطقه آینالو ) را رکاب می زنند و به تبریز ترانسفر شده و به تبریز باز می گردند و در مرحله نهایی و ششم در داخل شهر تبریز روز 12 خرداد برگزار خواهد شد.

برای حضور در سی امین دوره تور دوچرخه سواری بین المللی ایران - آذربایجان حضور تیمهای ناویتاس ساتیلیس استرالیا، سرچ تو ریته ین استرالیا، تیم ملی گرجستان، تیم ملی مغولستان، ان اس سی مالزی، آر تی اس سانتیک چین تایپه ،تورکو شکر ترکیه، سی سی ان سایکلینگ لائوس، ته رانگانو مالزی، تیم ملی ازبکستان، تیم ملی سوریه، تیم ملی بحرین، تیم ملی ارمنستان ، وینو فور ائور قزاقستان ، لویشان لند اسکیپ جمهوری خلق چین و ای سی سپارتا پراها جمهوری چک و تیم ملی مراکش به همراه 5 تیم داخلی پتروشیمی تبریز ، شهرداری تبریز، سپاهان اصفهان ، پیشگامان کویر یزد و تیم ملی جمهوری اسلامی ایران حضور دارند.
از نگاه آماری و در29 دوره گذشته، تیم پتروشیمی تبریز و قادر میزبانی عنوان پرافتخارترین تیم و رکابزن را در اختیار دارند.
در مجموع بیست و نه دوره تور دوچرخه سواری بین المللی آذربایجان، قادر میزبانی دوچرخه سوار تیم پتروشیمی تبریز با کسب 9 عنوان قهرمانی و تیم پتروشیمی تبریز نیز با هفت عنوان قهرمانی، در صدر پرافتخارترین رکابزنان این تور جای گرفته است.

در دوره های گذشته این مسابقات، تیم های آذربایجان شرقی با 14، تهران و قزاقستان با سه و تیم های ایران الف، ترکیه، سوریه، ترکمنستان، کرمان و تایوان هر کدام با یک بار کسب عنوان قهرمانی، از بهترین های تیمی تور بوده اند.

همچنین تیم های آذربایجان شرقی هفت بار عنوان نایب قهرمانی را به دست آورده اند و تیم تهران با سه بار و تیم های ترکیه، قزاقستان و مرکزی دو بار و ارمنستان، سوریه، قرقیزستان، اوکراین، خوزستان و خراسان هر کدام یک بار به این عنوان دست یافته اند.

در اولین دوره تور دوچرخه سواری آذربایجان که در سال 1365 برگزارشد، آذربایجان شرقی الف در مجموع تیمی اول شد و خوزستان و آذربایجان شرقی ب در رده های بعدی قرار گرفتند. در مجموع انفرادی این دوره نیز محمدرضا باجول از اصفهان قهرمان شد و داود زینالی از آذربایجان شرقی و عبدالقاسم رحمانیان از خوزستان به ترتیب دوم و سوم شدند.

در دومین دوره آذربایجان شرقی، تهران و اصفهان به همراه محمدرضا باجول از اصفهان، حسن میلانی و احد پورنیازی هر دو از آذربایجان شرقی اول تا سوم شدند.

سومین دوره تور دوچرخه سواری آذربایجان با قهرمانی تیم تهران به پایان رسید و محمد رضا باجول از اصفهان، اکبر امجدی از آذربایجان شرقی و مهران صفرزاده از تهران عناوین اول تا سوم انفرادی را کسب کردند.

در دوره چهارم آذربایجان شرقی الف، خراسان و تهران اول تا سوم شدند و حسین محمودی و مصطفی چایچی از آذربایجان شرقی و علیرضا زنگی آبادی از کرمان عناوین اول تا سوم را بدست آوردند.

در پنجمین دوره تور دوچرخه سواری بین المللی آذربایجان، تیم های کرمان، آذربایجان شرقی و تهران در مجموع رده بندی تیمی و حسین محمودی از آذربایجان شرقی، عباس اسماعیلی از تهران و علیرضا زنگی آبادی از کرمان در مجموع انفرادی به ترتیب اول تا سوم شدند.

