شناسهٔ خبر: 70458036 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: بسیج نیوز | لینک خبر

آیت الله کعبی در همایش «حلقه‌های میانی پیشران جامعه پردازی در نظام انقلابی»:

نظام بدون داشتن روحیه انقلابی به انحراف کشیده می‌شود

نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه نظام بدون داشتن روحیه انقلابی به انحراف کشیده خواهد شد، گفت: امروز انقلاب اسلامی از نعمت رهبری برخوردار است که ادامه دهنده راه تمدن‌سازی است که امام خمینی (ره) آغازگر آن بوده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بسیج، آیت‌الله عباس کعبی، نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در همایش «حلقه‌های میانی پیشران جامعه پردازی در نظام انقلابی» که در سالن همایش‌های اداره کل تبلیغات اسلامی قم برگزار شد،، پیرامون نقش حلقه‌های میانی به عنوان پیشران جامعه‌پردازی در نظام انقلابی، اظهار کرد: بیانیه گام دوم برای این‌که محقق شود یک مجموعه الزاماتی دارد الزام نخست داشتن نقشه راه، دوم توجه به برنامه دشمن، سوم حرکت بر مدار آمال‌های امام و شهدا و منظومه تمدنی امام و رهبری، چهارم توجه به واقعیت‌های موجود با همه نقاط ضعف و قوت و آسیب‌ها و چالش‌ها و الزام پنجم توجه به نقش ویژه جوانان به مثابه پیشران تحقق راهبرد‌های گام دوم انقلاب اسلامی است.

وی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه دوگانه نظام و انقلاب همیشه باید با هم باشند، گفت: نظام برای ماندگاری و رشد و تحقق اهداف نهایی‌اش باید همیشه نو شود و وضعیت انقلابی گری‌اش حفظ شود. آنچه که پیش برنده نظام انقلابی بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب است نو شدن آموزه‌های اسلام متناسب با مقتضیات زمان و بر پایه اجتهاد اصیل و نظریه پردازی است.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: دومین عنصر وجود رهبر تمدنی است که هم مجتهد مطلق باشد هم عدالت و تقوا داشته باشد و هم مدیر و مدبر باشد که الحمدالله کشور ما برخوردار از این دو عنصر نخست است. عنصر سوم وجود پیشگامان در کنار رهبر معظم انقلاب است که بتوانند خط مشی‌ها، برنامه‌ها و سیاست‌ها و افق‌های نگاه رهبری را با مردم مطرح کنند و آن را عینیت ببخشند.

کعبی عنصر چهارم را شکل‌گیری نهضت عظیم مردمی دانست و تصریح کرد: یعنی مردم باید در صحنه حاضر شوند اگر مردم پای کار نیایند کار پیش نمی‌رود. عنصر پنجم مقاومت، صبر و ایستادگی بر پایه باور‌ها و ارزش‌ها و تلاش برای رفع موانع و رسیدن به قله‌ها و مجاهدت است. حلقه‌های میانی یعنی همین تلاشی که پیشگامان برای راه اندازی نهضت عظیم مردمی می‌کنند.

حکمرانی مردمی؛ رسالت حلقه‌های میانی

وی حکمرانی مردمی را رسالت حلقه‌های میانی عنوان کرد و گفت: حلقه‌های میانی باید توان جهش و بن‌بست شکنی در حل مسائل ملی کشور را داشته باشند. حلقه‌های میانی باید رویکردی نوآورانه، مبتکرانه، فناورانه و ناظر به پیشبرد کار داشته باشد و راه‌های میانبر را کشف کند.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه حلقه‌های میانی باید تسهیل کننده حضور مردم در صحنه برای جریان‌سازی ملی جهت حل مسائل نظام باشند، گفت: در مقدمه قانون اساسی تحت عنوان شیوه حکومت در اسلام مواردی بیان شده که همان حکمرانی مردمی بر پایه حلقه‌های میانی است که مورد نخست خودسامانی و خودتشکلی است یعنی مردم باید به خود سامان دهند.

کعبی افزود: سامانه حکمرانی مردمی باید منجر به تحول شود؛ حلقه‌های میانی باید تکامل انقلابی داشته و اهل فساد ستیزی و عدالت گرایی  و بر مدار ولایت باشند.

وی ابراز کرد: سامانه حکمرانی مردمی باید اینگونه باشد که هر فردی خود دست اندرکار و مسئول رشد و ارتقایش گردد که در قانون اساسی سامانه حکمرانی مردمی، تحت عنوان مشارکت فعال و گسترده همه عناصر اجتماعی در روند تحول اجتماعی بیان شده است.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: یکی از رسالت‌های حلقه‌های میانی شناخت، جذب، رشد و شکوفایی است؛ حلقه‌های میانی نباید درجا بزنند و این در گرو مشارکت فعال و گسترده همه عناصر اجتماعی در روند تحول اجتماعی جامعه است و جز این محقق نمی‌شود.

پایه‌های هندسه نظام 

کعبی پایه‌های هندسه نظام را در ۴ عنصر نهفته خواند و اظهار کرد: عنصر اول تنظیم ارتباط با خدا است که کانون ارتباط با خدا مسجد، نماز جماعت و نماز جمعه است؛ حلقه‌های میانی باید بسیج شوند که نماز جمعه‌ها مثل ابتدای انقلاب به قرارگاه ایمان و تقوا و بصیرت و انقلابی گری تبدیل شود.

وی عنصر دوم را بسیار حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: تحقق عدالت و مبارزه با فساد و کاهش شکاف طبقاتی عنصر دوم است که برای این مهم باید دو کار انجام داد اول اینکه باید متولی مشکلات فقرا و مستضعفین شویم و سامانه مردمی برای فرهنگ اشتغال ایجاد کنیم که همه خواهان کارمند شدن و پشت میز نشینی نباشند.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در پایان یادآور شد: سومین عنصر، خانواده بنیادی و حفظ خانواده است چراکه امروز جنگ تمام عیار علیه خانواده شکل گرفته درحالی‌که خانواده محور ساخت جامعه است و عنصر چهارم مبارزه با فساد سازمان‌یافته است فسادی که بنیاد‌های اخلاقی را نشانه گرفته است.