شناسهٔ خبر: 51416836 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

باید با بهره گیری از ظرفیت ها، امور اجرایی را در داخل مدیریت کنیم

مخبر: دولت، اداره کشور را تنها به مذاکرات وابسته نکرده/ شرایط مناسب جهت صادرات واکسن داخلی فراهم شود

معاون اول رییس جمهور پیشبرد مذاکرات در دولت سیزدهم از موضع قدرت را از راهبردهای سیاست خارجی دولت دانست و تأکید کرد: مذاکره از موضع ضعف با قدرت های جهانی راهبرد نظام جمهوری اسلامی ایران نیست و باید با بهره گیری از ظرفیت های بسیاری که در اختیار کشور است، امور اجرایی را در داخل مدیریت کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد مخبر معاون اول رییس جمهور در گردهمایی روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه با تأکید بر اینکه دولت ضمن تقویت همه جانبه خود در داخل، اداره کشور را تنها به بحث مذاکرات وابسته نکرده است، منویات و تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر بهره گیری از فرصت حضور فعالانه مردم در اداره کشور را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: باید نقدینگی موجود به سمت سرمایه گذاری و تولید جابجا شود و از ظرفیت های فعلی در مسیر پیشرفت و توسعه و آبادانی کشور استفاده کنیم.

مخبر همسایگی ۱۵ کشور با مرزهای جمهوری اسلامی را امتیازی بزرگ برای ایران برشمرد و گفت: راهبرد اساسی سیاست خارجی دولت سیزدهم ساماندهی و افزایش ارتباطات با همسایگان است.
معاون اول رئیس جمهور همچنین به شرایط جغرافیایی کشور اشاره و تأکید کرد: وجود دو دریا در شمال و جنوب کشور، فرصتی بزرگ برای اشتغالزایی، افزایش رفاه اجتماعی و تولید ملی و همچنین رفع بحران آب است که باید با استفاده از سرمایه گذاری های داخلی از این مزیت الهی به خوبی استفاده کنیم.
مخبر تأکید کرد: پیشبرد راهبردهای سیاسی در تعامل با دیگر کشورها در صورت نداشتن یک فعالیت پایدار اقتصادی ادامه نمی یابد و به همین منظور باید به دنبال ارتباط سازنده با کشورهای همسایه، منطقه و جهان باشیم و تولیدات و سرمایه گذاری های مشترک را با جدیت دنبال کنیم.
مخبر ادامه داد: سفرای ایران در کشورهای خارجی و به ویژه کشورهای همسایه باید استعدادهای هر کشور را به خوبی شناسایی کنند و سرمایه گذاری ها طوری هدایت شود که در نهایت سه گانه مردم، دولت و فعالین اقتصادی منتفع شوند.

معاون اول رئیس جمهور همچنین تصریح کرد: باید ساختار سفارتخانه های ایران در کشورهای خارجی مبتنی و بر اساس ارزیابی پتانسیل های هر کشور تعریف شود.

مخبر با تأکید بر اینکه ستاد اقتصادی دولت آمادگی کامل دارد تا با همکاری وزارت خارجه و سفرای ایران و با بهره گیری از ظرفیت های دیپلماسی اقتصادی در راستای سرمایه گذاری در بخش های مختلف ورود جدی داشته باشد، خاطرنشان کرد: سفرای ایران در کشورهای خارجی باید با جدیت امور اقتصادی را با اولویت ویژه دنبال نمایند زیرا رشد اقتصادی و افزایش تولید در کشور با اقدامات سفیران و سیاست خارجی دولت سیزدهم  تقویت می شود و بر همین مبنا دولت تمامی امکانات و بسترهای لازم را با اختیار و ابزار کافی در اختیار سفرای ایران قرار می دهد.

معاون اول رئیس جمهور همچنین خاطرنشان کرد: ظرفیت ایرانیان خارج از کشور یک فرصت فوق العاده برای رشد و آبادانی در داخل ایران است و همگی آنان آمادگی دارند تا با ورود سرمایه به داخل به پیشرفت اقتصاد کشور کمک کنند لذا سفرا باید تمامی اقدامات خود را به سمت هدایت سرمایه های این عزیزان در خارج از کشور به داخل بسیج کنند.

مخبر  ادامه داد: دولت آمادگی دارد برای تمامی سرمایه گذاری های ایرانیان خارج از کشور در داخل فعالیت های اقتصادی متناسب ارائه و تعریف کند.

