شناسهٔ خبر: 52547845 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

خواص درمانی گوجی بری خشک

گوجی بری مملو از آنتی اکسیدان‌ها، اسید آمینه‌ها و خواص دارویی دیگر از جمله فسفر، زینک و کلسیم است.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان - گوجی بری، میوه‌های ریز قرمز رنگ از خانواده تمشک‌ها است. آن‌ها نه تنها برای اضافه کردن رنگ به بشقاب شما عالی هستند؛ بلکه خوشمزه و خوش طعم نیز هستند. 

خواص درمانی گوجی بری خشک در یک نگاه

خوردن مشتی گوجی بری خشک، پنج بار در هفته ممکن شروع دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن را به تاخیر اندازد یا از آن جلوگیری کند. در طی یک دوره ۹۰ روزه، کسانی که گوجی بری مصرف کردند؛ رنگدانه‌های محافظ چشمشان افزایش یافت

کارآزمایی دانشگاه کالیفرنیا نشان می‌دهد که خوردن گوجی بری خشک به پیشگیری یا به تاخیر ایجاد تباهی لکه زرد، در افراد میانسال کمک می‌کند. AMD علت اصلی از دست دادن بینایی در افراد مسن است و تخمین زده می‌شود که بیش از ۱۱ میلیون نفر در ایالات متحده و ۱۷۰ میلیون نفر در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار دهد.

گلن ییو، یکی از نویسندگان این مطالعه و دانشیار دپارتمان علوم چشم پزشکی و بینایی گفت: AMD بر میدان دید مرکزی شما تاثیر می‌گذارد و می‌تواند بر توانایی خواندن یا تشخیص چهرهموثر باشد.

۱۳ شرکت کننده سالم ۴۵ تا ۶۵ ساله ۲۸ گرم گوجی بری، پنج بار در هفته به مدت ۹۰ روز مصرف کردند. پس از آن محققان دریافتند که تراکم رنگدانه‌های محافظ در چشمانشان افزایش داشته است. در مقابل، ۱۴ شرکت‌کننده که یک مکمل تجاری برای سلامت چشم در مدت مشابه مصرف کردند، افزایشی نشان ندادند.

رنگدانه‌ها در گروهی که گوجی بری، لوتئین و زآگزانتین مصرف می‌کردند، افزایش یافت؛ زیرا نور آبی مضر را فیلتر می‌کند و محافظت آنتی‌اکسیدانی ایجاد می‌کند و هر دو به محافظت از چشم در طول پیری کمک می‌کنند.

شیانگ لی، نویسنده اصلی، کاندیدای دکترا در برنامه زیست شناسی تغذیه گفت: لوتئین و زآگزانتین مانند کرم ضد آفتاب برای چشمان شما هستند.

هر چه لوتئین و زآگزانتین در شبکیه شما بیشتر باشند، محافظت بیشتری خواهید داشت. تحقیق نشان داد که حتی در چشم‌های سالم طبیعی، این رنگدانه‌های نوری را می‌توان با یک وعده کوچک روزانه گوجی بری افزایش داد.

استفاده گوجی بری برای سلامت چشم در چین

گوجی بری میوه دو گونه از بوته‌هایی است که در شمال غربی چین یافت می‌شوند. گوجی بری خشک یک مواد رایج در سوپ‌های چینی و به عنوان چای گیاهی نیز محبوب هستند. آن‌ها شبیه کشمش هستند و به عنوان میان وعده مصرف می‌شوند. در طب چینی گفته می‌شود که گوجی بری دارای ویژگی‌های درخشندگی چشم است.

لی در شمال چین بزرگ و کنجکاو شد که آیا درخشندگی چشم خاصیت فیزیولوژیکی دارد یا خیر.

لی گفت: انواع بسیاری از بیماری‌های چشمی وجود دارند؛ بنابراین مشخص نیست که درخشش چشم کدام بیماری را هدف قرار می‌دهد. او در مورد ترکیبات فعال در گوجی بری تحقیق کرد و دریافت که حاوی مقادیر زیادی لوتئین و زآگزانتین است که به کاهش خطر بیماری‌های چشمی مرتبط با AMD معروف است. شکل زآگزانتین موجود در گوجی بری نیز به هضم راحت کمک می‌کند.

