شناسهٔ خبر: 49451294 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

آخر هفته با اخبار فناوری|

آیا در واکسن‌های ضدکرونای فایزر و مدرنا مواد سمی وجود دارد؟ / از اندازه گیری «پی اچ» خون با کوچکترین نانو خازن تا درمان غیرتهاجمی دومین قاتل شایع انگلی

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه علمی و فناوری کشور در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.

 

طراحی نانوسامانه‌ای برای هدفگیری موثر عفونت قارچی

Cryptococcus neoformansis به‌عنوان یک قارچ بیماری‌زای معمولی انسان، یک عامل بیماری‌زای مهاجم تهدید‌کننده زندگی است که در سراسر جهان پخش می‌شود و سالانه حدود ۷۰۰۰۰۰ نفر را به کام مرگ می‌کشد.در مقاله‌ای که محققان به چاپ رساندند، یک سیستم میکرو به نانو (MTN) زیست‌پاسخ‌دهنده‌ای را ارائه کردند که به‌طور موثر C. neoformans را در داخل بدن حذف می‌کند.

 

آیا در واکسن‌های ضدکرونای فایزر و مدرنا مواد سمی وجود دارد؟ / از اندازه گیری «پی اچ» خون با کوچکترین نانو خازن جهان تا درمان غیرتهاجمی دومین قاتل شایع انگلی

 

آیا در واکسن‌های ضدکرونای فایزر و مدرنا مواد سمی وجود دارد؟

ادعا‌ها مبنی بر اینکه واکسن‌های ضدکرونای حاوی نانوذرات لیپیدی و mRNA که توسط شرکت‌هایی نظیر فایزر و مدرنا تولید می‌شوند، سمی هستند، زیرا حاوی نانوذرات لیپیدی اکسید گرافن هستند؛ وجود دارد. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که این ادعا کاملا بی‌اساس است.

 

اندازه گیری «پی اچ» خون با کوچکترین نانو خازن جهان

یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی به سرپرستی الیور اشمیت، استاد سیستم‌های مواد برای نانوالکترونیک در دانشگاه صنعتی کمنیتز، مقاله ای را به چاپ رسانده اند که در ان جزئیات مربوط به کوچکترین خازن جهان منتشر شده است.  در این خازن رگ‌های خونی (مصنوعی) استفاده شده و می‌تواند به‌عنوان منبع انرژی در یک سیستم حسگر کوچک برای اندازه‌گیری pH مورد استفاده قرار گیرد.

 

درمان غیرتهاجمی دومین قاتل شایع انگلی کشف شد

لیشمانیوز احشایی (VL) یک بیماری عفونی پیچیده است که توسط نیش پشه خاکی ماده منتقل می‌شود. لیشمانیوز احشایی یک بیماری گرمسیری نادیده گرفته شده است که سالانه میلیون‌ها نفر را درگیر می‌کند و پس از مالاریا دومین قاتل شایع انگلی است. درمان این بیماری با تحویل دارو‌های خوراکی دارای مزایای زیادی است. با این وجود راه‌های خوراکی، چالش‌های دیگری نیز دارند، زیرا بیش از ۹۰ درصد دارو‌های درمانی خوراکی دارای فراهمی زیستی کمتر از دو درصد و عوارض جانبی نظیر سمیت کبدی و کلیوی بالقوه بالایی هستند. تیمی به سرپرستی شیام لال از موسسه علوم و فناوری نانو (INST)، یک نانوحامل هوشمند با استفاده از مسیر طبیعی ذاتی ویتامین B ۱۲ موجود در بدن انسان ایجاد کرده است که می‌تواند چالش‌های ثبات و سمیت مرتبط با دارو را کاهش دهد.

 

آیا در واکسن‌های ضدکرونای فایزر و مدرنا مواد سمی وجود دارد؟ / از اندازه گیری «پی اچ» خون با کوچکترین نانو خازن جهان تا درمان غیرتهاجمی دومین قاتل شایع انگلی

 

فرصت‌های جدید برای نخبگان افغانستانی در پارک فناوری پردیس مهیا شد

با توجه به ناپایداری شرایط سیاسی و اجتماعی در کشور دوست، همسایه و برادر افغانستان و در جهت یاری به برادران و خواهران مسلمان برای ادامه فعالیت‌­های حرفه‌­ای خود در حوزه فناوری و نوآوری و در راستای اهداف بین‌­المللی و دیپلماسی فناوری این مجموعه، پارک فناوری پردیس فرصت­‌های محدودی را برای جوانان نخبه و کارآفرین افغانستانی برای کارآفرینی و تأسیس استارتاپ و یا اشتغال در شرکت­‌های فناور مستقر در پارک فراهم کرده است.

 

کیف و کوله‌پشتی ایرانی با سطوح آنتی‌باکتریال وارد بازار شد

کوله‌پشتی‌ها و کیف‌ها به ندرت شسته می‌شوند و این موضوع موجب می‌شود تا میزان بالایی از آلودگی در سطح آن‌ها وجود داشته باشد. در این راستا شرکت آرکا فیدار انار کیف و کوله‌پشتی با سطوح خارجی آنتی‌باکتریال حاوی نانوذرات تولید و به بازار عرضه است که عملکرد آنتی‌باکتریال این محصولات توسط آزمایشگاه همکار وزارت بهداشت مورد ارزیابی قرار گرفته و تأیید شده است.

 

تبدیل گرما به الکتریسیته باالیاف نانولوله‌ای

دانشمندان الیاف نانولوله‌ای بافته شده با قابلیت تبدیل گرما به انرژی را توسعه دادند. نانولوله‌های کربنی که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیستند، اگر به‌صورت الیاف کشیده شده و به پارچه دوخته شده باشند، یک مولد ترموالکتریک هستند که می‌تواند گرمای خورشید یا منابع دیگر را به انرژی تبدیل کند.

نظر شما