اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین:در جلسه امروز شورای حکام آژانس تأکید کردم ممانعت از دسترسی به تأسیسات کرج نقض توافقات پادمانی نیست بلکه اجرای بخشی از اقدامات شفافیت ساز داوطلبانه توسط ایران است.
با این حال یافتن راه حلی مثبت به نفع ایران و برجام،
نماینده روسیه در سازمان های بین المللی با انتشار پیامی گفت که عدم دسترسی به تاسیسات «تسا» نقض توافق نیست.
به گزارش خبرگزاری مهر، «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین در پیامی اعلام کرد که منع دسترسی به تاسیسات «تسا» در کرج نقض توافق محسوب نمی شود.
وی در همین رابطه در توییتی که منتشر کرد، نوشت: در جلسه هیئت مدیره آژانس بین المللی انرژی اتمی امروز تاکید کردم که عدم دسترسی به تاسیسات در کرج نقض ضمانت ها نیست، فقط اجرای جزئی اقدامات داوطلبانه شفاف سازی توسط ایران است. با این حال یافتن راه حلی مثبت برای ایران و برجام مهم است.
اولیانوف: عدم دسترسی به تاسیسات کرج، نقض توافق نیست
پیشتر نماینده آمریکا امروز دوشنبه در جلسه هیئت مدیره آژانس بین المللی انرژی اتمی مدعی شده بود که ایران باید به ناظر هستهای سازمان ملل متحد اجازه دسترسی به کارگاهی در مجتمع «تسا» در کرج را بدهد تا مجدداً دوربینها را در ماه جاری نصب کند و در غیر این صورت با اقدامات دیپلماتیک شورای حکام مواجه خواهد شد.
آمریکا در بیانیه خود در جلسه مذکور، گفته است: ما از ایران میخواهیم بدون هیچ گونه تاخیر، دسترسیهای لازم را به آژانس بین المللی انرژی اتمی بدهد.
پیشتر یک بازرس آژانس بین المللی انرژی اتمی مدعی شده بود که ایران نتوانسته به طور کامل شرایط توافق دو هفته پیش با بازرسان آژانس را که به آنها اجازه سرویس تجهیزات نظارتی را میداد، برآورده سازد.
مطابق ادعای آژانس بین المللی انرژی اتمی، براساس توافق ۱۲ سپتامبر، ایران پذیرفته بود که به بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی اجازه دهد تا کارت حافظه را در بیشتر تجهیزات به کار گیرند.
آژانس در ادامه مدعی شده که ایران اما به تازگی اجازه نداده است که کارتهای حافظه در کارگاهی که قطعات سانتریفیوژ را در مجتمع تسا واقع در کرج میسازد، جاسازی شود.
رویترز در ادامه این گزارش به نقل از «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس مدعی شده است که تصمیم ایران جهت عدم دسترسی آژانس به کارخانه تولید سانتریفیوژ در کرج، برخلاف شرایط توافق و بیانیه مشترک است که در ۱۲ سپتامبر مورد پذیرش قرار گرفته بود.