در دور ششم تور دوچرخه سواری آذربایجان که همزمان با حضور تیم های خارجی در تور بود، تیم های سوریه، ترکیه و آذربایجان شرقی اول تا سوم شدند و در مجموع رده بندی انفرادی تامر آورال و آیهان آیتکین ترکیه ای و جمال شیخونی از سوریه در سکوهای اول تا سوم ایستادند.

دور هفتم تور بین المللی آذربایجان، با قهرمانی آذربایجان شرقی الف به پایان رسید و تهران و کرمان به ترتیب دوم و سوم شدند و حسن شریف زاده از آذربایجان شرقی، خسرو قمری از مرکزی و حسین اسلامی از کرمان به ترتیب رده های اول تا سوم جدول رده بندی انفرادی را کسب کردند.

در هشتمین دوره تور تیم های تهران، آذربایجان شرقی و ترکمنستان به ترتیب عناوین اول تا سوم رده بندی مجموع تیمی را کسب کردند و کاستا کلف از ترکمنستان، مجید وفایی از تهران و آذری از اصفهان رده های اول تا سوم انفرادی را از آن خود کردند. تیم های ترکمنستان، ارمنستان و آذربایجان شرقی رده های اول تا سوم دوره نهم را از آن خود کردند و دیمیتری کاتماکف از ترکمنستان، مجید شیخ از سوریه و مانیس شبلونی از ارمنستان در مجموع انفرادی به ترتیب اول تا سوم شدند.

در دوره دهم نیز تیم های قزاقستان، قرقیزستان و آذربایجان شرقی الف به ترتیب اول تا سوم شدند و یوری چکف از قرقیزستان، وارلی تیتیف از قزاقستان و حسین عسگری از زنجان به ترتیب در جایگاه های اول تا سوم ایستادند.

در یازدهمین دوره تور دوچرخه سواری بین المللی آذربایجان تیم های قزاقستان، فجر تبریز و ترکمنستان به عناوین اول تا سوم دست یافتند و در انفرادی بلوزوف از قزاقستان، احد کاظمی از فجر تبریز و کوزنسوف از قزاقستان اول تا سوم شدند.

دوازدهمین دوره تور بین المللی آذربایجان با درخشش دوچرخه سواران قزاق همراه بود و در این دور قزاقستان، اوکراین و فجر تبریز به همراه آندره میزوروف ، وارلی تیتیف و بلوزوف هر سه از قزاقستان اول تا سوم شدند.

در دوره سیزدهم و در مجموع تیمی فجر تبریز ، قزاقستان و ایران الف و در انفرادی احد کاظمی و قادر میزبانی هر دو از فجر تبریز به همراه آندری کاشین قزاق اول تا سوم شدند.

چهاردهمین دوره نیز با قهرمانی مجدد فجر تبریز خاتمه یافت و تیم های آذربایجان شرقی و سوریه دوم و سوم شدند در این دوره احد کاظمی از فجر، حسین عسگری از آذربایجان شرقی و قادر میزبانی دیگر رکابزن تیم فجر تبریز به ترتیب رده های اول تا سوم مجموع انفرادی را کسب کردند.

در پانزدهمین دوره تور ، قادر میزبانی با پیراهن فجر تبریز اولین قهرمانی خود را به دست آورد و حسین ملکی و احد کاظمی دوم و سوم شدند در این دور تیم های آذربایجان شرقی، مرکزی و تهران اول تا سوم شدند.
در دوره شانزدهم تیم های آذربایجان شرقی، قزاقستان و زنجان به ترتیب اول تا سوم شدند و احد کاظمی از آذربایجان شرقی، حسین عسگری از مرکزی و وازگن گولیجانیان از ارمنستان به ترتیب عناوین اول تا سوم انفرادی را کسب کردند.

در هفدهمین دوره تیم های ترکیه، پتروشیمی و سوریه در مجموع رده بندی تیمی مقام های اول تا سوم را کسب کردند و قادر میزبانی دوچرخه سوار ایرانی تیم ترکیه، موتلو مرت از ترکیه و احد کاظمی از پتروشیمی تبریز به ترتیب در رده بندی انفرادی اول تا سوم شدند.