مخبر با قدردانی از وزارت خارجه و سفرای ایران در برخی از کشورها برای کمک به دولت در زمینه کنترل بیماری کرونا و واردات واکسن در کشور ادامه داد: با تلاش های دولت و وزارت خارجه آمار مرگ و میر ناشی از کرونا از ۶۰۰ نفر در روز به رقم ۵۰ مورد رسیده که این یک دستاورد برای دولت است اما  باید تلاش ها برای به صفر رسیدن این آمار ادامه یابد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به برخی مشکلات در ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم در زمینه تأمین مالی برای تهیه واکسن از کشورهای خارجی گفت: سفرای ایران برای ورود واکسن به کشور تلاش های خوبی به عمل آوردند و در کنار این تلاش ها نیز تولیدات داخلی واکسن برای مهار ویروس کرونا در کشور قابل توجه بود.

مخبر تأکید کرد: با وجود مشکلات قبلی در زمینه جابجایی پول و کمبود کالاهای اساسی در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم، در حال حاضر موفق شده ایم ذخیره کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات و همچنین در داخل کشور را به مقدار بسیار زیادی افزایش دهیم و خوشبختانه با تلاش های دولت مشکلات موجود در زمینه فروش و صادرات نفت نیز مرتفع شده است.

*تأکید معاون اول رئیس جمهور بر حمایت از تولیدکنندگان داخلی واکسن کرونا
جلسه روسای کمیته های تخصصی کرونا به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.
در جلسه روسای کمیته های تخصصی کرونا نمایندگان شرکت های تولیدکننده داخلی واکسن کرونا شامل شرکت های سیناژن، فخرا، پاستور، برکت و رازی گزارشی از میزان ظرفیت تولید خود ارائه کردند و از آمادگی خود برای تأمین واکسن مورد نیاز کشور خبر دادند.

محمد مخبر با تأکید بر لزوم حمایت از تمامی شرکت های تولیدکننده واکسن داخلی گفت: رفتار ویروس کرونا قابل پیش بینی نیست و هیچ کشوری نمی تواند درباره آینده این ویروس اظهارنظر قطعی داشته باشد؛ بنابراین لازم است که با حمایت از شرکت های تولیدکننده واکسن، پیش بینی های لازم را برای شرایط سخت احتمالی انجام دهیم.

معاون اول رئیس جمهور از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواست در کنار اقدامات خود در زمینه واردات واکسن، جلسه ای را با شرکت های تولیدکننده واکسن داخلی برگزار و هماهنگی های لازم را برای تأمین واکسن برای سال های آینده انجام دهد.

مخبر بر لزوم فراهم شدن شرایط مناسب جهت صادرات واکسن داخلی تأکید و از سازمان برنامه و بودجه نیز خواست ظرف هفته آینده منابع مالی مورد نیاز شرکت های تولیدکننده واکسن داخلی را تأمین کند.

معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به دستاوردهای اجرای طرح شهید سلیمانی، استمرار این طرح را مورد تأکید قرار داد و از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواست بسته ای انگیزشی برای کادر درمان فعال در مقابله با کرونا تدوین و در جلسه آینده ارائه دهد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این جلسه گزارشی از آخرین وضعیت ابتلا به کرونا، تعداد فوتی ها، میزان بستری های جدید و تعداد مبتلایان تحت مراقبت های ویژه ارائه کرد و گفت: خوشبختانه در حال حاضر بر اساس آخرین گزارش رنگ بندی ها، هیچ نقطه قرمزی در کشور وجود ندارد.

عین الهی خاطرنشان کرد: تاکنون حدود ۱۱۲ میلیون دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده که بیش از ۵۸ میلیون دوز مربوط به نوبت اول و ۵۰ میلیون دوز مربوط به نوبت دوم و دوز یادآور نیز به بیش سه میلیون تزریق رسیده است.

در این جلسه فرمانده قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا به ارائه گزارشی در خصوص برنامه ریزی های صورت گرفته برای اجرای گام ششم طرح شهید سلیمانی پرداخت و توضیحاتی در خصوص اهداف و برآورد بودجه مورد نیاز برای اجرای گام ششم ارائه کرد.
در این جلسه که رییس دفتر رییس جمهور، وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش و رییس سازمان غذا و دارو نیز حضور داشتند، ‌پیشنهاداتی از سوی وزرا و نیز کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا مورد بحث وتبادل نظر قرار گرفت و پس از تأیید از سوی اعضای جلسه مقرر شد این پیشنهادات برای تصویب نهایی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح شود.
انتهای پیام/


 

نظر شما