گوجی بری

به گفته لی، به این معنی که به راحتی در دستگاه گوارش جذب می‌شود تا بدن بتواند از آن استفاده کند. درمان فعلی مراحل میانی AMD از مکمل‌های غذایی خاص به نام AREDS استفاده می‌کند که حاوی ویتامین‌های C، E، روی، مس و لوتئین و زآگزانتین است.

هنوز هیچ درمان شناخته شده‌ای برای تاثیر بر مراحل اولیه AMD پیدا نشده است.

به گفته ییو، علت AMD پیچیده و چند عاملی است. شامل ترکیبی از خطرات ژنتیکی، تغییرات مرتبط با سن و عوامل محیطی مانند سیگار، رژیم غذایی و قرار گرفتن در معرض نور خورشید است. مراحل اولیه AMD علائمی ندارد.

با این حال، پزشکان می‌توانند AMD و سایر مشکلات چشمی را در طول یک معاینه جامع چشمی منظم تشخیص دهند.

ییو گفت: مطالعه ما نشان می‌دهد گوجی بری یک منبع غذایی طبیعی است. می‌تواند رنگدانه‌های ماکولا را در شرکت‌کنندگان سالم به غیر از مصرف مکمل‌های غذایی با دوز بالا بهبود بخشد. گام بعدی برای تحقیق بررسی گوجی بری در بیماران مبتلا به AMD در مراحل اولیه است.  اگرچه نتایج امیدوارکننده هستند؛ اما محققان خاطرنشان می‌کنند که به تحقیقات بیشتری نیاز است.

دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) سومین علت اصلی نابینایی در سراسر جهان است. تراکم نوری رنگدانه ماکولا، یک نشانگر زیستی برای AMD، معیار غیرتهاجمی برای ارزیابی خطر است. رنگدانه‌های زانتوفیل ماکولا، لوتئین (L) و زآگزانتین (Z) در برابر نور آبی محافظت و دفاع اکسیدانی ایجاد می‌کنند که می‌تواند توسط ماکولا نمایان شود.

این مطالعه به بررسی اثرات مصرف گوجی بری غنی از زآگزانتین بر ماکولا و کاروتنوئید‌های پوست در افراد سالم پرداخت.

گوجی بری

گوجی بری که در آسیا رشد می‌کند و از این قاره می‌آید، به خاطر طعم شیرین، کمی ترش و رنگ قرمزش شناخته شده است. هزاران سال است که در طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع، آن‌ها علائم پیری را کاهش می‌دهند؛ سلامت چشم را حفظ می‌کنند و کبد، کلیه‌ها و ریه‌های شما را تقویت می‌کنند.

به لطف محبوبیت روزافزون، گوجی بری اغلب در مکمل‌ها و ترکیبات فوق‌العاده در کنار سایر میوه‌ها، گیاهان و عصاره‌ها استفاده می‌شود. علاوه بر این، این توت‌ها اغلب به صورت خشک یا پودر یافت می‌شوند و به انواع دستور العمل‌ها اضافه می‌شوند.

چطور گوجی بری را وارد رژیم خود کنید؟

گوجی بری خشک به طور گسترده در دسترس است. آن‌ها را می‌توان به راحتی با سایر میوه‌های خشک در غلات، ماست و مخلوط دیگر مواد جا داد. می‌توانید آن‌ها را به غذا‌های پخته شده مانند کوکی ها، کلوچه ها، براونی‌ها و نان‌ها اضافه کنید. برای نرم شدن و آبرسانی مجدد به آن ها، سعی کنید گوجی بری‌های خشک را برای چند دقیقه خیس کنید. گوجی بری هیدراته شده افزودنی عالی به سالسا، اسموتی ها، سوپ‌ها و سرخ کردنی‌ها است. در نهایت، پودر‌های گوجی بری و مخلوط آب میوه را می‌توان در بسیاری از نوشیدنی ها، شیک‌ها و اسموتی‌ها مخلوط کرد.

انتهای پیام/

نظر شما