دوره هجدهم این تور با قهرمانی تیم ایران الف به اتمام رسید و تیم های ترکیه و پتروشیمی تبریز به ترتیب رده های دوم و سوم را کسب کردند، دراین مرحله احد کاظمی از پتروشیمی، مهدی سهرابی از ایران الف و پاول نوداک ترکیه ای به ترتیب رده های اول تا سوم را به دست آوردند.

نوزدهمین دوره تور بین المللی آذربایجان با کسب سکوی قهرمانی توسط تیم پیکان تهران و قرار گرفتن تیم های پتروشیمی و قزاقستان در رده های دوم و سوم همراه بود و الکس کالیسف قزاق، سیدرضایی از کرمان و موتلو مرت ترک در رده بندی انفرادی اول تا سوم شدند.

در بیستمین دوره تیم های تایوان، پیکان و سوریه به ترتیب برسکوهای اول تا سوم جدول رده بندی تیمی قرار گرفتند و قادر میزبانی رکابزن ایرانی تیم تایوان، احد کاظمی از پتروشیمی و دیوید مک کین از ایرلند به ترتیب مقام های اول تا سوم رده بندی انفرادی را کسب کردند.

در بیست و یکمین دوره تور بین المللی آذربایجان تیم های پتروشیمی، سوریه و عربستان اول تا سوم شدند و قادر میزبانی، احد کاظمی و حسین عسگری هر سه از پتروشیمی در جدول رده بندی انفرادی مقام های اول تا سوم را کسب کردند.

در دوره بیست و دوم این تور، تیم های آذربایجان شرقی الف، مرکزی و آذربایجان شرقی ب بر سکوهای اول تا سوم قرار گرفتند و در رده بندی مجموع انفرادی رشاد عباس اف از جمهوری آذربایجان، زینال نوریزان از مالزی و فرهاد مختاری از آذربایجان شرقی به ترتیب اول تا سوم شدند.

در بیست و سومین دوره تور نیز تیم های پتروشیمی، پیکان و ازبکستان به عناوین اول تا سوم دست یافتند و حسین عسگری و قادر میزبانی هر دو از تیم پتروشیمی و مهدی سهرابی از تیم مس کرمان به ترتیب اول تا سوم شدند.

در بیست و چهارمین دوره، تیم های پتروشیمی تبریز، شهرداری تبریز و دانشگاه آزاد اول تا سوم شدند و احد کاظمی، حسین عسگری و قادر میزبانی نیز عناوین اول تا سوم انفرادی را از آن خود کردند.

در دوره بیست و پنجم و در مجموع تیمی، پتروشیمی تبریز با 30 دقیقه اختلاف و با اقتدار و با مجموع زمانی 64 ساعت و 23 دقیقه و 18 ثانیه به مقام قهرمانی دست یافت و تیم های دانشگاه آزاد اسلامی و هراکلیون یونان دوم و سوم شدند. قادر میزبانی در این دوره گوی سبقت را از سایر رقبای خود ربود و با 21 ساعت و 22 دقیقه و 25 ثانیه در مجموع شش مرحله به مقام قهرمانی تور بیست و پنجم دست یافت. امیر زرگری رکابرن ملی پوش تیم دانشگاه آزاد اسلامی و حسین عسگری رکابزن تیم پتروشیمی تبریز دوم و سوم شدند.

در بیست و ششمین دوره تور دوچرخه سواری آذربایجان نیز تیم پتروشیمی تبریز برای چهارمین سال متوالی و پنجمین بار به عنوان قهرمانی رسید و تیم های NSP آلمان و MTN آفریقای جنوبی دوم و سوم شدند. در مجموع انفرادی نیز مهدی سهرابی، حسین عسگری و قادر میزبانی هر سه از پتروشیمی تبریز سکوهای قهرمانی را تسخیر کردند.

در بیست و هفتمین دوره آن تیم دوچرخه سواری پتروشیمی تبریز برای ششمین بار پیاپی و ششمین بار در تاریخ برگزاری تور، عنوان قهرمانی تور آذربایجان را از آن خود کرد تا نشان دهد با جوانان تبریزی میتوان به قدرتهای برتر اروپا غلبه کرد. در رقابت های این دوره که با حضور 104 رکابزن از 14 تیم خارجی و پنج تیم داخلی و در شش مرحله برگزار شد، تیم پتروشیمی تبریز با 69 ساعت و 40 دقیقه و 56 ثانیه به عنوان قهرمانی دست یافت و تیم های دانشگاه آزاد و اندولسیای اسپانیا به ترتیب با 69 ساعت و 41 دقیقه و 45 ثانیه و 69 ساعت و 42 دقیقه و 41 ثانیه دوم و سوم شدند.
در بیست و هشتمین دوره تور بین المللی ایران (آذربایجان)، تیم دوچرخه سواری پتروشیمی تبریز با قرار گرفتن بر سکوی نخست هفتمین قهرمانی خود در این رقابتها را رقم زد.

در پایان شش مرحله این رقابت ها و در رده بندی کلی تیمی، پتروشیمی تبریز با 56 ساعت و 11 دقیقه و 35 ثانیه بر سکوی نخست ایستاد. تیم ملی امید با 56 ساعت 13 دقیقه و 31 ثانیه دوم شد و دوکلاپرا جمهوری چک با 56 ساعت و 21 دقیقه و 12 ثانیه در رده سوم قرار گرفت در مجموع انفرادی این رقابت ها قادر میزبانی از پتروشیمی با 18 ساعت و 43 دقیقه و 20 ثانیه اول شد. میلان کادستر از دوکلاپرا جمهوری چک با 16 ثانیه اختلاف در مکان دوم ایستاد و امیر کلاهدوز از پتروشیمی با 18ساعت و 46 دقیقه و 43 ثانیه یر سکوی سوم قرار گرفت. آلویز کانکوفسکی از تیم دوکلاپرا با 21 امتیاز قهرمان امتیازی شد و قادر میزبانی با 41 امتیاز سلطان کوهستان این رقابت ها لقب گرفت.
در مرحله بیست و نهم قادر میزبانی رکابزن تیم پتروشیمی تبریز قهرمان انفرادی بیست و نهمین دوره تور بین المللی نیمه حرفه ای دوچرخه سواری ایران (آذربایجان) کاروان شهید
مهدی باکری شد.

قادر میزبانی با این قهرمانی علاوه بر ثبت اولین قهرمانی در اولین دوره نیمه حرفه ای شدن تور دوچرخه سواری ایران - آذربایجان ، برای نهمین بار عنوان پیراهن طلایی تور ار از آن خود کرد تا دیگر کمتر کسی بتواند این رکورد را از قادر میزبانی بازپس بگیرد.

در پایان این رقابت ها و در مجموع انفرادی، قادر میزبانی از تیم پتروشیمی تبریز برای نهمین بار در طول این رقابت ها و با 25 ساعت و 32 دقیقه و 35 ثانیه بر سکوی نخست ایستاد و پیراهن طلایی را از آن خود کرد. هم تیمی وی میرصمد پورسیدی نیز با 25 ساعت و 33 دقیقه در مکان دوم جای گرفت و رامین مهربانی آذر از پیشگامان کویر یزد با 25 ساعت و 33 دقیقه و 18 ثانیه سوم شد. در مجموع تیمی نیز پیشگامان کویر یزد با 76 ساعت و 43 دقیقه و 44 ثانیه اول شد و پتروشیمی تبریز و (کی.ال.اس) اوکراین به ترتیب با 76 ساعت و 44 دقیقه و دو ثانیه و 76 ساعت و 56 دقیقه و 14 ثانیه دوم و سوم شدند. در مجموع امتیازی این رقابت ها نیز (ویلیام کلارک) از تیم دراپاک استرالیا با 23 امتیاز بر سکوی نخست ایستاد و حمید شیری از پتروشیمی با 16 و (فابیین شنایدت) از وورال برگ اتریش با 11 امتیاز در مکان های دوم و سوم قرار گرفتند. پیراهن کوهستان این دوره از رقابت ها نیز به رحیم امامی با 78 امتیاز از پیشگامان کویر یزد رسید و میرصمد پورسیدی و قادر میزبانی هر دو از پتروشیمی تبریز به ترتیب با 71 و 50 امتیاز در مکان های دوم و سوم ایستادند. در رده بندی بهترین رکابزنان آسیایی نیز همانند برترین های مجموع انفرادی قادر میزبانی، میرصمد پورسیدی و رامین مهربانی در رده های اول تا سوم قرار گرفتند.

نظر شما